sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Gamenight & Guacamole

Viikonloppu oli taas yhtä haipakkaa paikasta toiseen ja takaisin.

Eilen illalla ehdimme sentään hieman hengähtää ja kaivoimme miehen kanssa piiiiitkästä aikaa esiin lautapelin. Saimme tämän Menolippu-lautapelin aikoinamme häälahjaksi ja se on osoittautunut vuosien saatossa siksi kaikista eniten käytetyimmäksi häälahjaksi. Eli suosittelen vastaavanlaisia lahjoja kyllä muillekin hääpareille. Yhdessä tekeminen on hauskaa! <3 Liian monesti se ainakin meillä tahtoo luisua vaan siihen tv:n töllöttämiseen.


Minä muuten voitin, niin kuin melkein aina. :D

Pelailussa meille on tärkeää myös oikeanlaiset naposteltavat. Tällä kertaa pelin ohella napostelimme porkkanatikkuja kera aurajuustodipin (itse tehdyn, tottakai) ja maissilastut saivat kaverikseen guacamolea. Se on oikeasti tosi helppoa valmistaa ja itse en ihan kovin mielelläni kyllä sitä kaupoista saatavaa mössöä suuhuni laita. Siinä kaupan guacamolessa sitä avokadoa on mukana peräti niinkin paljon kuin alle 1 %. ;D



Guacamole

2 avokadoa
1 pienehkö sipuli
1-2 limen mehu
1 tomaatti (mulla sattui olemaan vaan pikkuisia luumutomskuja, mutta sopivat joukkoon vallan mainiosti)
½ tl suolaa
chiliä maun mukaan (mulla ei myöskään ollut tuoretta chiliä, mutta nuo hiutaleet ajoivat asiansa ihan hyvin)


Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori ne. Tämä on se kaikista haastavin vaihe, ei vaikeusasteeltaan vaan siksi, että itse en aina löydä juuri niitä syöntisopivia avokadoja, ne on yleensä joko liian raakoja tai sitten ylikypsiä. Sotke avokadot haarukalla mössöksi, mössö saa jäädä vähän klönttiseksikin, tämän kanssa ei ole niin tarkkaa. Lisää joukkoon limemehu (itse tykkään aika kirpeästä joten laitoin kaksi limettiä, mutta lisää ensin vain yksi ja maista mitä olet itse mieltä), suola ja pilkottu sipuli ja tomaatti. Mausta chilillä oman maun mukaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia, jos vaan maltat.


Ei ehkä näytä kovin hyvältä, mutta maistuu kyllä. Peittoaa ihan satavarmasti ne kaupan mössöt! <3

perjantai 28. syyskuuta 2012

Valitut palat

Tänään tarjolla olisi näin perjantain kunniaksi muutamia valittuja paloja meiltä. Valo ei kuvaamiseen taida olla paras mahdollinen, mutta jotain sain aikaiseksi.






Ihanaa viikonloppua teille kaikille! <3


--

Here is some random pics from our home. You all have a great weekend! <2

torstai 27. syyskuuta 2012

Prints by Wesley Bird

Ihastuin näihin Wesley Bird:n julisteisiin kun törmäsin niihin Society6:ssä.

Voisin ottaa ihan kaikki kotiin! <3




Joskus jotkut jutut vaan iskee kuin metrinen halko. Tänään se oli nämä. Tykkäättekö te?

--

I'm just loving these Wesley Birds prints. I would want to have all of these.



Kuvat/images: Society6

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Hyvä kiertämään!

Törmäsin tänään Kolme Kyynärää -blogissa (ehdottomasti tutustumisen arvoinen uudehko blogi muuten), niin Tikkurilan 150-v juhlavideoon. Voi vitsi mikä meininki. Ilmeisen hyvä henki vallitsee työpaikalla. Tästä ei voi tulla muuta kuin hyvälle tuulelle, joten ajattelin laittaa hyvän kiertämään!




Mukavaa keskiviikkoiltaa teille mussut! <3

tiistai 25. syyskuuta 2012

In candlelight

Meillä laitettiin vastan eilen syksyn ensimmäiset kynttilät palamaan. Piti tunnelmasta napata oikein pari kuvaakin teille jaettavaksi. Oli kyllä niin ihana fiilis kun liekit lepattivat, juuri sopivasti valoa tv:n katseluun. ;)

Eipä sieltä kaupasta eilen niitä kukkia mukaan lähtenyt, kun ei ollut tarjolla kuin ruusuja ja ruukkukukkia. No toisella kertaa paremmalla onnella sitten.




Tänään poikkesin Ikeassa lounastreffeillä ystäväni kanssa, mutta tyydyin vaan katselemaan kaikkea. Kynttilät olisivat kyllä houkutelleet, mutta en viitsinyt raahata mitään ylimääräistä mukanani.

--

These were my first candles this autumn. They look so lovely and make me all fuzzy and warm inside. 

maanantai 24. syyskuuta 2012

Funny vase

Lauantain kirppisreissulta käteen tarttui hauska pieni maljakko. Maljakko on aika hauska, sillä sitä ei oikeastaan saa nurin kovinkaan helposti sillä pohja on pyöreä ja maljakko keikkuu kivasti. Sen paikka on vähän vielä etsinnän alla ja puhdistustakin se näemmä kaipailee, mutta 2 euron hinta ei paljon kirpaissut.

Tälläisiä pieniä maljakoita minulla ei juuri ole ollutkaan, joten löytää varmasti käyttötarkoituksensa aika nopeasti. Jospa tänään sattuisi sopivia kukkia ruokakaupasta mukaan, jos sitä vain muistaisi edes tarkistaa sen kukkatiskin.



--

I found a funny vase from flea market on saturday. It needs a bit of cleaning and it hasn't quite yet found it's place but anyway, it's cute. :)

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Autumn colors

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Syksyisen ilman innoittamana kokosin oman kollaasini syksyn väreistä. Itse ainakin kaipaan valkoista värittämään syksyllä tälläisiä syviä värisävyjä. Ainakin sohvalle voisi jokusen syksyisen tyynyn hankkia. Ehkäpä näistä jotkut päätyvätkin sinne.


--

I'm craving for some rich autumn colors for our living room. Maybe some of these pillows will end up there.


Kuvat/images: h&m, ellos

perjantai 21. syyskuuta 2012

Harmoniaa

Löysinpä mahtavan kodin taas surffausreissulla. Tämä Tanskalainen upea koti on kuorrutettu ihanilla värikkäillä maalauksilla ja kuitenkin koti on sisustettu ihanan pehmeäksi. Tässä kodissa on kontrastit kohdillaan.


Pöytää valaisee mielettömän upea valaisin. Minua miellyttää myös pyöreä pöytä ja Tolix-tuolit.




Taas tosi hauskat valaisimet ja upea taulu.

Makuuhuone on samaan aikaan hirveän värikylläinen, mutta rauhallinen. Tykkään isosti! <3


Tuon Kili-sängyn ottaisin myös meille oikein mielelläni. Ihana lastenhuone!



Antoisaa viikonloppua teille kaikille!

--

Beautiful Danish house with lots of colorful artworks on the walls. I love the color scheme of this house, its colorful but at the same time it's very soft.


Kuvat/images: style-files by Birgitta Wolfgang Drejer 

torstai 20. syyskuuta 2012

On the wall

Nythän näkee tosi paljon näitä erilaisia seinätekstejä, mutta jotenkin ne ei oikein iske muhun. Tai onhan ne ihan kivoja, mutta luulisin, että kyllästyisin tosi nopeasti ja toisaalta niistä suurin osa tuntuu liian romanttisilta minun makuuni. Mutta, nyt törmäsin netissä ihan mielettömään tapetti ja fototapetti sivustoon.

Meidän wc:ssä on yksi seinä jätetty valokuvatapettia varten tyhjäksi ja tyhjänä se on edelleen. Mietin alunperin teettäväni siihen omasta valokuvasta tapetin, mutta enpä tiedä, koska kuva jonka siihen haluaisin on otettu vanhalla digipokkarilla ja laatu ei taida riittää koko seinän kokoiseksi suurennokseksi. :/ Jotain tuo seinä kuitenkin ylleen huutaisi, että jospa vaikka joku näistä.

Nämä oli siitäkin aika huippuja, että jokaisen kuvan pystyy räätälöimään omaan kokoon tarvittavaksi. Nyt vaan iskee valinnan vaikeus. Tykkäsin sivustolla myös siitä, että tapetit oli stailattu kauniisti oikeisiin ympäristöihin, näin niistä tuntuu saavan vähän paremmin käsitystä miltä se voisi omalla seinällä näyttää.


Tässä tapetissa on piilotettuna kaupunkien nimiä. Olisi hauskaa etsiskellä niitä.







Tämä olisi taas tosi hauska lastenhuoneen seinällä.


Tässä taas ihana kuva keittiöön.


Aika rouhea tapetti, sopisi upeasti vaikka takkahuoneeseen tai "man roomiin", miksei makuuhuoneeseenkin.


Tässä taas on tosi kauniit ja pehmeät värit.


Oliko joku teidän suosikkinne? Mitä mieltä muuten olette fototapeteista tai seinäkuvista/teksteistä?

--

Found some great wallpapers and photowalls from here. Our downstairs bathrooms one wall is missign a picture and I was wondering if any of these would fit there.

What is your favorit?


Kuvat/pictures: Mr Perswall

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Couscous-salaatti

Vaihdoin tänään tuon blogin otsikon. Jotenkin kaipasin vähän piristystä ja mennään tällä nyt toistaiseksi.
Sain viikonloppuna ystäviemme luona erityisen hyvää Couscous-salaattia. Olen itsekin aiemmin tehnyt couscousista salaatteja, mutta hieman erilaisella reseptillä (pitää sekin joskus teille jakaa jos teitä kiinnostaa). Sovelsin salaatin tällä kertaa ystäväni ohjetta mukaillen ja tuli kyllä tosi hyvää. Tämä salaatti on ihanan pehmeän makuista ja aivan mainio eväsruoka vaikka töihin mukaan otettavaksi. Ei myöskään ole parin päivän säilytyksestä moksiskaan, maku vaan paranee.


Lempeä Couscous-salaatti

n. 4 annosta

Couscousia 2½ dl
kuumaa vettä 2 ½ dl
loraus oliiviöljyä
n. ½ tl suolaa
loraus etikkaa (oikeastaan mikä tahansa etikka passaa tähän)
fenkolin siemeniä

kanan filesuikaleita (marinoidutkin passaa, minä maustoin suikaleet kuitenkin itse)
pippurisekoitusta
hunajaa
fenkolin siemeniä

isohko paprika
3 tomaattia
fetaa (mulla sattui olemaan sellainen öljyssä oleva feta joka oli maustettu aurinkokuivatuilla tomaateilla)
sipuli


Aloita keittämällä vesi. Mittaa sillä välin kulhoon couscous, jonka maustat suolalla, etikalla, lorauksella oliiviöljyä ja fenkolin siemenillä (nää oli mulle uusi juttu, ihastuin ihan täysin, mutta toimii myös ilman jos ei itselle maistu). Kun vesi on kiehunut kaada se couscousien päälle kulhoon ja sekoita vähän. Laita joku kansi siihen päälle pitämään lämpö sisällä (Itse laitan yleensä ruokalautasen kulhon kanneksi).

Paista seuraavaksi kana ja mausta se miten itse parhaaksi näet. Minä käytin pippurisekoitusta ja hunajaa, sekä lisäsin pannulle vähän fenkolin siemeniä. Kun kana on paistunut jätä se vähän jäähtymään ja siirry kasvisten pariin.

Pilko paprika, sipuli ja tomaatit (poista tomaateista kosteaa keskustaa, ettei salaatti vety liikaa).

Couscous on varmasti tällä välin kypsynyt, sekoita sitä vähän ja lisää joukkoon kanat ja kasvikset, sekä feta. Nauti. Seuraksi sopii oikein hyvin joku raikas valkoviini tai sitten ihan vain vettä.



tiistai 18. syyskuuta 2012

Inuiitti

Kaikki muut on näitä hehkuttanut jo pidemmän aikaa ja luulin, että minä en haksahtaisi. Mutta, miten kävikään. Haaveissa pyörii...











Varsinkin tuo Inuiitti-tyyny on ihan tajuttoman upea. Eikä entinen heppatyttö voi tietenkään vastustaa hepoisia missään muodossa (paitsi metvurstissa). :)

--

I was thinking that I wouldn't fall for these but so it seems that I'm dreaming of these dreamy products. Especially the Inuit cushion takes my breath away.

Kuvat/Pics: By Nord

maanantai 17. syyskuuta 2012

Ihan tavallinen aamu

Tapahtui ihan tavallisena maanantaiaamuna.

 Neiti on jo syönyt oman aamupuuronsa ja lueskelee kirjaansa pöydässä sillä välin kun minä kokoan oman aamupalani.

 
Viihtymisen takaajina muutama Talk-muru kera hyvän luettavan, jotta äitikin ehtisi syödä.

 

Viihtyminen loppui siihen kun äiti kaivoi iPad:n esiin ja neiti könysi pöydälle, jospa iPadista näkyisikin Kaapoa tai TaoTaoa.


Siirrytään pois pöydästä ja olohuoneen sohva kutsuu.

 Radiosta alkaa soida ilmeisesti tosi hyvä biisi, koska neiti rientää keittiöön tanssimaan.  Taisi muuten olla Bryan Adamsia. :D

Liikkeet kohdillaan.

  Sitten yritetään mennä koiran viereen nukkumaan, mutta koira katsoo parhaaksi siirtyä muualle.


Seuraavaksi yritetäänkin juosta kissaa kiinni, kunnes äiti kieltää tämän leikin. Tämä on kuitenkin jostain syystä neidistä ihan niitä parhaita leikkejä.


Leikitään hetki palikkalaatikolla ja samalla järjestetään kaikki lelut uusiksi.


Joku tarkkailee tilannetta sohvapöydän alta.


Äiti siirtyy sohvalle lukemaan blogipäivityksiä, kunnes...

 ...neiti tahtoo sylitellä.



Sitten taas jatketaan leikkiä.

On tämä elo yksivuotiaan kanssa tosi ihanaa, mutta joskus myös aika vaativaa. Enpä silti vaihtaisi päivääkään pois.

Oliko paha veto tehdä tälläinen postaus välillä? Kiinnostaako teitä blogistin ihan tavallinen arki?