perjantai 23. maaliskuuta 2012

Keittiön valaisinongelma

Ajattelin jälleen käyttää hyväkseni tätä bloggailun parasta puolta, eli teidän mielipiteitä. :)

Siirrytään eteisongelmista tälläkertaa keittiön puolelle. Meidän keittiön päätyseinälle, siis sille missä on Cole&Sonin Woods -tapetti, pitäisi saada valaisin riippumaan tason päälle. Rakennusvaiheessa sähkömies asensi meille siihen valaisinrasian ja meillä oli tarkoituksena hankkia siihen joku näyttävä, pitkänmallinen kattovalaisin. No kuinka ollakaan, minä ihastuin ajatukseen tuosta Woods-tapetista tuolla seinällä ja sitähän siihen tuli. Tämän jälkeen tuntui vähän tyhmältä alkaa peittämään kaunista tapettia isolla valaisimella.Nyt kuitenkin alkaa tuntua siltä, että joku valaisin siihen olisi hyvä saada ja saataisiinpa katossa odottava valaisinrasiakin käyttöön. Valaisimen pitäisi kuitenkin olla sellainen, että se ei veisi kaikkea huomiota tuolta tapetilta. Valaisimen pitäisi olla joko hyvin huomaamaton tai sitten sellainen pieni eye-catcher, joka vetäisi katseen juuri tuolle seinälle.

Listasin seuraavaan kollaasiin muutamia minun mielestäni kauniita valaisimia, jotka ehkä voisivat sopia tuohon seinälle. Kertokaa ihanat ihmiset nyt mielipiteenne mikä näistä valaisimista sopisi parhaiten tuohon meidän keittiöön vai löytyisikö näiden ulkopuolelta vielä parempia ehdokkaita.

Kuvat: LännaMöbler

1. Muuto Myy -valaisin / tätähän on saatavissa useissa eri väreissä, eilisen kollaasissa mulla oli esillä se keltainen, joka on kyllä tosi kaunis ja ihana väriläiskä, mutta ehkä tuohon seinälle vähän turhan raju. Musta tai valkoinen sopisi varmaan paremmin.

2. &Tradition Spinning Bh1 / tykkään tosi paljon tämän valaisimen muotoilusta, tämä olisi aika neutraali valinta

3. Muuto E27 Socket -valaisin / tämä valaisin olisi ainakin sopivan pieni tuohon seinälle, näitä voisi jopa ostaa useampia eri väreissä ja voisi vaihdella jos kyllästyttää

4. Artek Bilberry A338 -valaisin, tämän tilalla voisi olla myös Artek A330s valaisin mustana / kaunis klassikko, joka miellyttää omaa silmää

5. Lightyears Caravaggio P2 / Tässä valaisimessa on kivaa rouheutta, vaikka onkin toisaalta hyvin hillitty

6. Tom Dixon Beat Shade Fat / Tässä on taas tosi herkullinen muotoilu, olen samaa ihastellut myös siinä paljon nähdyssä musta/kulta värityksessä, mutta tämä kiiltävä valkoinen sopisi meille paremmin

21 kommenttia:

 1. Hihi, mulle tuli heti mieleen, että tuossa "metsän" siimeksessä pitäisi tietysti olla linnunpöntön muotoinen valo :-) Vaatisi varmaankin vähän tuunailua...

  Kuvakollaasin vaihtoehdoista tykkään eniten numero 2:sta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan tuollainen linnunpönttövalaisin kieltämättä tosi hauska, mutta ehkä siihen kyllästyisi nopeaan.

   Tuosta 2:sta minäkin pidän paljon. :)

   Poista
 2. Numero kakkosta olisin minäkin ehdottanut. Näin jossakin blogissa muuten linnunpöntön muotoisia valaisimia. Yleisellä tasolla ehdottaisin tuohon jotakin mustaa pientä valaisinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä, että näin kerran jossakin blogissa samaisen tapetin ja siinä oli mattaharmaa pieni lähes pisaran muotoinen valaisin. Minusta se oli kaunis yhdistelmä. http://fjellby.blogspot.com/ -blogissa on linnunpönttökelloja ja muitakin tuotteita, mutta en löytänyt sitä valaisinta. Muistaakseni pönttövalaisin oli jossakin suomalaisessa blogissa. Jos olisi minun seinäni, päätyisin itsekin todennäköisesti laittamaan mattaharmaan pisaralampun tai pienen mustan - ja huomio kuuluisi ehdottomasti komealle tapetille.

   Poista
  2. Oliskohan kyseessä ollut tuo Lintukoto-valaisin? Ainakin Finnishdesignshop myy sitä, mutta on vain seinavalisinmalli eikä tuollainen roikkuva.

   Aika pieni valaisimen tuleekin olla, yritin kollaasiin etsiä juuri niitä oikeankokoisia. Unohdin postauksessa mainita, että melkein kaikkia lamppuja sai myös eri väreissä, eli myös mustana. Itse en osaa päätää tuohon mustan ja valkoisen välillä, kun mun ielestä kummatkin sopisi... :)

   Poista
  3. Sitä minäkin pelkään, että tapetti jäisi valaisimen varjoon. Mutta, toisaalta oikeanlainen valaisin korostaisi tapettia. Olisi hauska nähdä tuo kertomasi kuva missä pisaranmuotoinen mattaharmaa valaisin vasten tuota tapettia. Ilmoittele tännepäin jos osuu jossain vastaan.

   Poista
  4. Tuossa linkissä http://fjellby.blogspot.com/2012/03/torsdagsinspirasjon.html on kolmas kuva, jossa on harmaa valaisin portaiden alla ja erilainen puukuvioinen tapetti kuin teillä, mutta tuossa on sen värinen valaisin kuin se pisaralamppu, jonka kerran jossakin näin. En enää muista, missä sen näin eikä ollut se sivu tallessa tietokoneen välimuistissakaan. Tuo kuva antaa kuitenkin vähän suuntaa, millaista tarkoitin. Tuollainen matta vaaleanharmaa.

   Poista
  5. Kiitos sinulle paljon vaivannäöstä! Nyt tiedän, millaista valaisinta tarkoiti. Olen tuollaiseen valaisimeen törmännyt kyllä aiemminkin. Millainenhan tuollaisessa on vain valoteho. Olisi hirmu hauska tietää.

   Poista
 3. nro 3 sopisi hyvin.(miksei jokainen noista kollaasin valaisimista..) Kollaasin ulkopuolelta ehdottaisin Artekin A110, "käsikranaattia" mustana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hauska muuten tietää millainen valoteho tuossa 3:ssa on. Ehkä muistakin valaisimista sama tieto olisi kiva. Kiitos tuosta "käsikranaatti" vinkistä. Sekin olisi malliltaan varmasti juuri sopiva. :)

   Poista
  2. Postaan viimeistään ensi viikolla kuvan e27 valaisimesta ja siitä ilmenee sen valoteho myös. Ei ne mitään erityisen kirkkaita ainakaan ole.

   Ja se olisiki juuri siksi minun valintani metsän keskelle.

   Poista
  3. Kiitos enne jälleen kerran! :) Olis kyllä kiva nähdä tuo ihan oikeassa ympäristössä ja toiminnassa.

   Toisaalta tuossa ei tarvitsisi olla kyllä mikään kirkas valo, mutta olisi kiva jos se antaisi vähän kuitenkin valoa tuohon tasolle asti.

   Poista
 4. Mä näen tuossa sieluni silmin keltaisen E27:n tai Mhyn. :) Olisi niin sievä mustavalkoista tapettia vasten. Musta Artekin A330 voisi myös sopia. Olisin siis vahvasti joko keltaisen tai mustan, pienen siron valaisimen kannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen olisi kyllä tosi kiva tuossa, mutta pelkään, että hyppää liikaa silmille tai, että kyllästyy äkkiä. Oon vaan raukkis. ;)

   Tuota mustaa Artekin A330s -mallia oon kyllä vähän himoinnut. Se on vaan niin upea!

   Poista
 5. Mun suosikki on kakkonen! Oon itse haaveillut tuollaisesta meidän keskeneräiseen työhuoneeseen.. Tykkään tuosta ajattomasta muotoilusta, neutraalista ulkonäöstä ja kuitenkin tuossa on sitä jotain, joka tekee siitä erikoisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kakkonen on kyllä upea. En vai taida osata päättää pitäisikö valaisimen olla musta vai valkoinen. Olen kyllä ehkä euroopan huonoin tekemään päätöksiä... :/

   Poista
  2. Ehdottomasti musta A330s vaan tilaukseen - päätös tehty ;) Istuisi tuohon tosi hyvin!

   Poista
 6. Mun suosikkini noista olisi Muuton E27 mustalla kannalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi kyllä kaunis, mutta ilmeisesti vaan valoteho aika heikko. :/ Olisi kuitenkin kiva, jos se alaisisi jonkinverran tuota tasoakin, vaikka ei varsinainen työskentelyvalo olisikaan.

   Poista
 7. Mikäli himoitset tuota E27 niin kannattaa katsoa myös BoConceptin Lotus. Idea on sama ja hintaa reilusti vähemmän. Tosin noita jäätävän kokoisia lamppuja ei myydä kuin muistaakseni 25W tehoilla. Meiltä löytyy noita pikkumakkarista kaksi ja ei riitä millään valaisemaan huonetta. Ovat siis lähinnä tunnelmavalona. Eri asia jos noita olisi useampi, mutta sinun tapauksessa se veisi liikaa seinäpintaa piiloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuo valaisuteho minuakin noissa lampuissa arveluttaa. Vaikka ei tarvita nyt varsinaista tehovaloa (keittiössä tehokas yleisvalaisin), olisi kuitenkin kiva jos valaisisi tasoa jonkinverran.

   Poista