maanantai 23. marraskuuta 2015

Koristeita taikataikinasta

Täällä on takana toiminnantäyteinen viikonloppu, sisältäen lasten liikuntapäivään osallistumisen, lastenjuhlat, ystäväperheessä vietetyt 1-v juhlat ja joulukonsertin. Harvoin on ihan näin täyteen aikataulutettua viikonloppua, mutta harvinaista kyllä, kaikkiin tapahtumiin ehdittiin oikein hyvin ja mikään ei ollut toistensa päällä. Ehdittiin näiden lisäksi käydä myös laskemassa mäkeäkin, joten kaikin puolin onnistunut viikonloppu.

Viime viikolla vanhemman tytön kanssa askarreltiin taikataikinasta joulukoristeita nuoremman nukkuessa päiväunia. Olen itse tehnyt tuosta taikinasta jotain viimeksi silloin kun olen ollut itse pieni, joten aikaa oli hieman vierähtänyt ja taikina maistui edelleen yhtä pahalta kuin silloinkin. ;) Askartelu oli kyllä oikein terapeuttista ja koristeita tulikin tehtyä kolme pellillistä, tällä kertaa tehtiin ihan kuin pipareita erilaisilla muoteilla, joihin painoin pillillä sitten reiät. Tyttö halusi tehdä osan aivan itse, joten soin hänelle taiteellisen vapauden toteuttaa itseään ja kyllähän niistä hienoja tulikin. Tänään sitten vihdoin päästiin heiluttamaan maalisutia ja sudittiin koristeihin maalia pintaan. Itse ihastuin pronssimaalilla maalaamiseen ja suurin osa omista koristeistani saikin sitä päälleen. Tyttö piti sitten huolen siitä värikkäämmästä puolesta. Harmi vain kun valo pääsi loppumaan kesken maalauksen ja kuvat lopputuloksista eivät päätä huimaa. Lisäksi ripustusnarua riitti vain kolmeen koristeeseen, joten sitäkin on ostoslistalla, jotta saadaan muutkin esille.
3 kommenttia:

  1. Me tehtiin tänään samaa hommaa, mutta semmoisesta askartelumassasta :) Odottavat vielä kuivumista. Millä maalilla maalasitte koristeita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se askartelumassa olisi ollut varmasti parempaa tähän puuhaan, kun ei olisi ollut pakko maalata ollenkaan, mutta silloin kun askarteluinto iskee niin ei ehdi kauppaan etsimään massaa. :D Minä maalasin näitä ihan tuollaisilla akryylimaaleilla, sillä ne on helppo sitten pestä pois käsistä ja muualtakin, jos ja kun lasten kansssa puuhatessa sitä suttua syntyy. Tuo kuparimaali oli myös vesipohjainen askartelumaali.

      Poista