sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Paas poiketen täälä: Tampere osa 1.

Teistäkin varmasti iso joukko on tänä kesänä matkaamassa tänne Tampereella asuntomessuja katsomaan. Ajattelin antaa teille vinkin toisesta tutustumisen arvoisesta paikasta, jos viivytte kaupungissa vähän pidempään ja aikataulu vain suinkin antaa myöden.

Kaupungin keskustasta noin 3 kilometrin päässä sijaitsee Hatanpään Kartano, jota ympäröi laaja puistoalue, joka tunnetaan Hatanpään Arboretumina. Puisto on täynnä erilaisia puu-, pensas ja kukkalajeja (nimikyltein varustettuna), eli jos teillä on esimerkiksi puutarhaprojekti kesken niin täältä löytää kyllä ideoita. Puisto on myös erityisen suosittu piknikpaikka, eli viltti mukaan ja vähän evästä. Jos omia eväitä ei ole mukaan tarttunut löytyy puistosta myös ihana pieni kahvila, jossa myynnissä myös pieniä sisustus/lahjatavaroita ja kahvilassa myös pienimuotoisia taidenäyttelyitä.

Puhukoon kuvat omaa kieltään.

 Hääkuviamme on otettu mm. näillä portailla. <3Puistoon tullessa kannattaa varata hieman pullaa mukaan, sillä mikäs sen mukavampaa kuin näitä pikku pulleroita syöttää.
Aiotteko matkata Tampereelle tänä kesänä?

7 kommenttia:

 1. Tuossa paikassa voisi olla ainesta viettää täydellinen kesäpäivä :) asuntomessuille pitäisi tosiaan suunnistaa täältä Turusta. Onko sulla jotain hyviä hotellivinkkejä?:) Muutkin vinkit otetaan mielellään vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo puisto on kyllä mielestäni ihan Tampereen parasta antia. Sieltä löytyy aina sopivan rauhallisia paikkoja piknikille aivan rannan tuntumasta. :)

   Mä yritän saada aikaiseksi pienen juttusarjan mun mielestä Tampereen parhaista paikoista nyt ennen messuja ja ehkä vähän sen aikanakin. Ehkä niistä voisi joku saada vähän vinkkiä.

   Hotelleista mä suosittelisin tuota Sokos Hotelli Villaa, joka on vuosi sitten saneerattu kokonaan uuteen uskoon. Sisustus on mun mielestäni tosi upea ja onnistunut! Toinen mielenkiintoinen hotelli voisi olla juuri avattu Scandic Tampere Station.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Tota Scandicia oon miettinytkin. Täytyypi katsastaa onko tilaa, päästään onneksi aika joustavasti messujen aikana lähtemään.
   Juttusarja olisi varmasti ihan loistava! :)

   Poista
 2. No juu kun meillä on siellä kesämökki ja asuntomessuillakin meinataan käydä pyörähtämässä...

  VastaaPoista
 3. Ihanan kesäisiä kuvia! Innolla odotan tän juttusarjan jatkoa: jospa kotikaupungista löytyisi uusia puolia. :)

  VastaaPoista
 4. Menossa ollaan ja kiitos vinkistä! Upea miljöö...

  VastaaPoista
 5. Asun parin kilometrin päässä Arboretumista ja kertaakaan en ole vielä tänä kesänä käynyt. Täytyypä korjata asia. Ruusuaikaan siellä kyllä joka vuosi huokailen.

  VastaaPoista