perjantai 6. heinäkuuta 2012

Valoa

Suokaa anteeksi pienoinen blogihiljaisuus. Äitini saapui maanantaina viikon yllätysvierailulle ja ollaan luuhattu joka päivä jossain. Eilen nähtiin ihana ystäväni amerikan ajoilta, joka oli Suomessa käymässä ja vietettiin mukava ilta puistossa piknikin merkeissä. Vihdoinkin kesäistä keliä! <3

Nyt on sisustuspuolella pähkäilyn alla ollut vain tuo makuuhuoneen valaisin. Tälläiset kolme olisi loppusuoralla. Jos tulee muita tuonne sopivia eteen niin otetaan ilomielin vastaan.


Varmluftissa olisi hauska muoto ja pidän paljon tuosta paperipussimaisuudesta, siinä mietityttää se, että valonlähde näkyy niin selvästä alaspäin. Eli pohjalla on vaan aukko mistä lamppu näkyy. Kuitenkin tätä tulee tuijoteltua paljon alhaaltäpäin.

Norm 03:n muotoilussa on myös hauskaa pehmeyttä. Tietääkö joku millainen tämä valaisin on alhaaltapäin katsottuna? Näkyykö siis lamppu selvästi?

Norm 69 toisi mukavaa särmikkyyttä huoneeseen. Onko kuitenkin liian kulunut jo? Vaikkakin omaa silmää tämä miellyttää joka tapauksessa.

Kuvat: Ikea, FinnishDesignShop

14 kommenttia:

 1. Kauniita kaikki noi valaisimet:) Itse ottaisin tuon Norm 69.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kunpa osaisi valita. Nämä on kaikki niin kauniita.

   Varmluft ehkä vähän liian kellertävä, mutta varmasti valonlähteen värikin vaikuttaa siihen.

   Poista
 2. Meillä on tuo norm 69 ja onhan se jo nykyään monella, mutta ei kai se haittaa :) Itse en niin tykkää siitä makkarin lamppuna sen kulmikkuuden vuoksi, mutta tämähän on makuasia. Jos tykkäisin tuosta norm 03 niin ottaisin sen makkariin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se sinänsä haittaa jos on monella tuo lamppu, jos siitä itse tykkää. Sitä vaan minä pohdin, että olenko itse jo kyllästynyt siihen. Tuskinpa silti. :)

   Mua ei taas tuo kulmikkuus niin haittaisi, kun meidän makkarissa on aika paljon tuollaisia pehmeitä ja vähän romanttisempia juttuja, kuten tapetti ja Icarus-valaisin. Toisi vähän särmikkyyttä vain. :)

   Poista
 3. Meillä on käyty samaa pohdintaa jo jonkin aikaa ja nyt uskon tehneeni päätöksen; meidän tulevaan mahkuuhuoneeseen tulee valkoinen Midsummer-valaisin. Sopivan kevyt sängyn yläpuolelle (tosin en ole varma tuleeko se juuri siihen vai ikkunen eteen) ja näyttää kauniilta joka suunnasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Midsummer on niin kaunis! Ihana valinta! :)

   Meillä tosin tuo Icarus on niin paljon samantyylinen roikkuva valaisin, että ei sopisi ehkä yhteen Midsummerin kanssa.

   Poista
 4. Itse laittaisin noista ehdottomasti Norm 03. :) Mutta kivojahan nuo on kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Norm 03, on minusta ihanan hauska. Mulla tulee mieleen siitä, ne röyhelöt mitä entisaikain kuninkaallisilla oli kauluksissa. :D

   Poista
 5. Mitä väliä jos on kulunut? Jos itse tykkää.

  Minä en halua noita valkoisia muovivalaisimia, kosk pöly näkyy niistä niin selvästi ja sitä on vaikea saada siististi pois (mirkokuituliinallakaan). Sama ongelma varmaan tuossa varmluftissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kai sillä olekaan niin väliä. Itse mietin vaan siltä kantilta, että kyllästyykö siihen sitten kodissaan jos sitä on nähnyt niin paljon. Tuskin silti, eri ympäristö kuitenkin vaikuttaa.

   Nuo muovivalaisimet varmasti tarvitsisi suihkutella kunnolla aina vähän väliä, jotta pölyt saisi kunnolla pois.

   Poista
 6. Teidän mankkarista tuli tosi kiva ja raikas muutoksen myötä!! Ajattelitko laittaa icaruksen kaveriksi tämän valaisimen? Lundian Sola plafondikin olisi mahtava, icaruskin säilyttäisi näyttävyytensä ainoana riippuvana valaisimena (taidan tarjota tuota solaa vähän jokaiselle, haluaisin niin sen itsellekin, mutta nyt ei ole sen aika, vielä). Meillä on Petri Vainion Vuolle ja lattiavalaisimena Helmat vanhempien makuuhuoneessa. Tykkään kyllä niistäkin, ovat pehmeät muodoltaan. Varmluftia olen ihastellut myös, mutta Ikeassa se oli vähän likaisen sävyinen? Valonlähteen valinnalla voisi ehkä vaikuttaa tähän...
  Niina/OmaanKotiinKodikkaaseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Icaruksen kaveriksihan tämä valaisin tulisi, tosin ovat huoneessa niin, että niitä ei helposti näe samaan aikaan. Tuo Sola olisi aika mahtava, mutta kun olen jotenkin saanut päähäni sen riippuvan valaisimen, niin tuntuu hankalalta nähdä enää mitään muuta... :/

   Tuo Helmat on aivan ihana! Olen sitä ihastellut monet kerrat ja ajatellut sitä meidän olohuoneeseenkin.

   Varmluft on tosiaan hieman kellertävän sävyinen, mutta luulisin, että valonlähteellä saisi sävyä muutettua. Eikä tosiaan olisi hinnalla pilattu. Näyttäisi erityisen upealta sellaisena erikokoisten valaisinten ryppäänä.

   Poista
 7. Näistä ottaisin Norm kuusysin. Ite olen miettinyt saman lafkan lamppua makkarin kattoon myös, Norm 06-lamppua, saa nähdä tuleeko sitä koskaan hommattua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo 69 aika passelin oloinen. Täytyisi käydä sitä vähän katselemassa ihan luonnossa, niin osaisi paremmin sanoa mikä siitä on fiilis.

   Poista