torstai 9. toukokuuta 2013

Kirjakauppa

En tiedä teistä, mutta minä viihdyn kirjakaupoissa. Tosin mielestäni suomalaiset kirjakaupat ovat melko tylsiä, meillä ei isommin harrasteta kirjakauppojen sisustamista viihtyisiksi oleskelupaikoiksi, eikä niiden yhteyteen ole juurikaan perustettu kahviloita muun maailman tyyliin. Ainakin meillä Tampereella tilanne on ikävä kyllä tälläinen, meillä on vain sellaisia tehokkaita pieniä ketjuliikkeitä, joiden markkinointikeino tuntuu olevan se, että pienessä tilassa mahdollisimman paljon kirjoja, tilaa hallitsee erittäin kirkkaat halogeenivalot ja suuret mainostaulut, jotka ilmoittavat miten halvalla tämän tai tuon kirjan nyt saat. Ne eivät ikävä kyllä oikein kutsu loiteroimaan kirjojen keskelle.  

Toisin ovat asiat Alankomaissa, sillä voin uskoa, että moni niistäkin joka ei kirjakaupoissa normaalisti viihdy viihtyisi tässä nimenomaisessa kirjakaupassa, sillä se on kerrassaan aivan käsittömän upea. Niin käsittämättömän upea, että olen kuin puulla päähän lyöty vieläkin.
Tämä pökerryttävän upea vanha kirkko uudessa käyttötarkoituksessaan löytyy Maastrichtista. Onko kenties joku teistä lukijoista vieraillut kyseisessä kirjakaupassa ja oliko se yhtä upea kuin näissä kuvissa? Itse tiedän ainakin missä vierailen, jos tieni joskus vie kyseiseen kaupunkiin. 


Rentoa helatorstaita! :)


Kuvat/images: homedit

2 kommenttia:

  1. Onpas huikea! Aikamoiset puitteet on kirjakaupalla. Tuolla vierailen kyllä minäkin, jos joskus tie vie Maastrichtiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä todella huikeat puitteet. Nämä uuteen käyttötarkoitukseen restauroidut vanhat rakennukset ovat kyllä aika mielettömiä. :)

      Poista