maanantai 19. toukokuuta 2014

Sateen jälkeen

Yhtenä kappaleena edelleen. Heitin toivon jo kankkulan kaivoon ja tyydyin kohtalooni. Eiköhän se pieni sieltä tule kun on tullakseen, vaikkakin äidin hermoja se kyllä raastaakin. Yllättäen heinäkuun helteiksi vaihtunut toukokuu ei silti ole sitä kaikista herkuinta näin viimeisillään raskaana ollessa. Eli siinä mielessä toivoisi, että enää ei tarvitsisi kauaa odotella. 

Viikonloppuna huhkittiin jälleen ulkona ja nyt on kasvimaat perustettu, kesähuone kalustettu ja ensimmäiset kukatkin terassilla. Olen ainakin yrittänyt mahdollisimman paljon olla ulkosalla ja jalkojeni päällä, jos tuo painovoima tekisi tehtäväänsä.

Käväisin rajun sateen jälkeisessä ihanan raikkaassa ja hapekkaassa ilmassa kuvaamassa muutaman kuvan viikonlopun saavutuksista. Sade teki hyvää koko puutarhalle. Jospa myös tuo nyt ihan joka paikan hetkessä peittävä koivun siitepöly saisi vähän sateesta siipeensä. Ärsyttävää, kun juuri eilen pesin kaikki terassikalusteet ja tänään ne olivat jälleen aivan keltaiset.  

Mummo ja pappa tulivat eilen illalla yllätysvierailulle ja toivat tulleessaan valtavankokoisen ja erittäin upean hortensian. Miten upealta se näyttääkään! Kirsikkapuu puhkesi tänään kukkaan! <3 Missä vaan luuraa kaikki pörriäiset?!


Istutimme muurikivilaatikkoon kaksi pionia, joista toisessa on jo oikein terhakkaat kukkanuput nähtävissä.


Myös pieni irlanninkataja pääsi kasvamaan muurikivipenkkiin ja taustalla ruukulla rajattuna oleva viiruhelpi näyttää myös tehneen kasvuspurtin talven jälkeen.


Kasvimaa sai tänään sellaisen sadekuuron niskaansa, että taidan jättää iltakastelut väliin. Nyt maassa on retiisiä, porkkanaa, pinaattia ja persiljaa. Yrittilaatikossa viinisuolaheinää, rucolaa, sitruunamelissaa ja ruohosipulia, sekä lipstikkaa. Mustissa saaveissa on kasvamassa perunaa ja taustalla näkyy myös pikkuinen mansikkamaamme. Katsotaan, saadaanko mitään kasvamaan kypsäksi asti vai kuinka käy. 

 


Sohvat jäivät vielä kiinnittämättä toisiinsa, joten ovat näemmä vähän vielä vinksin vonksin. Somisteitakaan ei tyynyjen ja viltin lisäksi vielä ole ulos kannettu.  Ja onneksi en ole tuonutkaan, olisivat suotta vaan olleet aivan siitepölyssä.


Sisätilat on nyt kyllä toistaiseksi ihan kokonaan seis, kun ilmat ovat näin upeat. Pikkuinen piha vetää puoleensa. Muilla samoja fiiliksiä?

7 kommenttia:

 1. Huh, en voisi kuvitellakaan, että olisin huhkinut pihahommissa mahani kanssa! Miten jaksatkaan?! Vaikka toki ymmärrän - minäkin yritin pysyä liikkeessä, jotta se lähtisi sieltä tulemaan ennen käynnistystä. :) Tuli kyllä tosi kiva tuosta teidän istutusalueesta! Paljon on tullut nyt oltua ulkona.. Vähän siivoilutkin jääneet sisällä. Mutta aikansa kutakin, nyt saakin nauttia ulkoilmoista! Raikas sade näytti tekevän hyvää luonnolle, ihan kuin kaikki olisi puhjennut kukkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oloni on parantunut huomattavasti näin loppua kohti. En minäkään vielä muutamia viikkoja sitten olisi pystynyt tuolla pihahommissa hääräämään, mutta nyt energiaa riittää oikein kivasti. Ja on ollut kiva saada vähän tekemistä, jolloin on saanut ajatuksia vähän pois tästä odottelusta joka käy loppua kohti niin kovin piinaavaksi.

   Niin on meilläkin sisätilat jääneet aika vähälle huomiolle. Hyvä kun välillä on vähän muistettu imuroida. Hups. :D

   Poista
 2. Samat fiilikset :D Ei millään malta olla sisätiloissa vaan pihalla tulee oltua yömyöhään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muillakin on samanlaisia fiiliksiä, kuin itsellä. :) Sisällä käydään lähinnä vain kääntymässä ja vähän syömässä. Tosin nyt kun sain neidin päiväunille niin taitaa täytyä viettää hetki sisällä vähän väkisin.

   Poista
 3. Montako tainta viiruhelpiä teillä on istutettuna tohon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, nyt kysyt melko vaikeita, sillä istutin viiruhelpin jo viime kesänä. Jos en nyt ihan väärin muista niin mielestäni taimia oli vain yksi. Eli on kyllä melkoisesti kasvanut viime kesästä. Tuohan on melko kova leviämään, joten rajasin sen tuolla ruukulla, josta olen pohjan ottanut pois. Pitäisi siis nyt pysyä paremmin aisoissa.

   Poista
 4. Hei
  Jos jossain vaiheessa olet luopumassa noista Iskun polyrottinkimoduleista, niin ota yhteyttä. Meillä on tuota samaa Olympia-sarjaa, mutta nyt sen valmistus on lopetettu ja meillä olisi vielä ainakin yhdelle palalle tarvetta:/
  t. Johanna
  johannalaurila@luukku.com

  VastaaPoista