tiistai 22. heinäkuuta 2014

Pienen tytön ristiäiset

Viime viikolla olisi ehkä ollut muuten jo hieman seesteisempää ja olisin paremmin ennättänyt koneen ääreen,  mutta minua piti kiireisenä ristiäisjärjestelyt. Meillä siis juhlittiin viime lauantaina pienen neidin tärkeää päivää. Onneksi mummot ja kummit auttoivat jonkinverran ruokien ja kahvitarjottavien kanssa, joten ihan kaikkea ei tarvinnut tehdä itse. Lisäksi sain ristiäispäiväksi avukseni tätini hääräämään keittiössä, jotta ehdimme hieman paremmin keskittyä itse juhlaan keittiötöiden jäädessä nyt vähemmälle. Toki sitä työtä jäi sitten kyllä ihan reilusti omalle vastuullekin. Muistan, että esikoisen kanssa juhlien järjestäminen oli melkolailla vaivattomampaa sillä hän oli todella rauhallinen vauva ja nukkui paljon. Lisäksi lisänä ei tosiaan ollut tätä toista touhutirraa. :D

Nuoremman tytön nimeä pyörittelimme suhteellisen pitkään. Esikoisen nimi kun oli oikeastaan ollut valmiina "aina". Meillä oli kolme vaihtoehtoa, joista sitten valitsimme sen mikä tuntui enemmän juuri meidän neidin persoonaan sopivammalta vaihtoehdolta. Meillä nuo tyttöjen nimet omat samantyyliset ja yhtä pitkät, niin etunimien kuin toisten nimien kohdalla, kuitenkin ihan omanlaisensa, niinkuin tytötkin. 

Juhlat kokonaisuutena onnistuivat kyllä yli omien odotusten. Jännitin vähän miten vanhempi neiti käyttäytyy kastetilaisuuden aikana, joka varmasti pienestä tuntuu aika pitkältä ja tylsältä, mutta se meni oikein kivasti. Lisäksi tuo isosiskon tärkeä tehtävä, eli pikkusiskon hiusten kuivaus onnistui paremmin kuin hyvin. <3 Pieni neiti kyllä näytti vähän enemmän persoonaansa itkemällä melko kovaäänisesti puolet kastetoimituksesta. Onneksi sitten kuitenkin rauhoittui ja nukahti kummitädin käsivarsille.

Täytyy sanoa, että tällä kertaa kodin somistaminen juhlia varten jäi kyllä aika minimiin. Oli minulla muutama kennopallo ostettuna, mutta eipä niitä ehtinyt siinä loppuhässäkässä virittelmään. Nyt siis luotettiin vain tuoreisiin kukkiin ja pöytäliinoihin juhlatunnelman virittelyssä. Hyvin sekin tuntui silti toimivan. Ehdin kyllä kuvaamaan ruokapöydän vasta juhlien jälkeen ja pieniltä mehuvaurioilta ei liina säästynyt, mutta ei anneta niiden häiritä kuvissa. 

Palaan asialle vielä tarjoilupöydän kuvien kera omassa postauksessaan. :) Nyt taidetaan lähteä rannalle, mut ei kyllä sieltä suoraan baanalle. ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti