perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukeittiö ja suussasulava mangopiiras

Täällä joulukiireet on vieneet mukanaan. Meillä on myös hoivattu korvatulehduksesta kärsivää neitiä ja pienempää vaan muuten tosi räkäistä palleroa. Yöt on olleet melko katkonaisia ja päivät menneet ohi kuin sumussa. Elättelen toiveita, että ensi vuosi olisi meille hieman valoisampi sairastamisten puolesta. Onko teillä muilla lapsiperheillä tämä syksy ollut erityisen koetteleva tautien suhteen? Itsestä ainakin tuntuu, että meillä on oltu paljon enemmän kipeitä kuin terveitä viime kuukausina. Vai onko se sitten vaan tuo maaginen 3v ikä jolloin kerätään kaikki taudit magneetin lailla?

Vielä olisi paljon tehtävää ennen kuin joulu saa tulla, mutta mitään stressiä en silti suostu ottamaan. Tänään matkataan kummipojan perheen luokse vierailulle ja huomenna vielä tiedossa olisi joulukonserttia, se vähän raskaampi versio. Muutama lahja pitäisi vielä hankkia ja paketoida, sekä pikkuleipiä leipoa. Ei mitään isoa siis. 

Keittiössäkin on pikkuinen kuusi tönöttänyt jo pari viikkoa, mutta se on vaan jäänyt kuvaamatta, joten hoidetaan se pois alta nyt kun vielä se paikoillaan on. Punainen sydäntarjotin löytyi mummolasta ja rumpupiparirasia Tigerista.




Testasimme eilen Me Naisista löytynyttä Mango-vuohenjuustopiirasta ja se oli kyllä todellinen menestys, joten luulen, että meidän joulun kahvipöydästä tulee tätä löytymään. Jaanpa samalla tuon ohjeen teillekin. Tässä on ripaus jotain tuttua, mutta silti makukokemus on uusi.

Mango-vuohenjuustopiiras

400g voi- tai lehtitaikinaa (itse käytin voitaikinaa, koska siinä mielestäni parempi maku)
2 rasiaa (á 150g) pehmeää vuohenjuustoa
n.200g mangoa säilykkeenä (itse käytin vähän reilummin)
2 rkl hunajaa
1 tl rouhittua mustapippuria (itse käytin pippurisekoitusta myllystä)

Alkuperäisessä ohjeessa tämä oli tehty ilmeisesti yhdestä isosta levystä, mutta minulla oli erillisiä levyjä. Yhdistin levyt kaulitsemalla ja käänsin reunoista levyn kaksinkerroin, jotta keskelle muodostuisi syvänne, jossa täyte pysyy. Tämä toimisi varmasti mainiosti myös erillisinä pikkupiiraina ja aionkin seuraavaksi testata ohjetta niin.

Pehmennä juusto haarukalla ja levitä pohjan päälle veitsellä.

Levitä päälle mango viipaleina ja valuta päälle hieman hunajaa. Viimeiseksi rouhin pintaan tuota pippuria myllystä.

Paista piirakkaa 225 asteessa noin 10-15 min.




Makoisia joulunalushetkiä! <3

3 kommenttia:

  1. Tutulta kuulostaa sairastelu. Me ollaan oltu kaksi viikkoa putkeen kipeänä. Ensin kuume ja sen jälkeen kurkkukipu ja flunssa yskää unohtamatta. Sen kruunasi mulle ja tytölle tullut silmätulehdus ja siihen kun lääkkeet saatiin niin eka tuli tyttö oksennustautii ja eilen minä :/

    VastaaPoista
  2. Hunaja ja vuohenjuusto on meidänkin suosikkiyhdistelmä. Pitääpä kokeilla sinun ohjetta, jotain uutta omiin herkkuihin. Tsemppiä korvatulehduksiin!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa tosi hyvältä tuo piirakka, pitääpä kokeilla!

    VastaaPoista