tiistai 6. lokakuuta 2015

Lelujen säilytystä olohuoneessa

Aloitellaan tällä tavalla varoivaisesti näitä sisustusjuttuja taklaamalla heti tätä suurinta sisustusongelmaa, eli lelukaaosta. Olohuoneeneen lelukaaoksen taltutuksen uusin jäsen on tämä Askosta löytynyt pyykkipussi, joka istuu melkoisen mukavasti ja huomaamattomasti olohuoneen nurkkaan, ilman sitä riemunkirjavaa fiilistä. Ihanaa jämäkkää kangasta, kivat nyörit sivuilla, päällä vetonaruilla suljettava aukko ja hintakin varsin kohtuullinen (olikohan tämä koko 19,90). Syö muuten yllättävän paljon ainakin  niitä isompia leluja.

Toki tämäkään säilö kaikessa ihanuudessaan ei täysin ratkaise sitä ongelmaa, että lelut leviävät silmänräpäyksessä ihan kaikkialle. Kaikista pahimpia ovat nuo pienen tilpehöörit, rakennuspalikat, korut ja vaatteet sekä kengät. Nuorempi neiti on erikoistunut erityisesti kenkiin, kenkäkaappi tyhjennetään x kertaa päivässä ja kenkiä kannetaan kaikkialle, niitä testaillaan jalkaan ja niillä kävellään siellä täällä. 
Löytyy meidän olohuoneesta myös muitakin "lelukätköjä" ja varsinkin tätä postausta tehdessä tuntuu, että leluja on kyllä ihan liikaa, onhan niitä. Toisaalta, kovin paljoa ei ole itse ostettu, vaan niitä on lähinnä saatu lahjaksi tai peritty. Huomattavasti pienemmällä määrällä kyllä tultaisiin toimeen...


Tämä Ikean leikkikeittiö, joka löytyy olohuoneen nurkasta on myös kyllä melkoisen kätevä lelulen säilöjä. Noihin Ikean valkoisiin laatikoihin olen järjestellyt astiat, sekalaiset pikkutavarat ja nuo suloiset tosi pitkäikäiset Fisher Pricen ukkelit. Mutta, vaikka tämä keittiö on kyllä tosi näppärä, niin käy siinä kyllä monesti niin, että sieltä ne lelut on ihan hirveän helppo levittää nopeasti kaikkialle. :D

Nämä isäni minulle pienenä lahjaksi tekemät puiset vaunut säilövät taas sitten nuo nuket ja takan syvennyksessä oleva rottinkinen kori pitää sisällään palapelejä, muistipelejä, palikoita ja sellaisia leluja, joita säilön välillä pois käytöstä. 

Jos minä joskus vielä alan talonrakennusprojektiin niin ehdoton vaatimus on kyllä (jos siis talo kaksikerroksinen ja lapset ovat vielä riittävän pieniä), että alakerrasta löytyy leikkihuone. Sillä se ainakin jonkinverran estäisi sitä, että lelut leviävät olohuoneeseen, ruokatilaan ja keittiöön. Tällä hetkellä kun pienempi nyt ei tietenkään vielä voi leikkiä yksin yläkerrassa, jossa lastenhuone(et toistaiseksi vain yksi) sijaitsee, vaan kaikki lelut on olohuoneessa. Niitä on sitten yritetty parhaan kyvyn mukaan naamioida olohuoneeseen sopiviksi. Toki kaikkea ei saa piiloon, eikä minusta tarvitsekaan saada, saahan meidän koti näyttää lapsiperheen kodilta, mutta omaan silmään parhaimmalta näyttää melko seesteiset näkymät, jossa riemunkirjavuus ei hallitse kokonaisuutta.

Miten teidän taloudessanne on leluasiat? Onko niitä kertynyt liikaa ja pysyvätkö ne jonkinlaisessa järjestyksessä vai valtaako lelukaaos edes toisinaan?

2 kommenttia:

  1. Lumoavat nukenvaunut <3... Kyllä niitä leluja on AIVAN liikaa! ja LEGOJA! Mutta toisaalta... leikki on lasten työtä :) Heitetään pois mikäli rikkoutuu... Muksaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Meillä kolme poikaa legoja ja autoja on riittävästi. Asumme kaksikerroksisessa talossa, makuuhuonnet yläkerrassa. Pääsääntöisesti pojat leikkivät ylhäällä, mutta toki myös alakerrassa ja juuri olohuoneessa. Leluja säilytetään Luhdan koreissa ja ollaan opeteltu että leikit siivotaan kun looetetaan. Toki rakennelmia ja "parkkipaikat" voivat jäädä odottamaan. Mutta, siis pääsääntöisesti lelut pysyvät hyvin yläkerrassa tai sitten siivotaan kun lopetellaan leikit. Mielestäni lelut kyllä saavat näkyä, kun lapsiperhe
    ollaan. Toki rajansa kaikella! Leikki on lasten työtä ja leikkiessä lelutkin ovat hieman hujan hajan. Mukavaa loppuviikkoa! Kaisa unelmoidenhaaveillen.blogspot.fi

    VastaaPoista