maanantai 20. toukokuuta 2013

Ruukkumetsällä

Eilisellä puutarhakierroksella totesin, että kivojen ja edullisten ulkoruukkujen löytäminen ei ole mitään helppoa hommaa. Vietin hetken surffaillen ja etsien millaisia ruukkuja kesäkukille löytyy kun on hieman tarkempi budjetti ja kyllähän niitä aika kivoja sitten loppujen lopuksi eteen osui.

Itselläni on tänä vuonna mielessä vähän isomman ruukkupuutarhan tekeminen ja siihen vaaditaan melko paljon ruukkuja. Itseäni miellyttää tällä hetkellä eri kokoisten ja näköisten ruukkujen iloinen sekamelska. Niistä olisikin tarkoitus sitten koota sellainen näyttävempi kokonaisuus, mutta saa nähdä saadaanko sitä vielä tänä kesänä kokoon. Kivojen ruukkujen keräily on kuitenkin syytä jo aloittaa, että ensi vuonna ei sitten siihen tysähdä.


1. Musta ulkoruukku isompi 39x35 cm 34,95 (s-etukortilla 24,90) ja pienempi  26x24 cm 24,90 (s-etukortilla) 17,40 / Agrimarket
2. Istutuskori pajua 40x34 cm 9,95 / Kodin Terra
3. Ikea Mandel 37x36 cm 19,95 / Ikea
4. Istutusastia 38 cm 13,95 / Kodin Terra
5. Ikea Dadel ruukku 55x40 cm 49,95 / Ikea
6. Neliö ulkoruukku 30 cm 26,90 / Huiskulakauppa
7. Ikea Gräva ruukku 42x35 cm 17,99 / Ikea
8. Ikea Fotblad ruukku 36x30cm 6,99 / Ikea

Jos teillä on vinkata kivoista ja suhteellisen edullisista ruukuista niin antakaa äänenne kuulua. :)


13 kommenttia:

  1. Samoilla ajatuksilla täällä, ruukkupuutarhaa rakennetaan meillekin, ja nimen omaan saman henkisistä, mutta sopivasti erilaisista ruukuista. Tuollaisen Terran pajukorin kotiutin jo alkukeväästä narsisseille, on muuten tilava! Itselleni 20 euroa / ruukku on jo ihan maksimihinta, aika arvokkaita ovat monet. Jopa perus muovipuristeruukut ovat monta kymppiä. Vähän mietin, että olisiko näin kevätaikaan niissä aika paljon ilmaa mukana, kun ihmiset (siis minäkin :D) näitä puutarhahöperyyksissään hamstraavat. Viime kesänä ostin elokuussa hyvän pinon ruukkuja -50% ja -70% alennuksilla, kun paras kausi oli jo ohitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pajukori minunkin varmaan täytyy käydä hakemassa, sillä se on niin edullinen. Olin itsekin todella yllättynyt siitä, miten kalliita kukkaruukut ovat. Useat isommat katselemani ruukut olivat reilusti yli toista sataa. Niitä kun pitäisi sitten muutama pihaan hommata ja vielä kasvit päälle niin kalliiksi käy.

      Tuo ruukkujen osto alennusmyynneistä on kyllä erittäin hyvä pointti. Tässä vaiheessa kesää se tosin on _vähän_ myöhäistä. Mutta, jos kokoelmaa pystyisi kartuttamaan sitten syksyllä. :)

      Poista
  2. Täälläkin metsästetään ruukkuja, ihastuin tuohon sun löytämään neliöruukkuun. :) Ruukkupuutarha olisi ihana!! Terassille voisi sellaista alkaakin miettimään vähän pienemmässä koossa. :) Oi odotan jo innolla millaisen sä loihdit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo neliöruukku on ihana! Samantyylisen näin myös Bauhausissa, mutta en muista mikä sen hinta oli. Terassille meilläkin tuo ruukkupuutarha nyt ensinnä on kasvamassa, katsotaan sitten kun saadaan kivetyksen tehtyä, että siirretäänkö sitä osaksi sinne. Tosin toiset kukat viihtyvät paremmin kun ovat sateelta suojassa.

      Vielä minulta vähän uupuu kukkia, kun en tahdo löytää haluamiani kukkia sitten mistään. Sitä kun saa jotain tiettyä päähänsä niin eihän sitä sitten tahdo sieltä poiskaan saada. Pitänee laajentaa hakumatkaa. :D

      Poista
  3. Ruukut ovat kyllä yllättävän kalliita ostoksia. Ja kun kuitenkin ovat suht isoja ja näkösällä olevia juttuja, ei viitsisi valita ihan mitä vaan. Tsemppiä etsintöihin, toivottavasti löytyy mieleisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä siinä onkin, kun tahtoo, että nuo ruukut miellyttää silmää. Edullisesti sisustaminen vaatii paljon vaivaa, kun pitää kierrellä ja vertailla. Helpompaahan kaikki olisi jos voisi kävellä liikkeeseen ja ottaa juuri sen mitä tahtoo. :)

      Poista
  4. Tässä olisi sivusto mistä löytyy inspiroivien kuvien lisäksi laaja valikoima monen hintaisia ruukkuja: http://www.saragarden.fi/ Paikan päällä en ole (vielä) ehtinyt käymään eikä muutenkaan ole kokemusta kyseisestä yrityksestä joten suosituksia ei uskalla antaa.

    Ja hyvä blogi sinulla, jatka samaan malliin!

    -mikko-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihan hirvittävästi linkistäsi, sen takaahan löytyi vaikka mitä! Upeita ruukkuja vaikka miten paljon. Harmi vain, että Tampereelta on Lahteen hieman matkaa. Jos sitä tekisi pienen kesäretken sinnepäin. :D

      Niin ja kiitos paljon! Tosi kiva kuulla, että olet tykännyt blogistani! <3

      Poista
  5. Jos millään malttaa, niin kannattaa osa ruukuista hankkia vasta syksyllä alennusmyynneistä, itse ostin pari ruukkua viime elokuussa odottamaan tätä kevättä ja ale% taisi olla ainakin 50. Kyseiset ruukut eivät kyllä vieläkään ole saaneet sisältöä, meillä kun on rappaus vaiheessa, enkä ole viitsinyt hankkia juurikaan kesäkukkia, kun ne olisi kuitenkin jossain vaiheessa tiellä.

    Tuli myös villi ajatus, että mitäpä jos tekisi itse "ruukkuja" paksusta salaojaputkesta, tämän tapaisesta http://www.rotomon.fi/images/made/images/tuotteet/Putket%20ja%20osat/salaojaputki_1024_768.jpg
    pätkimällä eri pituisiksi "ruukuiksi". Olisikohan liian karun näköistä? Jos ruukut olisi nurmikolla, niin ei tarvitsisi ehkä edes mitään sisäruukkua tai pohjaa? :-) Joku spray-maali vielä pintaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ollenkaan kuule hassumpi ajatus tuo salaojaputkesta ruukkujen pätkiminen. Itseasiassa ihan loistava ajatus. Voisihan ruukkuihin laittaa sopivan kokoisen aluslautasen niin niitä voisi pitää muuallakin kuin nurmikolla. Kiitos hyvästä ideasta! <3

      Ja olet kyllä ihan oikeassa, että ruukkuja olisi pitänyt hamstrata syksyllä tätä kesää varten. Nyt se kyllä tosin lämmittää hyvin vähän. ;) Jospa syksyllä saisi kartutettua varastoa vähän suuremmaksi. Tai sitten en malta odottaa ensi kesään. ;D

      Poista
    2. Jos testaat tuota salaojaputkiruukkua, niin raportoithan sitten tulokset kuvien kera, jos lopputulos on kelvollinen :-)

      Poista
  6. Hei! Itse löysin kivoja ruukkuja Jyskistä. Katsopa sinäkin heidän valikoimaa. T.Taika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Taika! Suo anteeksi, että en ole huomannut vastata sinulle aiemmin. :/ Kävin kurkkaamassa Jyskin valikoiman, mutta toistaiseksi jätin ruukut hyllyyn. Yksi ruukku jäi kyllä siellä vähän mieleen kummittelemaan, että saattaa olla, että palaan sen vielä hakemaan. :D

      Poista