perjantai 16. lokakuuta 2015

Maailman parhaimmat kananugetit - Vinkki viikonlopuksi

Aika usein ne arkilounaat ja -päivälliset junnaa sitä samaa listaa edes takaisin, vaikka joskus arkenakin olisi kiva syödä vähän paremmin. Joskus sitä löytää jotain uutta pontta ruokailuun ja testaa jotain sellaista mitä ei ole ennen kokeillut. Tänään meillä herkuteltiin mahtipontisesti _maailman parhailla kananugeteilla_ eikä nimi ole kyllä yhtään liian mahtipontinen makuun verrattuna. Nämä pieksevät pikaruokaveljensä ihan kuus-nolla. Valmistus on tosi helppoa ja nopeaa, jos tekee valmistelut jo edellisenä iltana ja onnistuu takuulla ihan kaikilta. Nämä tulevat kyllä jäämään meidän ruokalistalle ihan pysyvästi!



Maailman parhaat kananugetit

kanan minuuttifileitä
piimää (käytin asidofilusta ihan vaan siksi koska se on NAM, mutta eiköhän muutkin laadut käy)

maissihiutaleita
suolaa
pippuria
öljyä

laita kananfileet rasiaan ja kaada päälle piimää niin, että fileet peittyvät. Pyörittele vähän fileitä niin, että piimää on joka puolella filettä. Sulje rasia ja laita jääkaappiin maustumaan yön ajaksi.

Murskaa maissihiutaleet esim. pussissa kaulimella. Laita murut laakealle lautaselle ja hieman suolaa ja pippuria joukkoon. Pilko piimäiset fileet sopiviksi paloiksi ja pyöritä ne maissihiutaleseoksessa. Levitä fileet leivinpaperin päälle pellille ja pirskottele hieman öljyä fileiden päälle. Paista n. 225 asteessa 20-25 min. 




Näistä nugeteista tulee ihan mahdottoman mureita tuon piimäliotuksen vuoksi. Tuohon maissihiutalekuorrutteeseen voi jokainen lisätä mukaan mitä mausteita tahtoo, mutta tämä suola/pippurikombo on melkoisen toimiva. 


Tänään meillä syötiin lisäkkeenä lohkoperunoita ja itse tehtyä kermaviilidippiä. Kerrassaan ihana perjantailounas!


8 kommenttia:

  1. Oi näitä on pakko kokeilla joskus!! Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Yllätyin itsekin miten helppoa näiden valmistus oli, kun alunperin ajattelin, että vaativat vähintään rasvakeittimen, jotta niistä saisi rapeita, mutta näiden koostumus on kyllä melkolailla täydellinen. Niin rapeita pinnalta ja pehmeitä sisältä! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Laita ehdottmasti kokeiluun! Helppoja ja superhyviä! :) Nämä sopii mainiosti tarjottavaksi vaikka illanistujaisiinkin. Aikuiseen makuun sopii myös vaikka dipiksi makea chilikastike, nam! :)

      Poista
  3. Oi, näyttääpä herkullisilta ja vaikuttavat helpoilta valmistaa. Taidankin kokeilla heti tänään. Mukavaa lauantaita! Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin kyllä itsekin siitä miten superhelpot nämä oli tehdä. Sain siis jopa ihan lounasruuaksi ne valmistettua, kun yleensä siinä päivällä ei ehdi mitään ihmeempiä kokkailuja harrastaa, kun neidit keksii ohjelmaa... ;)

      Poista
  4. Itsetehdyt nugetit ovat kyllä herkkuja! Meillä tehdään muuten samalla kaavalla, paitsi piimän sijaan munaa. Ei tarvitse maustua, vaan ensin pyöritellään munassa ja sitten muromausteseoksessa. Possusta tulee muuten melkein yhtä hyviä nugetteja =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on tosi herkkuja! :) Tuota munaversiota minäkin ensin ajattelin kun mietin tekeväni nugetteja, mutta näissä piimäisissä taikana on se, että kanan liha mureutuu todella ihanaksi tuon piimän hapoissa. Suosittelen siis joskus testaamaan ja saman asian ajaa muuten maustamaton jogurttikin.

      Poista