lauantai 19. tammikuuta 2013

Suunnittele ja sisusta by Valkoinen Koti

Ihana Enne Sisusta siis... -blogistaan antoi avoimen haasteen päästä vaikuttamaan yhteen hänen tämän hetkiseen projektiinsa sisustuksen osalta. Tavoitteena olisi luoda olohuoneen sisustus annetulla budjetilla olemassa olevaan tilaan, ja tarkemmin ohjeistus kuului näin:

"Nyt annankin mahdollisuuden juuri SINULLE vaikuttaa lopputulokseen. Voit vaikuttaa kertomalla mitä haluaisit nähdä kohteessa. Kolme kohtaa, joihin toivoisin vastauksia:

1. Värit tai tehosteväri, jota haluisit käytettävän.
2. Yksittäinen huonekalu tai esine mikä sopisi kohteeseen (tai useita).
3. Miten järjestäisin olohuoneen kalustuksen.

Reunaehdot:
- Asunnosta pitää löytyä makuutilat väliaikaiseen yöpymiseen neljälle hengelle (alkoviin tulee tilat kahdelle)
- Olohuoneen seinien väri on Tikkurilan laasti, lattiat ja katto ovat valkoiset. (alkovin tehosteväriä ei ole valittu)
- Kukaan ei ole voittanut lotossa, joten 3000 euron budjekti olohuoneen osalta on toive.
- Telkkari on oltava olohuoneessa (ei sisälly budjektiin)"

Olohuoneen pohjapiirros oli tälläinen: 


Tässä minun viritelmäni aiheesta:

Aloitetaan värimaailmasta. Kuten "reunaehdoissa" mainittiin asunnon seiniin oli sävyksi valittu kaunis Tikkurilan maalisävy nimeltään Laasti. Toistin tätä väriä mustan ja valkoisen lisäksi kalusteissa ja yhdistin siihen petroolia ja vaaleansinistä. Kylmät sävyt kaipasivat rinnalleen myös hieman lämpöä ja toin sitä pehmeällä vaalealla puunsävyllä.Huonekaluista ostoslistalleni päätyisivät:

Ikean Tummanharmaa Kivik vuodesohva (tämä on hinta-laatusuhteeltaan mielestäni fiksuin näkemäni vuodesohva) 879,-

Tv:n alle päädyin valitsemaan 180 cm leveän Ikean Bestå säilytyskokonaisuuden, tarkoitukseni oli ottaa mukaan valkoinen taso noilla sinivihreillä ovilla, mutta tästä ei löytynyt valmiina kuvaa. 110,-

Sohvapöydäksi valitsin Muuton ison harmaan sohvapöydän (pyöreä pöytä tasapainottaa kulmikasta sohvaa) 499,-

Sohvan päälle asentaisin Ikean Ribba-tauluhyllyn julisteille ja muille tauluille. ("Taulunäyttelyä" olisi näin helppo vaihdella oman mielen mukaan) 9,99 x 2.

Ikkunanurkkaukseen loin mukavan pienen istuskeluryhmän Ikean pyörivällä Tirup tuolilla 359,- ja Normann Copenhagenin pienellä Taboo pöydällä 220,-

Tunnelmavalaistuksesta huolehtisivat Ikean Hektar lattiavalaisin 59,- ja Gubin Pedrera ABC pöytävalaisin 199,-. Katosssa yleisvalona olisi lisää pehmeyttä huoneistoon tuova Ikean iso Väte-plafondi 29.95.
Tekstiileillä tuon tilaan väriä. Suunnittelu lähti käyntiin Ferm Livingin Remix tyynystä 69,95 joka kokoaa yhteen kaikki huoneessa käytetyt värit paitsi puunsävyn. Muut tyynyt löytyivät H&M Homen valikoimista, harmaa samettityyny 7,95 ja vaaleansininen kanvaasipäällinen 4,95. 

Valkoinen kudottu Ikean Ursula 24,95 palmikkoviltti tuo sohvalle pehmeyttä. 

Lattialle valitsin matoksi suuren Ikean Tårnby maton (2mx3m) 129,-

Sisustuksen pienesineitä miettinyt kovinkaan paljon, mutta Normann Copenhagenin Heima kynttilänjalka 43,20 (tarjoushinta) sopisi mielestäni mukavasti asunnon tyyliin.

Kalusteille ja sisusteille omien valintojeni osalta tuli noin 2455 euroa.

Itse en lähtisi kauniita ikkunoita peittämään verhoilla, ellei näkösuoja ole ihan välttämätön. Tässä tapauksessa valitsisin verhoiksi erittäin pelkistetyt valkoiset hieman läpikuultavat rullaverhot. Esim. Ikealla on juuri tälläisiä verhoja hyvin saatavilla. 

Kalusteiden sijoittelussa päädyin aika perinteiseen ja arvattavaan malliin, mutta se ainakin minusta tuntuisi toimivan tilassa parhaiten. Selvensin piirrokseen ainoastaan nuo ikkunanurkkauksen pyöreät pallerot. Muut ovatkin sitten melko hyvin pääteltävissä. 


Tälläistä tämä pää sai tänään aikaiseksi, tosin suurin suunnitteluosa suoritettiin päässäni viimeyön unettomina tunteina. :D Eli ollos hyvä enne. 

Olisihan se mukava jos saataisiin ennelle oikein iso kasa suunnitelmia, joten lähtekää nyt muutkin ihmeessä miettimään olohuoneen sisustusta, vielä on huominen aikaa suunnittelulle. 


Kuvat/images: Ikea, Finnish Design Shop, H&M 

11 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää sunkin suunnitelma! Mäkin innostuin tästä ja tää oli kyllä ihan huippu hauska tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ihanan rento suunnitelma myös sinulla! Ja tekeminen oli ihan hirrrrveen hauskaa! :D Tälläisiä haasteita saisi olla lisääkin.

   Poista
  2. Hmmm... pitäisköhän alkaa keksimään ihan kuvitteellisia kohteita! Piirtäis pohjan ja keksis reunaehtoja ja mielikuvitusasukkaiden toiveita! :) JOOOO!

   Poista
 2. Upea väripaletti, oli pakko kopioida muistiin. Suunnitelen uuden asuntomme olohuonetta ja haluaisin myös sen näkyvän, että täällä asuu myös mies. Tämä väripaletti on sopivan maskuliininen, mutta kuitenkin harmoninen. Tuon "laasti"-värikortin nappasinkin mukaan viimeksi maalikaupasta, joten siitä on hyvä lähteä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä vain! Mukava kuulla, että tuo väripaletti miellytti myös sinua. <3 Itsellänikin oli mielessä tätä väripalettia suunnitellessa tuo miehinen näkökulma. Väriyhdistelmä on riittävän maskuliininen, mutta kuitenkin sellainen, että se miellyttää varmasti myös naisen silmää. Tuo "laasti" on kyllä upea sävy ja siihen on helppo yhdistää muita värejä.

   Poista
 3. Tykkään molemmista pöydistä ja tuo Hektar jalkalamppukin viehättää.
  Yhdyn Linnean kommenttiin väripaletista, se on hyvä.

  Itsekin haasteen tehneenä, tiedän mitä tarkoitat kalusteiden sijoittelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SarP! <3 Sinunkin suunnitelmaasi kävin ihastelemassa, näytti erittäin hyvältä. Odotan innolla ennen yhteenvetoa kaikista suunnitelmista. :)

   Väripaletti muotoutui vähän kuin itsestään ja sattumalta huomasin tuon Ferm Livingin tyynyn toistavan sitä aika hyvin. :D Olen kyllä itsekin siihen tyytyväinen ja itse ainakin viihtyisin näillä väreillä sisustetussa ympäristössä.

   Poista
 4. Tämä suunnitelma näyttää hyvältä, joitain muidenkin olen nähnyt, mutta tämä kolahtaa kyllä parhaiten <3

  VastaaPoista
 5. UUUh. Luulin jo kommentoineeni aikaisemmin, mutta....
  Tämä väripaleti on lähes sama mitä olen itsekin mietinyt tilaan. Ja tuo MUUTON around pöytä on Todella vahva ehdokas olohuoneeseen ;) ja sikäli mikäli budjekti alkaa liiaksi ylittyä, on tuo Hectar lattiavalaisin myös aika varma valinta.

  Kiitos suunnitelmasta ja erityis tykkäys väripaletista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohops! Väripaletti onnistui omasta mielestänikin aika kivasti ja houkuttaisi ihan hirveästi käyttää tuota jonnekin meillä kotona. :D Mukavaa jos myös sinä tykkäsit valinnoistani.

   Around pöytä on niin ihana, että halajan sitä myös itse, mutta se olisi ehkä meidän olkkariin vähän liian pieni.

   Hektar on AINA loistava valinta. :D Koko sarja on erityisen hyvin onnistunut veto Ikealta. Voisin kotiuttaa niitä meille enemmänkin tuon riippuvalaisimen lisäksi.

   Niin ja kiitos tästä tosi mukavasta haasteesta, näitä sopii tulla useamminkin. :)

   Poista