torstai 29. elokuuta 2013

Uusia kuvakulmia ja sokkeliongelmia

Sain ihanalta mintulta Saa kurkistaa blogista haasteen kuvata kotia jotenkin ihan uudesta kuvakulmasta. Alunperin tämän haasteen on lähtenyt alulle KOTILA-blogista. 

Aika monta kuvakulmaa on itse tullutkin jo kodista nappailtua blogiin, mutta kun lähdin viemään koiraa illalla lenkille mieleeni juolahti, että nappaanpa kuvat iltavalaistuksessa ulkopuolelta, niitä kuvia ei nyt ainakaan ihan liiemmälti ole täällä näkynyt. Lenkitin koiran ja toivoin samalla, että ei ehtisi vielä tulla liian pimeää kuvaukselle. Ehkä olisi saanut olla hitusen hämärempääkin tahi ehkä sekin olis auttanut, että olisin saanut talon vähän suorempaan näihin kuviin, mutta tälläisiä niistä kuvista nyt kuitenkin tuli.







Älkää antako keskeneräisen pihan häiritä. Ehkä se vielä tänä syksynä saadaan parempaan kuosiin tai sitten ei. Kodinhoitohuoneen rappusissakin vielä majailee ylimääräiseksi jääneitä pihakiviä. Niillekin pitäisi keksiä jokin sijoituskohde, mutta mietitään ja makustellaan asiaa ihan rauhassa. :D

Muuten, hyviä ideoita sokkelin vierustalle otetaan vastaan. Ensin ajateltiin, että laitetaan siihen sellaista isohkoa seulanpääkiveä, mutta en nyt ole enää yhtään varma asiasta. Tällä hetkellä siinä on tuollaista isoa sepeliä, jolla talon sivusta on muutenkin täytetty. Mitä teidän sokkelinne edustoista löytyy? Miten olette myös rajanneet tämän reunamateriaalin mahdollisesta nurmikosta?


Ja palataanpa takaisin itse aiheeseen. Haasteen säännöt muuten kuuluvat seuraavasti:


  • Ota valokuva tai useampikin kodistasi, tai muusta blogisi aihepiiriin liittyvästä, tällä kertaa jostakin sellaisesta kuvakulmasta tai yksityiskohdasta, jota blogissasi ei ole ennen nähty.
  • Kiitä sitä bloggaria, jolta olet haasteen saanut ja käy laittamassa linkki postaukseesi myös KOTILA -blogiin (kotilablogi.blogspot.fi).
  • Laita haaste eteenpäin viidelle bloggarille.


Koska uusien juttujen tirkistely on tosi kivaa haluaisin laittaa haasteen eteenpäin seuraaville blogeille:

Onnen Omenia
Rintsikka
Valoisaa Vaaleaa
Mööpeli
Nordland 146

40 kommenttia:

  1. Teillä on kaunis koti myös ulkoa kuvattuna! Meillä on talon vierustassa sellaista isohkoa kiveä ja on mielestäni kivannäköinen:) Toki varmasti löytyy muitakin kivoja vaihtoehtoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiios Viivi! <3

      Tuota isoa pyöreää kiveä minä olin alunperin ajatellut, mutta kun sitä tuntuu olevan tällä alueella tosi monessa talossa, niin ajattelin, että olisiko jokin muu vaihtoehto.

      Poista
  2. Tosi komea talo teillä!

    Meillä on sama ongelma, että mitä siihen sokkelin viereen. Miksi et ehkä laitakaan seulanpääkiviä? Niitä mekin ajateltiin valaa betoniin, mutta kova homma..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Syhi! :)

      Jotenkin nyt tuntuu tuo seulanpääkivireunusta vähän liian samanlaisilta kuin suuremmalla osalla naapureista on. Olisi siis kiva jos välillä olisi jotain muuta. Jos ei hyvää keksintöä ja toteutusta saada aikaiseksi niin varmaan sitten nuo seulanpääkivet tulee meillekin. Tosin tuo betoniin valaminen kyllä kuulostaa melkoisen työläältä, mutta siinä varmasti säästää itseään jatkossa, kun ei kivien koloihin juurru niin paljon kasveja.

      Poista
  3. Tämmönen olisi minusta tyylikäs, mutta varmaan tulisi aika kalliiksi:
    http://www.google.com/imgres?um=1&client=firefox-a&rls=org.mozilla:fi:official&hl=en&biw=2560&bih=1194&tbm=isch&tbnid=hKwLOQ5t7MNsOM:&imgrefurl=http://www.pihakivi.com/kayttokohteet/viheralueet/seinan-vierus&docid=zDutmTws11-L0M&imgurl=http://www.pihakivi.com/image/22086/20110818121450/seinanvieruksen-laatoitus.jpg&w=225&h=365&ei=R0MfUsz9MpSb4gSPu4C4CA&zoom=1&ved=1t:3588,r:6,s:0,i:97&iact=rc&page=1&tbnh=183&tbnw=112&start=0&ndsp=68&tx=79&ty=107

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaista toteutusta olen katsellut muutamassa paikassa. Toki hintaakin tuolle tulisi melko reilusti. Toisaalta meillä ei sokkelin vierustalle tulisi tuota kuin yhdelle seinustalle taloa, sillä muu osa talon sivuista on jo kivetty pihakiveyksellä.

      Poista
  4. Blogissani on haaste sinulle! Ihanaa torstaita :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos haasteesta, heti jo idea mielessä! :) Teidän talo on kyllä ulkkoakin aivan upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innolla odotan teidän toteutusta haasteesta! :) Ja iso kiitos! <3

      Poista
  6. Meille laitettiin betonilaattoja. Itse en tykkää niistä irtokivistä, joita kaikilla näkee. Betonilaatathan tulis vaikka itse tehtyinä, mutta eivät nuo kaupasta haettuna paljon maksaneet. Joihinkin osiin rajattiin betonilaatan ja nurmikon väli painekyllästetyllä lankulla, joka siis upotettiin maahan (pitävät laatat myös paikallaan, jos maa viettää liiaksi). Alle kannattaa laittaa suodatinkangas ettei nurmikko tai rikkaruohot puske läpi.

    http://iltapalalla.blogspot.fi/2013/07/sokkelin-maalaus-ja-seinanvierukset.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo laatat onkin kyllä fiksun näköiset. Itse vaan tahtoisin silti, ehkä hieman leveämmän tuon sokkelinreunustan, ehkä voisi harkita paria riviä laattoja.

      Poista
  7. No pöh, äskeinen kommentti hävisi jonnekin...mutta siis kauniilta ja tyylikkäältä näyttää teidän kotia myös ulkoapäin! En edes huomannut keskeneräistä pihaa : ) Meilläkin on vielä sokkelit laittamatta kuntoon, mutta ajateltiin tehdä se pienellä sepelillä ja pihakivillä. Viime vuoden Asuntomessuilla nähtiin kauniisti toteutettu ratkaisu ja muistin siitä napata kuvankin. Voin laittaa sen sulle spostilla. Seulanpääkiviä meillä oli edellisessä kodissa, mutta ne eivät oikein istu tämän nykyisen talon henkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivä sinulle valtavasti niistä kuvista ja kauniista sanoistasi! Niissä oli juuri vähän sitä ideaa mitä minäkin olin ajatellut. <3

      Poista
  8. Wautsi, upea talo!!! :)
    Täällä myös haaveillaan valkoisesta kivitalosta ja muutto/rakennuskuume on valtava! Hetki nyt ei ehkä vaan ole mikään paras, kun on vauvakin tulossa, joten pitää yrittää vähän jarrutella! :D

    Kiva, että otit haasteen vastaan ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos minttu! <3

      Itsellenikin se rakennuskuume iskee ihan tasaisin väliajoin ja pitäisi päästä tekemään uutta. Oon yrittänyt hillitä intoa suunnittelemalla kotiin pieniä muutoksia. :D

      Poista
  9. Me teimme edellisen kodin seinänvierustat seulanpääkivillä. Ensin hiekalle heiteltiin kuivabetonia (? tai mitä se nyt vois olla, sementtiä?), sitten kiviä (ei mitenkään tasaisesti aseteltuna vaan ihan vapaasti heiteltynä pari kerrosta) joiden päälle taas kuivabetonia ja lopuks vettä päälle. Näin estettiin aika tahokkaasti rikkaruohojen kasvu. Seulanpääkivi-seinänvierustan erotin nurmikosta halvoilla betonisilla pihakivillä, jotka asetin "lappeelleen". Tulivat paaaaljon halvemmaksi kuin nurmikonreunuskivet, ja mielestäni ihan yhtä siisti lopputulos. Painekyllästetty menee jotenkin risaiseksi parissa vuodessa, mutta nämä kesti hyvin kaiken maailman ruohonleikkurinterät! Nyt suunnitelmissa on singeliä, jotta saadaan vähän vaihtelua tähän uuteen rakenteilla olevaan kotiimme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin laitettuna nuo seulanpääkivet kyllä ovat fiksun näköiset ja estävät tosiaan sen rikkaruohon tehokkaasti, vaikka kyllä tuossa työtäkin on ihan kivasti.

      Tuo singeli alkoi muuten itseäni kiinnostamaan ihan hirveän paljon. Siitä olisi nimittäin samalla tosi kiva tehdä muitakin pihapäällystöjä. Kiitos hyvästä vinkistä! :)

      Poista
  10. Teillä on kaunis talo myös ulkoapäin, ihanan yksinkertainen ja linjakas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irina! :) Meidän talo on tosiaan melko yksinkertainen ulkoapäin. Joidenkin mielestä ehkä vähän turhankin yksinkertainen, mutta sopii meille mainiosti. ;)

      Poista
  11. Teillä on kyllä niin upea talo :) Kiitos haasteesta, juuri postailinkin jotain sellaista mitä ei paljon ole blogissani nähty, mutta yritämpä vielä keksiä jotain... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja oli tosi mukava kun näytit kuvan itsestäsi! Aina sitä jotain keksii mitä ei blogissa ole nähty. Vaikka sitten koti hiiri- tai lintuperspektiivistä. :D

      Poista
  12. Ihana haaste, se on totta että uudet kuvakulmat avaa vähän omiakin silmiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta kyllä. Sitä usein jumittuu kuvaamaan aina samoja nurkkia ihan samasta suunnasta. On mukavaa keksiä toisinaan jotain ihan toista. :)

      Poista
  13. Hieno koti teillä myös ulkoapäin! Kiitos haasteesta, saapa nähdä löytyykö meiltä mitään uutta kuvakulmaa. :) Siellä missä ei ole kuvattu, ei ole mitään nähtävää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonsku! <3 Ainahan voi kuvata vanhat jutut vaan vähän eri kuvakulmasta. Alhaalta tai ylhäältä jos ei muuta keksi. :D

      Poista
  14. Upealta näyttää! Kiitos ihana haasteesta, postausta luvassa kun etelän reissulta kotiudutaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marit! :) Odotan innolla sinun toteutusta haasteesta. :)

      Poista
  15. Kaunis koti teillä myös ulkoa päin! Itse pähkäilin sokkeliasiaa kolmisen vuotta sitten, kun rakennettiin ja päädyttiin lähes ilmaiseen ratkaisuun eli laittaa sokkelin viereen tontilta löytyneet kivet. Meillä on rajaus tehty ihan sillä nurmikon reunanauhalla, joka on upotettu maahan, pitää kivet paikallaan ja nurmikko kasvaa siististi. Päädyittepä sitten mihin ratkaisuun tahansa, niin laittaakaa ehdottomasti suodatinkangasta alle, rajaus (esim. lauta upotettuna tms.) ja tehkää sokkelinvierustasta hieman räystästä leveämpi, jotta mahdollinen nurmikko siinä vieressä saisi sateella vettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SanMa! :)

      Suodatinkangas on kyllä aika ehdoton, auttaa ainakin vähän rikkaruohojen hallinnassa, mutta räystäät meillä on niiiin korkealla, että nurmikko kastuu kyllä vaikka olisi ihan talossa kiinni. :D Meillä tontti on niin pikkuinen, että täältä ei paljon ylimääräisiä kiviä löydy. Naapurit etsivät niitä läheisestä metsästä ja vähän sieltä sun täältä, mutta minä en taida jaksaa lähteä siihen puuhaan.

      Poista
  16. Meillä on talon ympärillä pientä kiveä ja se on rajattu nurmikkoon painekyllästetyllä laudalla, joka on samanväriseksi käsitelty kuin terassitkin, laudat on siis pystyasennossa ja kiville tuli sellainen kaukalo tai miksi sitä nyt voisi sanoa. Teillä on kaunis talo ja kaunis piha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! <3

      Tuo teidän sokkelinreunusta kuulostaa oikein hyvältä. Itse olen suunnitellut vähän samantapaista, mutta niin, että rajaamassa olisi laudan sijasta betonikivi. Katsotaan nyt mitä saadaan aikaiseksi. :)

      Poista