maanantai 2. joulukuuta 2013

Tonttu hyllyllä

Viikonloppu meni pitkälti juhlia järjestellessä ja juhliessa, sillä lauantaina juhlittiin miehen vanhentumista muutamien hyvien ystävien kera. Vaikka itse en nyt sattuneesta syystä nauttinut vichyvettä vahvempia virvokkeita oli olotila eilen kuin pienessä koomassa olisin ollut. Enkä edes valvonut myöhään. Ehkä tämä oli sitten jotain myötätuntokrapulaa. ;D 

Perjantaina saimme tytön kanssa todella odotettuja vieraita, sillä ystäväni Kaliforniasta oli poikansa kanssa koto-Suomessa sukulaisia tapaamassa ja ennätti onneksi meilläkin vierailla. Saatiin myös todella odotettuja tuliaisia, sillä valtameren yli meille matkasi asumaan pikkuinen tonttu. <3 

En tiedä kuinka moni teistä on aiemmin törmännyt netissä tai jossain muualla ilmiöön nimeltään The Elf on the Shelf? Idea on hyvin yksinkertainen, kotiin muuttaa jonkin verran ennen joulua asumaan pikkuinen tonttu, joka aina joka yö lähtee raportoimaan Korvatunturille (tai sinne North Polelle) pukille niitä päivän tapahtumia ja palaa aina aamun koittaessa takaisin. Ajatuksena on, että tonttu vaihtaa joka yön aikana paikkaa talossa ja lasten tehtävä on etsiä aamulla missä se tonttu tänään luuraa. Sääntöjä on vain yksi, tonttuun ei saa koskea, ettei tontun taika katoa. Tontulle saa ja olisi hyvä jutella (vaikka niitä lahjatoiveita) ja vaikka tonttu onkin pukin käskystä aivan hiljaa, hän kyllä kuuntelee. Paketissa tulee mukana kirja, jossa tarina on kerrottu kauniin kuvituksen kera.

Itse törmäsin tähän "Tonttuun hyllyllä" internetissä jo joitakin vuosia sitten, mutta en vaan ikinä muistanut laittaa tilausta vetämään, jotta meillekin olisi oma kotitonttu saatu. Toisaalta, nyt aika on tytön kannalta melkoisen hyvä, sillä tonttuasia ihan selvästi jo kiinnostaa.

Tonttuisaa viikkoa! <3

12 kommenttia:

 1. En ole tällaisesta kuullutkaan mutta ihan mahtava idea. Tää toimis meilläkin, pitää muistaa tämä ensivuonna. Tyttö aina haluaa että lahjat piilotetaan, isin synttärit kun oli, niin lahjakin piti piilottaa isin etsittäväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo idea on todella hyvä! Tontun piilottaminen on ihan hauskaa puuhaa ja ei ole välillä yhtään hassumpaa, kun voi kiltteyttä painottaa sillä, että katsos nyt kun tuo tonttu katselee tuolta. ;) Ihan hyvinhän tämän idean voi toteuttaa millä tahansa tonttu-ukolla, eli eihän sen tarvitse olla tuo alkuperäinen tonttu.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tuo tonttu on jotenkin kivan erilaisen näköinen ja ennenkaikkea hauska! :D

   Poista
 3. Oon nähnyt idean pinterestissä tänä vuonna eka kertaa :) idea on kyllä tosi hauska ja tuo varmasti kivoja joulumuistoja lapsille! Ainut vaan, että tuo tonttu näyttää jotenkin kamalalta, jopa pelottavalta, hahah :D liekö jossain kauhuleffassa tuon näköinen hullu nukke =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahhaa... Minulta on varmaan sitten jäänyt juuri se kauhuleffa katsomatta, kun en osannut tonttua pitää pelottavana. :D Ymmärrän kuitenkin tunteesi. Mutta, mikäänhän ei estä toteuttamasta ideaa ihan sellaisella kotoisella ja vähemmän pelottavalla tontulla. :)

   Poista
 4. Onpa herttainen!-sanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo herttainen sopii oikein hyvin kuvaamaan tuota tonttua. Se näyttää sellaiselta pikkuisen ujolta, mutta äärimmäisen kiltiltä. :)

   Poista
 5. Aika hauska! Ja minusta tuo tonttu on ihan soma :) tämä oli minulle ihan uusi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin tonttu on soma ja idea on aika hauska. Tontun piilottelu on aika hauskaa puuhaa ja tyttö ainakin nauttii kun pääsee aamulla tonttua etsimään. :D

   Poista
 6. Onpas ihana idea! Itsekin innostuin tästä, mistä itse hankit tämän?

  VastaaPoista
 7. Höh, eihän tää oo mikään uusi idea, lapsuudenkodissamme 80-luvulla meille muutti aina joulukuun alussa kotitonttu, joka sitten kovasti kuulosteli, oliko talossa kilttejä lapsia ;) Tosin meillä tonttu ei vaihtanut paikkaa muuten kuin jos oltiin oltu tuhmia (tonttu oli käynyt yön aikana raportoimassa Korvatunturilla ja vaihtanut siksi aamulla paikkaa).

  Mut joo, meillä tuo tonttu oli jopa himpun pelottava tyyppi, jolla aina peloteltiin, jos ei ruoka maistunut tai vaatteet mennyt kiltisti päälle. Yleensä tonttu asui uunin tai verhotankojen päällä, josta sillä oli loistavat näkymät joka paikkaan. Muistan kun kerran pikkusiskoni kiukutteli ruokapöydässä ja heitteli puurojaan lattialle. Jompikumpi vanhemmistani kiersi uunin toiselle puolelle ja pudotti tuon pehmotontun hiilihangolla mitään aavistamattoman pikkusiskoni niskaan... Ja voi miten meni tyyppi hiljaiseksi! :D Ja jauhoi joka päivä jouluun asti, miten oli käynyt ja että nyt piti noudattaa erityistä kilttiyttä, että saa lahjoja :D

  -Kaisuli

  VastaaPoista