maanantai 21. toukokuuta 2012

Eteisdilemman ratkaisu

Saatatte ehkä muistaa mun taannoisen eteisongelmapostaukseni. Hain siis ratkaisua siihen, mihin sijoittaa käyttökengät tuossa meidän oven läheisyydessä. Suurin osa kengistä meillä sijaitsee tuolla eteisen liukuovikaapin alaosassa, kenkätelineessä ja liukuovikaapin sisällä olevissa kenkähyllyissä (mun yläkerran kenkäkaappia lukuuottamatta. Miten niin omistan paljon kenkiä?! ;) ). Mutta, ongelmana oli siis se, että niitä käytössä olevia popoja kun ei tule kiikutettua tuonne liukuovikaapin alaosaan. Piti siis saada joku näppärä ratkaisu siihen minne kengät asettaa ovesta tullessa.

Tälläiseen ratkaisuun sitten päädyttiin.


Tuohon seinälle kiinnitettiin Ikean Trones kenkäkaappeja kaksi päällekäin. Saatiin tällätavalla jopa pieni laskutaso avaimille ja muulle pikkusälälle mitä käsissä on kun kotiin tullaan. Pitäisi löytää joku kiva, tuohon sopiva pikkuinen kippo mihin ne tavarat/avaimet voisi sitten paremmin jättää.


Myös ovenaluksen matto sai vaihtua. Haettiin tosi pitkään oikean kokoista ja väristä mattoa tuohon, mutta kaikki oli joko liian isoja/pieniä tai ihan väärän värisiä. Sitten tehtiin ratkaisu ja ostettiin rautakaupasta leikattavaa metrimattoa. Näissä matoissa tuntuu olevan ihan kivasti jo valikoimaa pintamateriaalin suhteen ja värejäkin useita. Eihän tuo nyt niiiin über upea ole, mutta mielestäni ihan kivannäköinen ja edullinen ratkaisu. Voidaan siis rauhassa metsästää just sitä "oikeaa" mattoa tuohon.

Onko ongelman ratkaisu onnistunut?

8 kommenttia:

 1. vautsi. tyylikäs ja käytännöllinen ratkaisu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Yllättävän helposti se sitten ratkesi, vaikka ehdin jo melkein kiskoa hiukset päästäni tän ongelman kanssa. :)

   Poista
 2. Tykkään, ehdottomasti! Olin itse ostamassa näitä samoja kenkäkaappeja myssyille ja huiveille, mutta jäin epäröimään rajallisen seinätilan vuoksi. Mutta ovat kyllä todella hyvän näköisiä, samoin matto näyttää tyylikkäältä ollakseen metritavaraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nuo vievät kyllä paljon vähemmän tilaa kuin mä ensin kuvittelin, eli suosittelen sinuakin vielä mittailemaan. :)

   Poista
 3. Tosi hyvältä näyttää. Mietin just että me tarvittais yläkerran eteiseenkin nuo kenkäkaapit (alakerrassa jo on). Ne on niin käytännölliset. Ja tosi hyvältä näyttää myös teidän edellisen postauksen rimoitukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meilläkin jäi nyt yksi ylimääräiseksi ja tässä suunnittelen sille juuri sijoituspaikkaa... Ehkäpä kodinhoitohuoneeseen oven vierelle. Käteviä kun ovat erillisiä niin mahtuvat vaikka vähän pienempäänkin koloon.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Näppärä ratkaisu, joka voisi toimia meidänkin tuulikaapissa.. Hmm.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Suosittelen kyllä näitä. Ovat tosi näppärät ja paketissahan oli näitä 3 kappaletta, mutta ne voi just näppärästi asettaa vähän miten päin haluaa ja montako haluaa.

   Poista