keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Persoonallinen koti

Tulin tässä eilen ja tänään miettineeksi, että mikä on se mikä tekee kodista persoonallisen? Muodostuuko persoonallinen koti esimerkiksi uuden ja vanhan miksauksesta, voimakkaista väri ja sisustusvalinnoista, vai onko persoonallinen koti "vain" asujansa näköinen?

Mikä sinun mielestäsi tekee kodista persoonallisen?

Tässä muutama kuva pienestä ruotsalaisasunnosta, joka mielestäni on omalla tavallaan kivasti persoonallinen. Minusta olisi ihana tietää minkälaisia ihmisiä tälläisessä asunnossa asuu...Lautaseinä näyttää todella kivalta ratkaisulta.

Tuo tinttitapetti on aika vastustamaton! <3 Josta tulikin mieleeni, että huomenna tai myöhemmin tällä viikolla on tulossa juttua tapeteista. :)Kuvat/images: stadshem

16 kommenttia:

 1. Se että suosittu valaisin, kaluste tai esine on kodissa ei ole persoonallista. Jännien yhdistelmien tekeminen, yllättäviä ratkaisuja, omalla tyylillään, se tekee kodista persoonallisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Neiti Harmoniaa! :) Onko se automaattisesti niin, että jos kodista löytyy joitain tunnettuja sisustuselementtejä niin koti ei ole persoonallinen? Vai onko se enemmänkin kiinni siitä, miten niitä elementtejä on kodissa yhdistelty..?

   Olen samaa mieltä, että juuri tuo jännien yhdistelmien ja yllättävien ratkaisujen tekeminen luo persoonallista kotia.

   Poista
 2. Minun mielestäni kodista tekee persoonallisen juuri se miten asioita ja esineitä yhdistää. Se onko yhdistelmät luotu designia, IKEAa vai antiikkia käyttäen ei ole olennaista, vaan se, että koti näyttää tekijältään. Mielestäni sisustuksessa tulee olla jokin juju, punainen lanka, joka sitoo kaiken yhteen ja tekee siitä persoonallisen, vaikka kaikki elementit olisivatkin muualtakin tuttuja! Tässä ei tainnut olla mitään järkeä, mutta ei se mitään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että ymmärsin ihan hyvin mitä ajoit takaa, luulenpa myös, että olen sinun kanssasi hyvin pitkälti samoilla linjoilla. :)<3

   Poista
 3. Se mikä on erilaista ja epätavallista on mielestäni persoonallista. Erilaisten asioiden yhdistely on hyvä esimerkki. Lisäksi sellaiset asiat mitä ei joka kodissa näe. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, erilaisten asioiden yhdistelyn minäkin miellän hyväksi esimerkiksi persoonallisesta kodista. Varmasti myös joku koti on toisn mielestä oikeinkin persoonallinen, mutta toinen ei näe siinä mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

   Poista
 4. Onpas upea koti. Erilainen, tarkkaan harkitut yksityiskohdat ja kuitenkin kaikki sopivat niin hyvin keskenään upeaksi kokonaisuudeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä koti oli todella hauskan oloinen, kotoisalla tavalla persoonallinen. :)

   Poista
 5. Minun (ja kaverini) mielestä koti on aina persoonallinen oli koko koti sitten IKEA:sta tai design kaupasta. Koska, jokaisen esineen valinta, asettelu yms. tekee sisustuksesta persoonallista. Tai ainakin omannäköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jokainen koti on varmastikin persoonallinen ellei sitä ole sisustettu mallikuva kädessä. Jokaisen omat mieltymykset ja valinnat saavat näkyä, ne tekevät jokaisesta kodista omanlaisensa. :)

   Poista
 6. Että mä inhoon tuon tyylisiä sisustuksia. :D
  Mun silmiin tekee epäsiistin ja sekamelskaisen näköisen.
  Ainut mistä tuossa pidin on suuret syvät ikkunat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en haluaisi omaa kotiani näin sisustettavan, mutta mielelläni katselen kyllä muiden koteja, jotka on tällä tyylillä toteutettu. Noihin ikkunoihin ja ikkunalautoihin minäkin kiinnitin huomioni. Ne on kauniit! :)

   Poista
 7. Minullekin tulee hieman rauhaton oli, kun katson tuota sisustusta. Sinänsä paljon kauniita värejä ja hyvin sopivat toistensa kanssa. Itse olen sisustanut kotini valkoisella, tummalla puullaja siniharmaalla ja yhdistänyt vanhaa ja uutta. Jokaisen koti on persoonallinen juuri hänelle itselleen ja näin sen pitääkin olla. Meillä on erilaisia makuja ja on hyvä että kaikki kodit eivät näytä samanlaiselta. Muiden koteja on kivat kurkkia ja saada ideoita omaan sisustukseensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestäni tämä koti tuntuu hirveän energiseltä. En varmaankaan itse viihtyisi tässä ympäristössä pitkään, mutta sitä on mukava katsella. Tuo lautaseinä ja ikkunat miellyttivät minua eniten. Vaikkakin koti ei kaikin puolin kohtaa omaa makuani, on se mielestäni kaunis. Mielestäni asujat ovat tehneet todella persoonallisia valintoja sisustaessaan kotiaan. :)

   Poista
 8. Aivan mahtava koti! Tuo seinälaudan käyttö miellyttää, ehkäpä eniten siksi, että olen suunnitellut juuri samantyylistä omaan rakenteilla olevaan kotiimme (eteiseen ja kodinhoitohuoneeseen). Minun silmääni tämä näyttää ah niin kotoiselta! Pidän moderneista sisustuksista, mutta tässä tapetin, vanhojen kalusteiden ja puun käyttö tuovat kotoisuutta ja lämpöä yksinkertaisuuden keskelle. Onneksi makuja on moneksi, sehän sisustamisen suola onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tuollaisesta lautaseinästä haaveillut meille ja ehkä joskus sellaisen saankin. :) Minustakin on todella ihana katsella hyvällä maulla sisustettuja koteja, oli tyyli sitten millainen tahansa. Joskus myös aivan totaalisen erilaisista sisustuksista kuin mistä itse pitää saa tosi hyviä ideoita.

   Poista