perjantai 15. helmikuuta 2013

Tapettiharkintaa

Olemme jonkinaikaa suunnitelleet mieheni kanssa, että vaihtaisimme tämän työ/vierashuoneemme tapetin. Nykyinen tapetti on sinällään ihan äärettömän kaunis, Boråstapeterin Linne Magnolia, mutta koemme sen olevan hieman liian romanttinen meille. Aika hankalaa siis, kun tykkää ja sitten kumminkaan ei ihan tykkää. Hakusessa olisi hieman graafisempaa ulkomuotoa, myöskin 50-luvun henkiset retrotapetit kiinnostaa tällä hetkellä kovasti ja niitä tuntuu olevan saatavillakin aika kivasti.

Huoneessamme on tällä hetkellä kaksi seinää tapetoituna ja kaksi maalattuna tapetin sävyyn sopivalla turkoosilla. Haluaisimme päästä vaihdoksessamme mahdollisimman helpolla, joten etsimme tapettia, joka sopisi näihin maalattuihin seiniin väreiltään.

Jotain tämän tyylistä olen huoneeseen suunnitellut.Orla Kiely Harlequin

Tuo Orla Kielyn värikäs harlekiinikuvio oli mielestäni vain niin hauska, että sekin pääsi listalle, vaikkakaan en tiedä tahdonko mitään ihan _noin_ värikästä. Toisaalta, huoneen tulevaisuus on varmaankin jossain vaiheessa palvella toisena lastenhuoneena niin siinä mielessä sekin kyllä kävisi. 

Mikä olisi sinun valintasi ja miksi?

Tässä muuten vielä kuva tuosta huoneen nykyisestä tapetista.


Upeita tapetteja löytyi niin valtavasti, että taidan tehdä pienen follow up version vielä. Karsitaan pikkuhiljaa sitä parasta sieltä esiin.


*sisältää mainoslinkin

17 kommenttia:

 1. Tykkään Ferm Livingin ekasta harlekiiniruudusta.
  Miss Printin Little Trees oli meilläkin ehdolla eteiseen mustavalkoisena. Se kuitenkin vilisi liikaa silmissä. Päädyin Annikki ja Ilmari Tapiovaaran numerotapettiin <3 Kannattaa tilata mallipalat niin valinta helpottuu huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Ferm Livingin harlekiini on tosi kiva. Siinä on vaan se, että mielestäni se näyttää vähän eri sävyn siniseltä kuin nuo meidän seinät. :/

   Mallipalat on kyllä melkein ehdoton juttu, koska pitää mätsätä tuohon olemassa olevaan seinään. Tosin jos tuntuu, että oikeanlaista tapettia ei löydy niin sitten maalataan myös seinät.

   Poista
 2. Omia suosikkejani ovat 1, (ihan ok tuo 3) ja 7 kuvien tapetit:) Tuo teidän nykyinenkin tapetti on aivan ihana!:) Minulla vähän samat pohdinnat eteisen vaaleansinisen ruusutapetin kanssa, tuntuu liian hempeältä, mutta en vielä uskalla ehdottaa miehelle sen vaihtoa, hän sen siihen nimittäin vasta n. vuosi sitten tapetoi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo nykyinen tapetti ihana. Olen ihan samaa mieltä, mutta kuitenkaan se ei ehkä ole se oikea meille. :/ Harmittaa, kun välillä tulee väkisinkin näitä virhearviointeja.

   Meillä tapetit on olleet seinässä jo onneksi parisen vuotta, että ehkä vaihdon voisi jo tehdä, vaikka varsinaista pakottavaa tarvetta ei olekaan.

   Poista
 3. Kaikki nuo ehdokkaat ovat kauniita, ja samoin on myös tuo herkkä tapsu, joka teillä on jo seinillä. Ferm livingin tapetti (eka) mielyttää kuvionsa puolesta minua, ja itse asiassa tilasinkin meille himaan tapettinäytteen tuosta ja sävystä nimeltään gray (joka oli yllättävän greige :)

  Minä mietin meidän ruokailutilan yhdelle seinälle tapettia, ja ehdokkaita on jo aikamoinen liuta. Päätökset puolestaan vaikeampia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita tapetteja on aivan liikaa tarjolla. Valinnan vaikeus on siis ihan hirvittävä, ehkäpä tapettinäytteet hieman helpottavat valintaa, kuvista kun ei aina tosiaankaan saa sitä oikeaa kuvaa.

   Poista
 4. Täysin asiaan liittymätön kysymys teidän keittiöstä: onko kaikki kodinkoneenne Bocsh:n? Oletteko olleet tyytyväisiä? Entä mustaan väriin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itseasiassa meidän kodinkoneet on suurimmaksi osaksi AEG:n, paitsi Side-by-side on Samsungin ja liesitaso Boschin.Näin valittiin, kun emme löytäneet kaikkia haluamiamme juttuja samalta merkiltä. Valintoihin ollaan oltu ihan kohtuullisen tyytyväisiä. Tosin side-by-side pamahti viime kesänä, mutta meni vielä takuuseen. Liesitason kanssa ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia.

   Musta väri on kyllä ollut ihan hyvä valinta. Näkyyhän siinä sormenjäljet jonkinverran, mutta ne kyllä lähtevät poiskin helposti pyyhimällä, toisin kuin rosterista, josta myös on kokemusta.

   Poista
 5. Täällä liputetaan Harlekiinin ja Tallyho'n puolesta! Kotiutin Boråsin WPbSD:n tapettikirjan heti kun se saapui lähimpään Värisilmään ja voi että mä toivoin isompaa kotia, jotta saisin kaikki ne ihanuudet ikuistettua seinälleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Boråsin uutuudet on AIVAN ihania! Täytyisi käydä vähän hypistelemässä näitä tapetteja ihan livenä ja ottaa palat mukaan kotiin testailuun. :)

   Poista
  2. Samoilla linjoilla olen! Me päädyimme lopulta tapetoimaan olohuoneen tv-seinän ratiolla ja nyt viikon verran olen joka päivä ihastellut sitä ja sen tuomaa valoa olohuoneeseemme. Tosin tuo fiftarihenkisyys innostaisi laittamaan koko kodin uusiksi :D

   Poista
 6. Tapeteissa on tosiaan liikaa kivoja nykyään tarjolla, on niiin vaikea valita! Minä olen myös mieltynyt 50-luvun henkisiin tapetteihin, ja sellaiset on jo olohuoneessa ja keittiössä. Vielä makuuhuoneen yhden seinän haluaisin tapetoida. Luulen, että valitsisin näistä sinun malleista joko Miss Print little trees, tai Miss Print Muscat Small. Siksi, että ne ovat hillittyjä/ ajattomia, mutta niissä on kuitenkin jujua. Ja niiden kanssa on helppo yhdistää mitä vaan! Mielestäni tuo Ferm Living Feather on myös jännä, mutta vaatii sisustukselta myös vahvan tyylin, jottei tapetti "kaadu päälle". Ja ehkei ole lapsen huoneen tapetti. Jos seinissä on jo turkoosia maalia, niin tietty vaikea sanoa, miten mainitsemani tapetit juuri siihen sävyyn sopii. "Helppo" valinta malleista olisi siksi ehkä Ellos Bonnie, joka on lapsenomainen, mutta ei lapsellinen, ja tuo kontrastia maalattuihin seiniin. Ja siitä on kätevä valita sisustuksen muut sävyt, eli turkoosia, harmaata, keltaista. Noita sävyjä on helppo löytää tekstiileinä, mattoina jne. No ni, sellainen sepustus minulta, toivottavasti jaksoit lukea loppuun asti ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MissPrintin tapetit hurmasi myös minut. Vielä kun tietäisi missä niitä pääsisi hypelöimään livenä.

   Feather onkin aika poikkeava näiden muiden joukossa, mutta siinä oli jotain joka viehätti minua. Tiedä sitten saisinko sitä toimimaan.

   Elloksen Bonnie on aika vahva ehdokas juuri tuon helppoutensa vuoksi. Siinä on myös juuri sopivasti sellaista lastenhuonemaisuutta. Tosin vielä ei ole toiselle lastenhuoneelle tarvetta, että ehkäpä tapetin voi sitten aikoinaan vaihtaa jos tarvetta tulee. Sitä vaan yrittää ajatella asioita niin pitkälle eteenpäin valmiiksi.

   Ja juu, ehdottomasti jaksoin lukea loppuun asti. Ihana kun joku jaksaa minun jorinoitani kommentoida näinkin syvällisesti. :D

   Poista
 7. Muistelin sinun joskus kirjoittaneen "betonitapeteista" eli betonikuvioita jäljittelevistä tapeteista. Sinulla ei ollut tunnisteissa tapettia tai "etsi tästä blogista"-mahdollisuutta, joita kautta postauksen olisi löytänyt kätevästi. Jaksaisitko linkittää tuon postauksen tähän? Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muuten vinkistä, täytyisi varmaan tuollainen etsi tästä blogista -juttu lisätä. :)

   Tässä tämä postaus mitä luulisin, että kaipailit. http://omavalkoinenkoti.blogspot.fi/2012/11/betonia-seinaan.html

   Poista
  2. Juuri tuota postausta tarkoitin, kiitos tuhannesti! Olen löytänyt monta kertaa blogistasi todella inspiroivia juttuja ja tykkään, kun sisustusmakusi/tyylisi poikkeaa mielestäni juuri sopivasti blogien valtavirrasta. Kiitos siis inspiroivasta ja ideoita herättävästä blogistasi :)

   Poista
  3. Voi kiitos sinulle! Et arvaakaan miten hyvälle mielelle sait minut. <3 Oli niin virkistävän mukavaa kuulla, että blogini erottuu joukosta. Yritän mennä oman makuni mukaan. Ihanaa launtai-iltaa sinulle! <3

   Poista