torstai 19. syyskuuta 2013

Lastenhuoneen satunurkka

Täällä on nautittu äidin seurasta tällä viikolla ja ei ole koneelle ehditty ihan entiseen malliin. Eilen tehtiin pikainen Ikeamatka äidin ja tytön kanssa, facebookin puolella jo mainitsin minut vähän yllättäneestä ihastuksesta. Sovittiin äidin kanssa, että makustelen tuota pitsilyhtyä hetken aikaa ja jos en ole vakuuttunut, niin se saa äidin luota hyvän kodin. :D

Kuten tuossa jokin aika sitten taisin puhuakin, että tytön huoneeseen on jonkinlaisia muutoksia tulossa, niin nyt on jo jotain näkyvää saatu aikaiseksi. Miten pienellä vaivalla saatiinkaan huone heti paljon viihtyisämmäksi ja kirjapinot lipaston päältä seinää koristamaan. 

Tytön huoneessa kun on tuollainen hauska pieni nurkkaus seinän ja savupiipun välissä, jonne nuo Ikean tauluhyllyt sujahtivat aika kivasti. Seinälle lukulampuksi pääsi jo monta vuotta sitten Ikeasta ostettu pieni kuulamppu. Aika mukava iltasatunurkkaus siitä omasta mielestäni tulikin.

Meillä muuten nukutaan vielä pinnasängyssä. Tuo Stokken Sleepi on laidoiltaan niin korkea, että tyttö ei sieltä pääse omin avuin pois, niin se on tuntunut melko turvalliselta. Toisaalta, kun unet maistuvat aika hyvin niin ei olla vielä tahdottu laitaa ottaa pois, se kun saattaa rytmiä vähän sekoittaa. Luulen kyllä, että jossain lähitulevaisuudessa on ajankohtaista ostaa tytölle ihan "isojen tyttöjen" sänkykin. Olisi mukava kuulla, missä vaiheessa teillä on siirrytty pinnasängystä tavalliseen?


Me suunnataan kaupungille etsimään seuraavana viikonloppuna oleviin hääjuhliin puettavaa. Vähän kyllä pelottaa, että en löydä mitään sellaista, mitä mielessä on. Yleensä ei sitä etsimällä vastaan tule, mutta jos edes jotakin löytyisi. Juhlapuvustossa on  selvästi syksyisten juhlien mentävä kolo. 

Torstai on toivoa täynnä! <3

14 kommenttia:

 1. Meillä on Sleepi-sängyssä nukuttu 2.5 vuotiaaksi asti. Puolentoista vuoden ikäisenä otettiin se yksi laita vain pois. Oikeastaan olisivat voineet nukkua pidempäänkin mutta kun tämän äidin oli pakko hankkia ne prinsessasängyt jo tuossa vaiheessa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muillakin on pinnasängyissä menty vielä samassa iässä. Meillä kun tytön makuuhuoneesta jonkin verran matkaa meidän huoneeseen, niin on tuntunut turvalliselta pitää vielä laitakin paikoillaan, kun yli ei edes yritetä. :)

   Poista
 2. Vanhimmainen siirtyi n. 1v 8 kk ikäisenä tavalliseen sänkyyn, kun uusi vauva tuli taloon. Toinen lapsemme nukkuu edelleenkin pinnasängyssä vaikka ikää on jo kohta 3 v. Laidan saa kylläkin laskettua puoleen väliin alas, ja poika pääseekin itse sieltä kiipeämään pois. Kerrossänky on jo tilattu, joten nyt on pikkusiskon vuoro siirtyä kehdosta pinnasänkyyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo toisen lapsen tulo onkin hyvin järkevä aika opettaa vanhempi lapsi tavalliseen sänkyyn. Kerrossänky kuulostaa kyllä oikein hyvältä ratkaisulta. Varmasti lapsistakin jännää nukkua sillä tavalla ja tilaa säästyy samalla leikeille.

   Poista
 3. Me koetettiin siirtää Jamppa isojen poikien sänkyyn n 1v 7 kk vaiheessa, ja parin viikon sisään äipän hermot oli yöllisten herätysten takia niin riekaleina, että palautin Jampan takaisin Brio Two-pinnikseensä, ja siellä saa pysyä vielä sen aikaa, että älyää alkaa pyrkimään sieltä pois. Jamppa tosiaan herää aina aamuyöstä yleensä noin neljän maissa, ja päästessään pois taaperosängystä riensi heti vanhempien makkariin herättäämään meidät ja vaatimaan ylösnousua. Omaan sänkyynsä häntä ei enää saanut tämän ylösnousun jälkeen enää rauhoittumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo neljän aikoihin aamuyöstä ylösnouseminen ei kyllä kuulosta mitenkään kovin kivalta vaihtoehdolta. Meillä kyllä nukutaan suhteellisen hyvin yöt ja onkin tuntunut hyvältä vielä pitkittää pinniksestä siirtymistä juuri sen takia.

   Poista
 4. Nuo tauluhyllyt on kyllä tosi monikäyttöisiä ja toimii erinomaisesti kirjojen kanssa :)

  Ipana taisi muuttaa juniorisänkyyn joskus 1,5 - vuotiaana... En oikein muista enää tarkkaan. Meillä se oli oikeastaan jo ihan pakollista siinä vaiheessa, kun pinniksessä ei ollut alaslaskettavia laitoja ja poika tuli itse aina niiden korkeiden laitojen yli... Oli siis jo ihan turvallisuuskysymys :) Muutamia iltoja riekkui ja tuli koko ajan pois sängystä, mutta aika nopeasti se siihen tottui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauluhyllyt on kyllä melko moniköyttöisiä ja pienellä panostuksella saa melko näyttävänkin kokonaisuuden luotua. :)

   Meillä on tuossa sängyssä niin korkeat laidat, että helpolla ei yli pääse ja ei tyttö tunnu edes yrittävänkään kyllä. Meillä kun makuuhuoneilla vähän etäisyyttä ja huoneet yläkerrassa, niin ehkä parempikin niin.

   Poista
 5. Kutsuvan näköinen nurkkaus. Meillä vanhempi poika taisi olla 2v 4kk, kun siirtyi nukkumaan Stokken Sleepista isojen poikien sänkyyn. Kokeiltiin siirtoa hieman alta kaksi vuotiaana, mutta yhden illan jälkeen jo todettiin, että kiitos ei, kun nukahtaminen kesti kaksi tuntia. :) Ikä teki tehtävänsä ja tuolloin myöhempänä ajankohtana nukahti, kuten olisi ollut vielä pinnasängyssään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin olen pelännyt, että nyt hyvin nukutut yöt muuttuvat tavalliseen sänkyyn siirron myötä katkonaisiksi yökukkuiluiksi. Mutta, toivotaan, että siirtymävaihe sujuisi sitten aikoinaan hyvin kivuttomasti. :)

   Ja kiitos! <3

   Poista
 6. Meillä on ilmeisesti melkein täsmälleen samanikäiset pset, joten päätin kommentoida, kun kysyit. :) Meillä siirryttiin isojen sänkyyn heinäkuussa, kun muutimme uuteen kotiin. Suurinpiirtein samaniköisenä kuin muutkin lapsemme. Siirto sujui vallan mainiosti, hetkeksi pitää varautua palauttamaan lapsonen takaisin sänkyynsä, kun kerran pois pääsee, mut tässäkin johdonmukaisuus palkitaan. Meillä, kun herätään välillä yöllä vieläkin, helpotti taas yötä, kun kömpii itse sängystä meidän väliin.<3

  Ihanan tunnelmallinen lukunurkkaus, kelpaa lueskella iltasadut. 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit! :) Saa kommentoida useamminkin! <3

   Se on totta, että jossain tapauksissa varmasti isompien sänkyyn siirtyminen helpottaa öitä, kun lapsi osaa itse kömpiä viereen jos siltä tuntuu. Meillä kun on huoneilla hieman etäisyyttä ja huoneet vielä yläkerrassa, niin hieman pelottaa, jos neitonen lähtee yksin yöllä sängystä hortoilemaan. Toisaalta siis hyvä, että vähän vielä kasvaa niin katsotaan siirtoa sitten. :)

   Ja kiitos, lukunurkasta tuli kivempi kuin odotinkaan! :)

   Poista
 7. Tosi ihanan näköinen lukunurkkaus. Meidänkin tyttö tykkää ihan hirveästi lueskella, kirjakori kuuluukin olohuoneen sisustukseen.. Olin haaveillut tuollaista tunnelmallista lukunurkkausta lastenhuoneeseen, mutta tähän asti se ei ole sinne mitenkään mahtunut.. Ehkä nyt, kun vierassohva täytyy heivata pois lastenhuoneesta, jotta toinenkin lapsi sänkyineen mahtuu. :) Esikoinen muutti pinniksestä tavalliseen sänkyyn n. 1 v 9 kk:n iässä, kun olimme muuttaneet uuteen kotiin ja olin kunnostanut hänelle vanhan sängyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinäkin saat nyt lastenhuoneeseen tehtyä mukavan ja tunnelmallisen satunurkan. Paljon se ei meilläkään tarvinnut, kun fiilis vaihtui jo ihan toiseksi. :) Meilläkin kirjat on tosi kova juttu. Iltaisin on iso kasa neidillä kirjoja kädessä mitä pitäisi lukea iltasaduksi ja päivisinkin niitä selaillaan.

   Poista