perjantai 31. elokuuta 2012

Ongelmia näköpiirissä: vierashuone

Jospa taas välillä keskittyisi meidän kodin ongelmakohtiin ja niiden ratkaisumalleihin. Yläkerrassa meillä on meidän makuuhuoneemme lisäksi 2 pienempää makuuhuonetta joista toinen on ollut vieraskäytössä ja toinen on meidän Pikku-A:n huone.


Yövieraita meillä käy melko tasaiseen tahtiin, sillä monesti mummot ja pappa tykkäävät jäädä lastenlastaan leikittämään viikonlopuksi, siskoni tulee yökyläilemään tai joku kauempana asuvista ystävistämme jää luoksemme yöksi. Eli vierashuoneella on oikeasti käyttöä. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut se, että meillä on vierashuoneen sänkynä vanha Ikean Meldal metallisänky. Yhden hengen yöpyöessä tämä sänky vielä menettelee oikein mukavasti, mutta jos on pariskunnasta kyse niin tekee aika tiukkaa. Sänky on 95 cm leveä ja hätätapauksessa siinä nukkuu kaksi henkeä, mutta se ei ole mitään kovin miellyttävää. Testattu on. Lisäksi tuo sänky on aivan kamala pedata, sillä nuo laidat on niin korkeat, että niiden yli ei ainakaan meikäläinen ylety laittamaan lakanoita kauniisti.

Tälläisissä tapauksissa meillä on pari taittopatjaa, jotka on kannettu lattialle ja siihen on tehty toiselle vieraalle peti. Jotenkin nyt näkisin, että tahtoisin sellaisen sänkysysteemin johon mahtuisi mukavasti kaksi henkeä köllimään ja jos enemmän vieraita pamahtaa taloon niin kaivetaan heille sitten niitä taittopatjoja.

Etsiskelin sitten netistä vuodesohvia ja jos jonkinlaista hökötystä löysin. Jotenkin mulla on sellainen ajatus nyt tämän sängyn kanssa, että mitään ihan perinteistä "sohvan näköistä hökötystä josta jostain kohtaa vedetään ja kas nyt pompsahtaa vuode esiin" en nyt halua vaan, että vuodesohva saa näyttää ihan rehellisesti vuoteelta tai ainakin siltä, että tästä saadaan helposti vuode. Ymmärsiköhän kukaan...?

Päädyin jostain syystä Oulun Futon Shopin verkkosivuille ja voi, että miten ihania vierasvuoderatkaisuja löytyikään. Enkä jotenkin usko, että ovat mitenkään kovin huonoja nukkuakaan. Myös värivaihtoehtoja oli vaikka millä mitalla. Olisihan siellä ollut vieläkin ihanempia yksilöitä, mutta tässä kuvassa olevissa myös tuo budjetti kohtaa suurinpiirtein omani.

Kuvat: www.futonnetti.fi
Ylhäältä alas, vasemmalta oikealle:

Buckle Up 140cm 395,-
Rock-o 576,-
Roots 140cm 345,-
Hippo sohva 140cm 456,-
Unfurl 777,- (No okei, tää on vähän budjetin yläpuolella, mutta niin makee!)


Futon Shopin lisäksi myös Ikeasta löytyi mielestäni pari ihan varteenotettavaa vaihtoehtoa.

Kuvat: Ikea

Ikea PS Murbo 379,-
Ikea Hemnes sohvasänky (tilaa kahdelle + säilytystilat) 379,-
Ikea Brimnes sohvasänky (tilaa kahdelle + säilytystilat) 249,-

Tää on hirveän vaikeaa, kun hyviä vaihtoehtoja on niin paljon. Omiksi suosikeiksi näistä taitaa nousta Buckle Up ja Hippo sillä, että ne on aikapaljon erilaisempia kuin mitkään muut näkemäni vaihtoehdot. Lisäksi tykkään paljon tuosta Ikean Brimnes-sängystä, siinä houkuttelee edullisen hinnan lisäksi myös tuo reilu säilytystila. Brimnesin heikkona puolena pidän sitä, että se on liian sänkymäinen. Voisikohan sitä ajatusta jotenkin rikkoa?

Mikä on teidän suosikkinne ja millaisen vaihtoehdon te näkisitte tuossa meidän vierashuoneessa? Hyviä ja huonoja kokemuksia vuodesohvista kaivataan myös.

11 kommenttia:

 1. Mua sykähdytti Buckle Up ja Rock-o, mutta itse ehkä kallistuisin ihan säilytysominaisuuksien puolesta Ikean Brimnesiin, joka on samalla kivan selkeän näköinen.

  Hmm, se Brimnesin sänkymäisyys taasen, ehkäpä sen voisi lavastaa sohvamaiseksi vaikkapa seinälle ripustettavin selkänojatyynyin? Näitä olen jossain nähnyt, ja olivat ihan kivan näköisiä. Tai sitten, mitä jos ihan ronskisti vaan petaisit sen todella upeasti huoneen vetonaulaksi? Vai onko sänkymäinen sänky ehdoton ei?

  Joka tapauksessa, muksaa viikonloppua sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Buckle Up on kyllä kieltämättä aikas upea! Mutta, tosiaan ehkä tuo Ikean Brimnes olisi järkivalinta, koska siinä tulisi mukana sitä aina tarvittavaa säilytystilaa.

   Nuo seinälle ripustettavat tyynyt olisivat kyllä tosi hyvä idea. Sillä ehkä saisi kivasti erilaisuutta huoneeseen. Kiitos paljon vinkistä! :)

   Poista
 2. Meillä on vierashuoneessa Futon, joka näyttää tuolta Ikean Murbolta. Se on väriltään musta ja ajaton siis, koska se on ensin toiminut miehelläni sänkynä hänen vielä asuessa kotona (öö,jotain 12vuotta sitten) ja sen jälkeen se onkin ainoana huonekaluna päätynyt myös nykyiseen kotiimme ja on edelleen toimiva vieraskäytössä ja sohvana vierashuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen Futon varmasti olisi hyvin fiksu valinta, sillä olen ymmärtänyt, että niissä on myös tosi hyvä nukkua ja näyttävät olevan myös hyvin kestäviä. Tuossa mallissa vaan pelottaa se, että onko sellainen kuinka syvä? Siis mietin vaan, että haukkaako huoneesta liikaa tilaa...

   Poista
 3. Heips,mitäs jos sisustaisit huoneen ihan makuuhuoneeksi?? Eli kunnon parisänky sinne eikä mitään vuodesohva rimpulaa???siskoltani löytyy yksi semmoinen, ja vieraat tykkää!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi varmasti fiksu veto vieraiden kannalta kyllä. Ainoa vain on, että huone on melko pieni ja parisänkyä sinne olisi hankala sovittaa niin, että mahtuisi mitään muuta joukkoon. Lisäksi meidän tietokonepöytämme pitäisi mahtua myös vierashuoneeseen, sillä tällä hetkellä se vielä sijaitsee meidän pienen tyttömme huoneessa.

   Poista
 4. Todella hauska tuo Buckle Up! Meillä on tällä hetkellä (vielä) futon sänkynä, ja onhan siinä todella hyvä nukkua, jos tykkää vähän kovemmasta patjasta. Selkävaivaisten paratiisipatja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Buckle Up ON hauska! Siinä on vielä tosi paljon erilaisia värivaihtoehtoja, koska tuon päälliosan voi valita eri värissä kuin alaosan.

   Pitäisiköhän itsekin harkita futonia, sillä mullakin vähän selkäongelmia. Tai no oikeastaan vaan aamuisin selkä kipeä, kun se ei varmaan tykkää meidän sängystä.

   Poista
 5. Meillä ollaan nukuttu futonilla jo pari vuotta, ja selkä kiittää! Ihan varmasti siis toimii vieraspetinä.

  VastaaPoista
 6. Hei, ethän olis myymässä tuota sohvasänkyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa kyllä olisin. :) Olen suunnitellut laittavani tänne blogiin pystyyn kirpputoria, mutta jos olet tuosta sohvasta kiinnostunut niin voidaan kauppoihin päästä ihan näinkin. Otatko vaikka sähköpostitse yhteyttä cinnabaria(at)gmail.com :)

   Poista