torstai 16. elokuuta 2012

Taidetta seinillä

Eilen minun maallinen majani täytti pyöreitä ja sain mieheltäni aivan täydellisen lahjan!

Olen pikkutytöstä asti harrastanut taiteilua (ihan omaksi ilokseni) ja nauttinut suunnattomasti taideteosten katselemisesta. Olenkin jo pitkään harkinnut taiteen ostamista meille kotiin. Seinillemmekään kun ei ole muuton jälkeen päässyt vielä kuin yksi juliste, sekin teipattuna.

Taiteen ostaminen on kuitenkin aina tuntunut niin suunnattoman vaikealta. Mutta, nyt sain mieheltäni lahjakortin Tampereen Mältinrannan taidekeskukseen, jossa sijaitsee taidelainaamo. Lahjani sisältää taideteoksen vuokraamisen ja kuukausivuokrat, joilla sitten saan sitten pikkuhiljaa lunastaa teoksen omakseni ilman mitään lisäkuluja. Teosten lainahinnat vaihtelevat 10-50 euroon/kk, joten ihan pienelläkin summalla pääsee taidetta kotona ihailemaan.

Kuva: tampereen-taiteilijaseura.fi


Vielä kun osaisi päättää millaisen teoksen sitä kotiin tahtoisi. Yhden asian kuitenkin tiedän, teoksessa pitää olla se jokin, joka omaa silmää miellyttää. :)

Onko teillä antaa hyviä vinkkejä taideteoksen ostoon? Entä löytyykö teidän kodista taidetta?
 

6 kommenttia:

 1. meillä on muutamakin ihan oikea taulu ja itse olen ostanut ne niin, että ne ovat vain hypänneet silmille ja miellyttäneet silmää...musta taulut ei saa liikaa mätsätä sisustukseen kuten julisteet, sillä ne juuri erottuu sen takia enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulut ovat kyllä niiin ihania. Vielä kun osaisi löytää sellaisen joka miellyttää juuri omaa silmää. Tuo on hyvä pointti, että ei mätsää ihan liikaa sisustukseen. Ehkä sitä on tullut etsittyä liikaa sillä menttaliteetilla, että olis ne "oikeet" värit. :D

   Poista
 2. Oi miten ihana lahja! <3 Innolla odotan mihin teokseen päädyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin! :) Täytyisi päästä vähän tutkailemaan teoksia lähietäisyydeltä, niin näkisi löytyisikö heti valikoimista joku joka miellyttää.

   Poista
 3. Blogissani on sinulle pieni post it- lappunen :)

  VastaaPoista