maanantai 12. marraskuuta 2012

Moderni joulu

Pikkuisen olen jo antanut itselleni lupaa intoilla joulujutuista. Eikös nyt jo vähän saa...?

Rakastan joulun odotusta ja sitä kaikkea hössötystä mitä siihen kuuluu. Minua ei myöskään stressaa joululahjaostokset tai muu joulun valmistelu, sillä yritän suunnitella kaiken hyvissä ajoin valmiiksi. Rakastan myös jouluisia koristeita ja sitä, että saan rakentaa kotia pikkuhiljaa jouluisemmaksi. Sisälläni kamppailee kuitenkin aina näin joulun lähestyessä ristiriita siitä, pitäisikö koristeita olla enemmän vaiko vähän vähemmän. Rakastan yli kaiken kaikkea jouluista koristetta ja voisin viettää aikaani tyytyväisenä vain kaupan joulukoristeosastoa ihmettelemällä. Toinen puoli minusta tahtoisi koristella kodin jouluksi oikein megaöverijouluiseksi hieman jenkkilän malliin ja toinen puoli taas hellii ajatusta minimalistisesta ja modernista koristuksesta. Tämä ei ole helppo yhtälö, uskokaa pois.

Ongelma piilee myöskin siinä, että joulukoristeet eivät yleensä ole kovinkaan moderneja. On jos jonkinlaista koristetonttua, enkeliä, poroa, sydäntä ja tähteä, kaikki vielä hyvin kruusattuja ja pikkusieviä. Se lapsenomainen puoli minussa ihastelee näitä sydän syrjällään, mutta toinen puoli sanoo, että no EI kyllä meille. Onko teille muille tuttu juttu?

Yritinkin hieman etsimällä etsiä koristeita, millä koristaa koti jouluiseksi kuitenkaan heittäytymällä sille liian pikkusievälle linjalle. Tässä tuloksia, jospa näistä olisi apua teille muillekin saman ogelman parissa painiville.


1. Sirius Luisa Tähti ikkunakoriste, Sokos 25cm x 25cm 19,95
2. Markslöjd, paperitähti Solvalla 100 cm, Kodin 1 24,95
3. Adventtinumerot, Clas Ohlson 1,95
4. Ståla kynttelikkö, IKEA 14,99
5. Design House Stockholm Joy-kynttelikkö, Finnish Design Shop 244,-




1. Noortrade, Christmas classics Lucia-kulkue kynttelikkö, Kodin 1 89,95 / Tämä on vaan niin söpö, että oli vähän pakko nöyrtyä. :)
2. Usko, toivo ja rakkaus -koristevalosarja, Stockmann 129,-
3. Elexi, Led valokoriste, Kodin 1 19,95

Kuten arvata saattaa tehtävä ei ollut helppo. Törmäsin uusimmassa Divaani-lehdessä upeaan metalliseen ja hyvin simppelin moderniin tähteen, jonka piti olla Stockmannin valikoimissa, mutta enpä tuota tähteä nettikaupasta ainakaan löytänyt. :/ Harmillista, sillä mielelläni olisin tälläisen tähden nähnyt myös meillä.


--

I was trying to find some christmas decorations that would be a little bit on the modern side. It was very hard because almost everything related to christmas is so traditional and old fashioned, but I managed to find something. I'm also battling with myself about the christmas, should it be minimal and modern or very decorative and traditional. What is your opinion?

Kuvat/images: Kodin 1, Stockmann, Sokos, Ikea, Clas Ohlson, Finnish Design Shop

10 kommenttia:

  1. Mulle joulu on monien asioiden takia ristiriitaista aikaa. Toisaalta olen aina tykännyt, toisaalta inhoan ihan kamalasti. Kaikkea jouluun liittyvää. :D Koristeiden suhteen tykkään perinteisemmästä, mutta hillitysti. Varmaan osaltaan sen takia, että meillä on kaikki jouluperinteet kadonneet äidin kuoleman myötä (tämänkin joulun ajattelin viettää yksin, tai korkeintaan poikakaverin kanssa), joten niistä lapsuuden koristeista saa jotakin lohtua. Ja kuusi saa mulla mennä överiksi. Muuten ehkä kuitenkin enemmän semmoinen less is more meininki, ei liikaa "joulurojua" lojumassa, ja mielellään yksinkertaisempaa sellaista nekin vähät.

    Ja hei, koskien vielä sitä sun varjostinpohdintaasi! Itse en ottanut vanhaa kangasta pois varjostimen alta, vaan liimasin uuden reippaasti päälle. Tästä tosin tulee tietenkin hieman hämärämpi valo paksumman kerroksen kanssa, mutta hätäiselle ihmiselle oli helpompi ratkaisu... :D

    Kivaa viikkoa sulle! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää joulunaika on tosiaan aika ristiriitaista aikaa. Toisaalta tahtoisin tuota meidän pientä neitiä varten laittaa tonttuja kurkkimaan vähän sinne ja tänne, ja toisaalta sitten taas tahtoisin pitää kodin suhteellisen tyhjänä ja simppelinä. Toisaalta meidän moderni olohuone saattaisi näyttää suhteellisen hassulta jos se olisi sisustettu kovin maalaisromanttisesti. Eli ehkä koristeet pitäisi olla enemmän yksi yhteen sisustuksen hengen mukaan. Tosin joulukuusen koristeista minäkään en tingi, sen kanssa more is more. ;)

      Kiitos vastauksesta valaisinpohdintaan! <3 Ja mukavaa viikkoa sinullekin! :)

      Poista
  2. Minulla on täysin sama pulma! Lisäksi, kun en pidä juuri mistään muovisesta, on joulukoristelu melko pulmallista.

    Stockkan netissä on vain murto-osa valikoimasta, eli voi olla, että myymälästä ihailemasi tähti löytyy. Kannattaa vaikka laittaa sähköpostilla tiedustelu, niin ei tule hukkareissua myymälään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä. Pitääpä huomenissa naputella sähköpostia ja tiedustella asiaa. :)

      Poista
  3. VITONEN ! ihan ehdottoman ihana kapistus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Joy on niiiiin ihana. Jos se olisi yhtään edullisempi olisin sen jo aikoja sitten hankkinut. Hinta kuitenkin sen verran korkea, jotta olisin kausituotteesta sen valmis maksamaan... :/

      Poista
  4. Olemme asuneet uudessa kodissamme kaksi vuotta ja tämä on nyt kolmas joulu uudessa kodissa. Ensimmäinen joulu meni niin keskeneräisissä meiningeissä, etten laittanut joulua mitenkään ja lähdimme muualla, mutta viime jouluna meillä oli kuusi ja kaikki. Tunnistan siis täysin ajatuksesi koristeista. Päätin kuitenkin, että modernimmalla tyylilläkin saa aikaan tunnelman. Meillä on esim. tuo paperitähti ikkunassa ja Joy-kyntteliköstä haaveilen, jos se vaan millään voisi maksaa pikkasen vähemmän ;) Tonttuja voi myös laittaa, tykkään sellaisista salaperäisistä tontuista, joilla on pipo silmillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ihan sama, että nyt kolmas joulu tulossa uudessa kodissa. Tosin vietämme aaton varmaankin perinteiseen tapaan maalla vanhemmillani.

      Meilläkin on yleensä paperitähdet nostettu ikkunoille, ne on niin kauniita. Muun koristelun kanssa on enemmänkin ollut sitten sitä ongelmaa, kun ei osaa päättää mitä haluaa. :/ Minunkin pitäisi varmaan lähteä tonttuaupoille ja ostaa muutama hauska tonttunen tasoille kurkustelemaan. :) Joy-kyntteliköstä täälläkin haaveillaan, mutta kausituotteesta en ole ollut valmis velä noin paljon maksamaan, ainakaan näin hoitovapaalla. :/

      Poista
  5. Mä olen ton Lucia-kulkueen ostanut joskus Tukholmasta ja rakastan sitä yliylikaiken. Nyt en vaan uskalla pitää sitä esillä, kun lapseni haluaa viskoa välillä esineitä ympäri ämpäri.

    Olen asunut Pietarsaaressa ja tämä usko-toivo-rakkaus on siellä kaikissa ikkunoissa oleva koriste, osalla läpi vuoden.

    Sen aion ehdottomasti joskus hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Lucia-kulkue on niin ihana! Siinä on idea ja toteutus kohdanneet hyvissä merkeissä.

      Luinkin tuosta usko-toivo-rakkaus- merkistä tuon Pietarsaarelaismerkityksen. Se on kyllä niin kaunis, että mielelläni tuon näkisin meilläkin, vaikka mitään kytkyä ei Pietarsaareen olekaan. <3

      Poista