keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Rakkaat astiat

Sain pari päivää sitten White & Fresh -blogin Irinalta haasteen, jossa pitäisi esitellä omat lempiastiansa. Tämä oli kyllä tosi mukava haaste, mutta ei mikään erityisen helppo, sillä minulla on melkoisen paljon astioita ja ne kaikki ovat omalla tavallaan rakkaita. Astiat ovat valaisimien lisäksi melkoinen paheeni ja en vaan voi vastustaa niitä. Tosin viime aikoina on ollut ihan pakko vastustaa ja laittaa toisesta päästä niitä jo kiertoon, sillä niitä ei mahdu kaappeihin yhtään enempää.

Tässä tämän hetken lempparini. Oli muuten äärettömän hankalaa saada näistä kuvista vähääkään edustavan näköisiä, sillä pimeys teki tepposia ja kaikki kuvat tulivat järjestään tosi keltaisiksi. :/


Nämä Aino Aallon juomalasit ovat todella hyvät käytössä, koko on juuri sopiva ja lasi istuu hyvin käteen. Väri on kaunis harmaanruskea, ei ehkä ihan meidän kodin värimaailmaa, mutta muuten oikein kaunis, ei kai kaikki tarvitse olla täysin matchymatchya...? Tuo Teeman pikkuinen kermakko on astiaperheen uusin jäsen. Kermakot ovat niin kauniita, olisin kuvannut tähän myös sen Hemtexin "blogikermakon", mutta sattui olemaan pesussa. 


Mukeja minulla on aika paljon, melkein kaikki tällä Teema-mukin pohjalla, mutta eri kuvioilla tai ilman. Nämä Heini Riitahuhdan lapsuuden kotikaupungilleni suunnittelemalla kuosilla varustetut ovat kyllä eittämättä ne lempparit. <3


Teemukeina parhaimmat ovat nämä Taika-sarjan mukit. Nämä ovat riittävät isot ja ihanan tunnelmalliset. Himoitsen tämän sarjan leipälautasia, niitä olisi ihana yhdistää valkoisiin Teema-mukeihin.


Kaksi mehukannua nousee ylitse muiden. Tämän Arabian vanhan ja täysin virheettömän kissakannun ostin yhdysvalloissa asuessani Ebaysta. Maksoin siitä muistaakseni 15 dollaria, eli melkoinen löytö. Tuon Marimekon Appelsiini-kannun olen ostanut useita vuosia sitten alennusmyynnistä ja muistaakseni se maksoi silloin 15 euroa. Siihen teen aina kesäisin mehua. :)



Tuo Arabian luumu-purkki on myös Ebay-löytö. Näitä Arabian mokkakuppeja olen etsinyt kissojen ja koirien kera kirpputoreilta, mutta mistään ei ole enää tullut vastaan, eli saa vinkata.


Nämä Kastehelmisarjan astiat olen aikoinani saanut äidiltäni. Muistan ne hyvin lapsuudesta ja nämä ovat todella rakkaat ja käytössä vain isoimpien juhlien aikaan, sillä en millään tahtoisi niiden rikkuvan.

Lempiastioita esittelemään tahtoisin haastaa seuraavat blogit:



--



These are some of my favorite glass- and tableware. Some of them are old finnish design and some of them new. I hope you enjoy these as much as me. :)

16 kommenttia:

  1. Ei ole totta, oletko Kankaanpäästä? Sinnehän nuo kotikaupunkimukit on kai suunniteltu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin oikein arvattu. :) Tosin nykyään asustan Pirkanmaalla, mutta mummola ja suuri osa sukua edelleen siellä. Sinäkin?

      Poista
  2. Kiitos mielenkiintoisesta haasteesta, ehdottomasti toteutan tämän, vaikka päivänvaloa ajattelin kyllä kuvaamiseen odotella. ;) Pilkkopimeässä kuvatut astit ei oo niin kovin hehkeitä. :D

    Taika- ja Kastehelmi-astiat erityisesti sykähdytti, varsinkin Kastehelmi on mulla ollut lapsuudesta lähtien rakkautta. Meillä oli/on niitä sekä kotona että mummolassa - kirkasta, ruskeaa ja turkoosia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä vain! :) Mulla oli hankaluuksia aaada astioita kuvattua päivänvalollakin, on kuitenkin niin hirmuisen pimeää koko ajan. Mulla on tuota kastehelmeä myös turkoosina, anopilta saatuna. :)

      Poista
  3. Kauniita astioita, etenkin tuo Arabian kissakannu! :) Ja sama täällä, ihan heikkona kippokuppeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisukannu on mun aarre. :) Olisipa kaapeissa ääretön vetoisuus, kska astiat vain on niin ihania. Odotan innolla sinun pstaustasi. :)

      Poista
  4. Rupesi kovasti kiinnostamaan tuo lintuinen Teema-muki, mutta huomasin juuri että olet tuolla ylhäällä maininnutkin mille kaupungille suunniteltu. Tosi kiva ja hieno kuvituksen suunnittelija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän paljon tuosta lintumukin kuviosta. Muutenkin no Riitahuhdan kuvitukset ovat todella kauniita. :)

      Poista
  5. Ihania astioita!!! Täällä myös yks "astiafriikki" ;) Avasin muuten tänään oman blogin... vink..vink.. Sulla on muuten ihana blogi, paljon sellaista mistä itsekkin tykkään!!! =) Oma blogini on homewhitestar.blogspot.com ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3

      Kiitos uudesta blogivinkistä, mukavaa saada uutta luettavaa. :)

      Poista
  6. Kiitos haasteesta. Tuo kissakannu on kyllä ihan mieletön! Mukavaa isänpäivä viikonloppua, Mervi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa jos tartut haasteeseen. :)

      Kissakannu oli todellinen löytö. Hieman pelkäsin miten posti kohtelee pakettia, mutta kyllä UPS silloin hoiti tehtävänsä hyvin. :)

      Poista
  7. Kivoja astioita! On alkanut jostain syystä viehättämään ajatus astioista eri parisina, vaikka en tiedä tulenko sitä koskaan kovin suuressa mittakaavassa toteuttamaan, sillä olen aina ollut tarkka siitä että kaikki on samanlaista. Mulla on ollut paljon erilaisia astioita ja mielenrauhan olen saanut vasta sitten, kun kaikki natsaa keskenään. Kummallisilta siksi tuntuu sitten nämä ajatukset eriparisten hankkimisesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin viehättää sellainen pienesti eriparinen kattaus. En varmaan koskaan pystyisi kattamaan pöytää täysin eriparisilla astioilla, mutta esim. valkoiseen Teemaan jota meilläkin on, on niin helppo lisätä erilaiset leipälautaset, mukit tai jotain muuta. :)

      Poista
  8. Hei,

    Osui silmiini tuo etsintäkuulutuksesi Arabian sini-kultaisesta mokkakupista. Löysin anoppini kaapin perukoilta yhden kappaleen, jota juuri olen kirpparille aikomassa. Vieläkö keräilet niitä ja haluaisitko ostaa ja mihin hintaan yhden ehjän kupin ja lautasen?

    t. katri-maria.peltola1@luukku.com

    VastaaPoista