perjantai 30. marraskuuta 2012

Kaamosterapiaa

Näin myrskyisään perjantaihin hieman kontrastia luomaan ihanan pirteitä ja värikkäitä asuntokuvia. Tässä asunnossa ei taatuisti voisi murjottaa! :) Tämä sai minut niiiin hyvälle tuulelle tuosta kurjasta kelistä huolimatta.







Tuo sängynpääty on IHANA! <3 Pitäisköhän pyytää pappaa nikkarointiavuksi  ja yrittää itse samaa...?





Tuo räsymatto on ihan supersöpö. Minusta myös tosi hauskasti mietitty nuo asusteetkin niin, että sopivat tuonne tuoden myös väriä mukanaan. <3

Ihanaa viikonloppua teille ystävät! <3 Minä painun teekupin ja kutimen ääreen sohvalle. :D

--

Here in Finland we are having a big winter storm. It's so cold and windy outside that I needed something to warm me up. These pictures made me warm again, there is so much energy and color in this apartment, but still it's subtle. I don't know how that is even possible, but it seems that it is. :D Happy weekend everyone!


Kuvat/images: alvhem

torstai 29. marraskuuta 2012

Voi Myy minkäs teit

Voi voi, nyt on ihan hirveä himotus päällä. Sain äsken postia Finnish Design Shopilta, että Muuton Myy-valaisin on saanut päällensä kaksi uutta väriä ja ne ovat yksinoikeudella myynnissä Finnish Desgin Shopissa vuoden 2012 aikana. Tämä saattaisi olla aivan T-Ä-Y-D-E-L-L-I-N-E-N valaisin meidän pienen neidin huoneeseen.

Molemmat värit natsais tosi mukavasti, mutta en minä osaa päättää kumpi olisi kivempi vai olisiko ollenkaan? Mitä mieltä te olette?


Tässä vielä muistin virkistämiseksi kuva neidin huoneesta.




Valaisinten kuvat: finnishdesignshop

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Suomen kaunein kattaus -kilpailu

Kävin tänään osallistumassa Arabian Suomen kaunein kattaus -kilpailuun kuvalla meidan lauantaisista juhlista. Harmikseni huomasin, että parhaimmat kuvani oli otettu pystysuunnassa, kun taas kilpailukuva piti olla vaakasuuntainen. Lavastamaan en kyllä enää lähde, joten mennään sitten tällä :/




Olisi mukavaa, jos käväisisitte äänestämässä kuvaani, jos vaan sen koette äänenne arvoiseksi. :) <3 Äänestämään pääsee tästä linkistä ja minun kuvani löydätte 'Talvinen juhla' -nimen alta.

Mukana tosin on niiiiiin upeita otoksia, että niitä paremmaksi ei taida kyllä mitenkään yltää. Sivustolta löytyy myös tosi kivasti inspiraatiota omiin kattauksiin, joten suosittelen käväisemään vaikka ihan sen takia.

Meillä olikin tänään illalla oikein supermukavaa, sillä neidin muskarissa oli pikkujoulut. Oli aika hellyyttävää nähdä joukko pienen pieniä tonttuja touhuamassa. Meidän neidin pikkujoululook oli tälläinen.



Tonttuisaa keskiviikkoiltaa! :D

Ripaus joulunpunaista

Meillä on jo useana jouluna koti koristeltu valkoisella ja hopealla. Tänä vuonna olo on kuitenkin sellainen, että halajan joukkoon myös sellaista kunnon joulunpunaista ja ehkä ripauksen havunvihreää (ainakin kuusessa, jos ei muualle eksy).

Kävin hieman silmäilemässä nettikauppojen valikoimaa "sillä silmällä" ja muutaman ihan kivan jutun sieltä bongasinkin. Nämä näkisin meillä mieluusti tänä jouluna.






1. Bsweden Belysningbolaget Fling -valaisin 94,- (Room21)
2. Pöytävalaisin, korkeus 35 cm 69,- (ellos)
3. Marimekko Raanu -joulukoristeet 23,70 (finnish design shop)
4. Menu Double -kynttilänjalka 79,95 (finnish design shop)
5. Tyynynpäälinen 19,95 (h&m)
6. Kartio maljakko 79,- (finnish design shop)
7. Iittala Nappula -kynttiläjalat 39,- ja 42,- (finnish design shop)
8.  Design House Stockholm Nordic Light 7 -arms -kynttilänjalka 129,- (Room21) HUOM! Näyttäisivät olevan hyvällä alella Room21:ssä.


Sopiiko teidän jouluunne punaista tänä vuonna? Vai mihin väreihin aiotte kotinne pukea?


--



I have been decorating our home with white and silver for christmas for several years now, but this year I'm also craving for some red and maybe a little bit of green. 

Here are some great decorations that I found from internet. I would definitely want to see some of these in our home in christmas time. 

tiistai 27. marraskuuta 2012

Ryllis paketissa

Ihanainen amaryllikseni on avautunut nyt kokonaan ja sai eilen ylleen uuden kääreen. Löysin sunnuntaina kaupoilla poiketessani aika kivaa lahjapaperia ja kääräisin siitä ja mustasta paperinarusta paketin ei niin kivan ruukun ympärille. Kyllä taas jaksaa katsella. :D





Ihanaa tiistaita mussut! <3


--


My lovely Amaryllis flower has opened all it's buds and it also got wrapped with wrapping paper. I didn't like the vase it had but now it's beautiful. Sometimes little does a lot.

maanantai 26. marraskuuta 2012

Talvinen kattaus

Juhlaisa viikonloppu takana. Lauantaina juhlimme siis perheeni kanssa meillä kiitospäivää, kuten viime viikolla mainitsinkin. Lupasin kattauksesta ottaa teillekin kuvia ja ehdin kuin ehdinkin napata niitä muutaman ennen vieraiden saapumista, siinä ruokien viimeistelyn lomassa.

Ostin pöytään ruokakaupasta valmiin kukkakimpun jonka sitten tuunasin itse kuusenhavuilla ja kotoa löytyvillä koristeilla, sekä patterilla toimivalla pienellä valosarjalla. Mielestäni siitä tuli oikein näyttävä ja kiva suhteellisen pienellä vaivalla. Lisäsin kattaukseen luonnonelementtejä myös havunoksilla lautasliinoissa.








Takassa tällä kertaa vain kynttilöitä, jotta pöydässä istujilla ei tulisi liian kuuma. Takan reunalle löysin kauniit patterilla toimivat pallovalot. Näille löytyy varmasti paljon käyttömahdollisuuksia.



  




Tuo pöydän kattaminen juhlakuntoon on ihanaa. Harmittaa, että mahdollisuuksia kattaa pöytä näin juhlavasti tulee niin kovin harvoin. Ilmeisesti pitäisi siis juhlia useammin! :D



--


We were celebrating thanksgiving on saturday and I managed to take some pictures of the table that I decorated. I bought the flowers just from the grocery store and tuned those up with some fir branches and decorations that I had at home. It came out quite nicely.  

lauantai 24. marraskuuta 2012

Torttuja

Eilen illalla hääräsin keittiössä joulutorttujen kimpussa. Olin pitkään miettinyt joulutorttujen tekemistä itse ihan alusta loppuun ja nyt iski inspiraatio. Taikina oli todella helppo, ohje löytyi Valiolta ja oli nimeltään rahkavoitaikina. Itseasiassa tuosta linkistä löytyy kaksi muutakin taikinaohjetta, joita ajattelin itse myös testailla. Katsotaan sitten mikä niistä maistuu parhaimmalta. Kannattaa kyllä ehdottomasti testata tuota taikinan tekoa itse, koska ainakin minusta maistuivat paljon paremmilta kuin ne kaupan valmistaikinasta valmistetut. <3





Kaapista kaivelin vielä meidän ikivanhat tonttumukit glögille. Näistä glögi vaan maistuu parhaimmalta. :)


--


I baked some 'joulutorttu', it's a traditional finnish christmas pastry with some plum jam. I haven't try to make these from scratch before but they came out quite nicely still. Definitely want to try to make these again before christmas.

perjantai 23. marraskuuta 2012

Askel kerrallaan

Pikkuhiljaa sitä joulua hiipii lisää ja lisää meillekin. Voisin uskoa, että tämän viikonlopun aikana saadaan jo lähes kaikki jouluvalot paikoilleen ja iso osa tulevia koristeitakin jo. Suokaa anteeksi kamalat kuvat, mutta mun kameralla ei vaan ainakaan näissä pimeysasteissa pysty ottamaan kovin hääppöisiä otoksia. Tällä hetkellä mennään tälläisillä.


Sain viime jouluna tädiltäni tälläiset olkijouluvalot. Ensin ajattelin, että ou nou, nää on ihan hirveät, mutta tarkemmin näitä tutkailtuani päätinkin, että nää on itseasiassa tosi hienot. :D


Anoppini kutoi tuollaisen ihanan harmaan palmikkoneuletyynyn. Lisätään lähempänä joulua sohvalle sitten jotain punaista.


Keittiön joulutähden laitoin myös esille ja vaihdoin valkoisen paperitähden mustaksi, ihan vaihtelun vuoksi.


Siellä ne tontutkin nököttää kaapin päällä. Ovat kyllä mielestäni ihan toivottoman suloiset.

Missä mallissa teidän kodin jouluvalmistelut ja -koristelut on tällä hetkellä?


--


I put some new wintery decorations in our home. We are going step by step towards christmas time. I got those straw light fixtures from my aunt last christmas and my first thought was that oh my god these are horrible, but now I think they are actually quite cool.

torstai 22. marraskuuta 2012

Kiitos vaan...

Meidän perheessä on jo useiden vuosien ajan ollut tapana viettää marraskuun loppupuolella kiitospäivää. Tapa sai alkunsa minun ja mieheni Usan vuosina ja ollaan jalostettu juhlaa omaan makuumme ja tapoihimme sopivaksi. Mikäs sen mukavempaa kuin järjestää juhla kiittääkseen läheisiään kaikesta.

Kiitospäiväksi minun on ollut tapana myös koristella koti talviseksi, asettaa valosarjat ja kuusikin monesti on jo silloin asetettu paikoilleen, tosin vielä melko riisutuin koristein. Olen halunnut panostaa paljon juhlan koristeluihin ja juhlaruokaan. Juhlaruoka meillä jäjittelee amerikkalaista perinnettä, koska ihastuimme näihin perinteisiin ruokiin siellä asuessamme ja juhlaa paikallisten kanssa viettäessämme, mutta siihen se amerikkalaisuus sitten taitaa jäädäkin.

Olen yleensä koristellut ruokapöydän valkoisella, hopealla ja kaikella kimaltavalla, samalla kaavalla taidetaan mennä tänäkin vuonna. Ehkä joukkoon eksyy kuitenkin vähän jotain pehmentäviä elementtejä, puuta tai havuja kenties. Eilen kävin jo hieman hakemassa uusia koristejuttuja Tiimarista ja tänään pitäisi vielä poiketa Ikeassa.

Tässä inspiraatiokuva juhlan koristelusta. Innolla odotan, että pääsen pöydän kimppuun ja tekemään jonkinlaista kukka-asetelmaakin pöytään. Lupaan kuvata pöydän ennen kuin vieraat saapuvat, jos vain suinkin ehdin. Tänä vuonna erityishaastetta pöydän kattamiseen asettaa se, että yksi henkilö olisi pöydässä jäämässä ilman paikkaa ja pöydän päässä on pidettävä meidän pikku-A:n syöttötuoli + ruoka-alusta. Ellei neiti sitten viihtyisi omissa puuhissaan kun muut ruokailevat, mutta epäilenpä vahvasti. ;)

Klik

Klik

Klik

Klik

Onko teillä tapana järjestää joitain juhlia, jotka eivät kalenterista löydy? Ihan vaan vaikka omaksi iloksenne?


--


We are having our traditional thanksgiving party this weekend. We started the tradition while we were living in the US, but I think the food is the only "traditional" thing in our party. It's kind of a party to thank our family for this year and celebrate the upcoming christmas. :)

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Betonia seinään?

Nyt löytyi taas sellaista joka pitää ehdottomasti jakaa teidän kanssanne. Tämä betonibuumi onkin nyt jo jonkin aikaa ollut pinnalla ja jossain välissä vähän harmittelin, kun ei tullut mistään seinästä tehtyä tuonlaista heti rakennusvaiheessa, no nyt ei tarvitse enää harmitella. Upeita tapetteja (!?) vai mitä?







ConcreteWall Tom Haga -sivustolla kerrotaan, että tapettien kuviointi on saatu kuvaamalla aitoja betoniseiniä, palkkeja ja graffitteja. Kuvioissa ei ole toistuvaa kaavaa ja tämä tekee niistä erittäin oikean näköisiä. Eiväthän nämä kovin halpoja ole, mutta halvempi tapa varmasti kuin yrittää saada seinästä muuten tuollainen.

Ovatko nämä sinusta upeita, vai kuolailenko ihan yksikseni? :)


--

Found some beautiful concrete wall papers. They look so realistic that I definitely would want to see these on the wall in real life. Maybe in our home. ;)


Kuvat/images: Tom Haga 

tiistai 20. marraskuuta 2012

Shabby chic keittiö

Ollaan tänään lähdössä miehen syntymäpäivän kunniaksi elokuviin ja syömään. Mies sai valita ruokapaikan ja leffan, joten tänään tiedossa siipiä ja uusin Bond. :D No kyllä nää kaikki mullekin uppoo ihan mukisematta. ;)

Piti tulla nopsaan näyttään teille kuvia ihanasta(!) keittiöstä. Tälläinen shabby chic -tyyli yhdistettynä pelkistettyyn moderniuteen iskee minuun kovaa. Ah. En tiedä haluaisinko tälläistä meille kotiin, mutta ainakin tälläisten kuvien katselu palkitsee!






Keittiössä on aivan ihanasti yhdistelty uutta ja vanhaa. Värejä on käytetty minun makuuni juuri sopivasti ja hei löytyyhän sieltä vielä marmoriakin. Ei voi siis kuin tykätä!


--


Lovely shabby chic -style kitchen. OMG it's beautiful! Or what do you think?


Kuvat/Images: skonahem

maanantai 19. marraskuuta 2012

Talvinen koti ja ideat koristeluun

Olen jo pitkään pantannut näitä kuvia. Taisin joskus viime keväänä nämä bongata ihanan Tanskalaisen kodin kuvat ja ehkäpä nyt olisi sellainen aika, että nämä voisi laittaa esille. Tässä on jouluinen/talvinen koti minun makuuni! Kunpa osaisin koristaa oman kotimme yhtä kauniiksi.

Tästä koristelutyylistä olisi nyt otettavakin mallia ja parhaat ideat muistiin. Pitäisi siis satsata muutamaan isompaan juttuun ja pariin pieneen yksityiskohtaan.












Mitä te tästä piditte? Syttyikö teilläkin lamppuja päässä?


--

These are pictures of so beautiful wintery home in Denmark. I may have to copy some of these decorating ideas because I just love love love this style.


Kuvat/Images: Bo Bedre