tiistai 19. maaliskuuta 2013

Amatöörin asetelmat

Ajattelin teille ensin kuvailla parin viikon takaisen kirpputorilöytöni. Eräässä pöydässä oli vino pino vanhoja kengän lestejä. Olen jo joskus aikaisemminkin katsellut vastaavia, mutta silloin jätin ne ostamatta ja se tietysti myöhemmin alkoi harmittamaan. Nyt sain korjattua virheeni ja söpöt 20 nron lestit nappasin mukaani.

Tällä kertaa tuo kuvailu kuitenkin aiheutti lumipalloefektin ja päädyin järjestelemään tuota tv-tason päällistä uuteen uskoon. Vieläkään siitä ei tullut ihan sitä mitä haluan, mutta muuttuipa ainakin. Kuvia katsomalla sitä ehkä pääsee vähän paremmin näkemään mikä on pielessä ja mitä pitäisi muuttaa.

Tästähän voisi alkaa 'amatöörin asetelmat' -juttusarja jossa koetan oppia jotain itsekin ja toivottavasti siitä olisi teillekin jotain hyötyä.

Tätä asetelmaa koostaessani päässäni jyski päällimmäisenä yksi ajatus. Ryhmittele, ryhmittele, ryhmittele. Eli yksittäiset jutut koottuna ryhmään näyttävät paljon paremmilta kuin ripoteltuna sinne tänne. Toinen asia minkä kaivelin muistini sopukoista oli, että muista syvyysvaikutelma, tavarat siis asetellaan osittain tai kokonaan toistensa eteen, eikä vierekkäin.

Mitä te olette mieltä? Mitä puuttuu vai onko jotain jo liikaakin?

12 kommenttia:

 1. voi itku unohdin muuten ilmottaa sulle ettei se päivä käy enää, mitäs tehdään heittäkää uusia viikonloppuja jotka teille sopis niin sovitaan joku :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätiä mitiä. :) Katsotaan josko ensi kuussa löytyisi sopiva viikonloppu.

   Poista
 2. Nuo kengänlestit on kyllä söpöt!

  Itse en laittaisi asetelmaan noita tauluja, vaan pelkän valokuvan ja kengänlestit. Mut meillä on aika pelkistettyä sisustuksen suhteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulut ovat mulle vaan melko tärkeitä, kun oon ne itse väsäillyt. Itserakkautta, vai mitä lie. ;D Ja jotenkin tykkään niistä tuossa tasolla, kun antavat vähän kontrastia. Pitää huomenna yrittää taas vähän ehtiä keskittymään hyvän asetelman ytimeen. ;)

   Poista
 3. Minä olisin ehkä taas vaihtanut valokuvan johonkin kannuun tai maljakkoon tai pulloon, nyt liikaa samaa muotoa kokoelmassa.

  Toisenpään ryhmitelmä hieman hajanainen, auttaisiko, jos siirtäisi mustaa boksia vähän vasemmalle ja samoin kelloa. Sitten kynttelikkö niiden väliin eteen ja tuikulle vaikka valkoinen kaveri.

  Tai jotain, kokeileminen on ainakin hauskaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itse mietin samaa, että olisiko tuo valokuva pitänyt vaihtaa maljakkoon, mutta sitten toisaalta taas halusin, että tytön kuva on esillä, kun vihdoin sain sen asetettua kehyksiin.

   Kuvista sen huomaa paremmin, että toisen pään asetelmaa pitäisi ehkä hieman tiivistää. Tuo musta boksi on muuten cd-soitin. :D

   Se kokeileminen on hauskaa, tosin jossain välissä alkaa ärsyttää, kun sitä "oikeaa" järjestystä ei meinaa millään löytyä. ;)

   Poista
 4. Mitä puuttuu vai onko jotain jo liikaakin?
  Onko tuohon ns. oikeaa vastausta?
  Yks tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.
  Jos se sinua miellyttää, niin silloinhan se on ok.
  Ja odotas kun se teidän prinsessa alkaa "sisustaa".

  Minulla tuossa olisi varmaan paljon, paljon enemmän tavaraa ja värejä.
  Mut mä tykkäänkin siivota. No en todella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin on oikeaa vastausta. Kauneus on katsojan silmässä. Toisaalta sitten taas on mukava kuulla muiden mielipiteitä ja näin voi saada jonkun aivan uuden idean mitä ei itse tullut ajatelleeksikaan. Loppujenlopuksi minä kuitenkin saan päättää sen järjestyksen, joten kysyminen ei haittaa. ;)

   Itseasiassa tuo meidän neiti on jättänyt kaikki "tilpehöörit" paikoilleen kun olen opettanut, että niihin ei saa koskea. En ole oikeastaan mitään koriste-esineitä laittanut pois lapsen ulottuvilta, sillä hän kyllä tietää, että ne eivät ole leikkimistä varten. Toisaalta nyt alkaa jo tuota uhmaikää olla havaittavissa (nyt ikää reilu 1,5 v), mutta aion olla sitkeä ja toivoa, että kaikki säilyvät ehjinä. :)

   Poista
 5. Olen jostain oppinut, että asetelmiin esineitä aina pariton määrää, se mielestäni toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämä on myös minulla ollut ohjenuorana, mutta jostain syystä se ei eilen tullut mieleeni. Muistan aina sen, koska markkinoinnin opettajani sitä aikoinaan toitotti. :D

   Poista
 6. Hitsi, että asetelmien tekeminen on niin vaikeaa, lähellä rakettitiedettä ;D Itse ihan samaa pohdin tänään blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellista rakettitiedettä tosiaan, mutta sillä erotuksella, että oikeaa vastausta ei ole olemassakaan. Sitä vaan pitää yrittää ja yrittää ja vielä kerran yrittää. Tärkeintähän siinä kuitenkin on, että asetelma miellyttää omaa silmää. :)

   Poista