tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kalenteri seinälle

Tänään oli aika mahtis päivä. Olin tytön kanssa päivän viimeisillään raskaana olevan hyvän ystäväni luona. Lapset leikkivät ahkerasti ja me "vanhukset" kokkailimme ja jutustelimme kaikessa rauhassa + minä ihastelin muhkeaa vauvamasua. ;D Tälläisien päivien ansiosta jaksaa niitä huonompiakin. Ystävät ovat melkoinen voimavara. <3

Löysinpä teille vielä näin iltamyöhään jaettavaksi minusta aika hauskan idean.


Mikseikäs kaunista kalenteria voisi ripustaa esille näinkin?! Kalenterin lehdistä muodostuu yhdessä esille asetettuina aika upea taideteos. Itse en kuitenkaan ehkä hennoisi naulata seinään kahdelletoista kuvalle naulaa, mutta voisihan kuvat vaikka teippailla seinälle. Itse mietin ideaa siltä kantilta, että jos seinällä olisikin vain se kyseisen kuukauden kuva kehyksissä ja taulun sisuksen vaihtaisi aina kuukauden vaihduttua. Tätä ideaa tahtoisin kyllä päästä itsekin kokeilemaan. Vielä kun olisi se kauniisti kuvitettu kalenteri....


Kuvat/images: the indigo bunting

20 kommenttia:

 1. Ihanalta päivältä kuulostaa:-)

  Meillä on juurikin tuollainen kalenteriratkaisu: ostin Etsystä kalenterin, jossa kaikki kuukaudet on erillisillä korteilla. Nuo korttien kuviot ja värit ovat niin ihanat, etten raaskinut pitää esillä vain sitä yhtä, vaan teippasin kaikki kaksitoista seinään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että jossain olen nähnyt vähän vastaavanlaista, sinullahan se sitten olikin. :) Niin juuri, miksi piilottaa muut ja näyttää vain yhtä, kun kaikki ovat kauniita.

   Poista
 2. Tosi kivalta päivältä kuulosti:) Minä näin perjantaina hyvää ystävääni, joka odottaa esikoistaan ja meillä oli tosi hauskaa:) Aika ihana se vauva-maha oli;);)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli tosi mukava. :) Vauva-masut on niin ihania, ainakin kaikilla muilla. :D Ei vais, minä kyllä nautin raskausajasta itsekin kovasti, tosin ihan viime metreillä olin niin malttamaton näkemään pikkuisen, että tahdoin vatsasta eroon pikaisesti. :D

   Poista
  2. Heh:D Minulla oli kamala pahoinvointi, n. viikolle 16, sitä en kaipaa, enkä kyllä niitä kahta "ylimääräistä" viikkoakaan, kun neiti ei olisi millään halunut masusta pois.

   Poista
 3. Käypä kurkkaa Modernisti kodikas- blogin viimeisintä postausta. Siellä on hyvä kiinnitysvinkki tauluille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa olen itse käyttänyt samaa kiinnityssysteemiä parissa julistetaulussa, joten menetelmä on tuttu ja toimivaksi havaittu. Ajattelinkin, että mainitsen tuosta Modernisti Kodikas -blogin postauksesta, mutta unohdin sen sitten kuitenkin, hosuli kun olen. ;)

   Poista
 4. Ystävät on parhaita! <3 Tosi hauska tuo kalenteri-idea, tuo mukavasti väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! <3

   Olisi kyllä hauska saada kalenteri näin seinälle. En vaan ole löytänyt sopivaa mistään ja nyt taitaa olla jo vähän myöhäistäkin. Täytynee varmaan tehdä siis itse. :)

   Poista
 5. Todella hieno kalenteri. Saako kysyä mistä on? Värifriikkinä ihastuin tuohon oitis:). Me ollaan aloittamassa kivitalon rakennusprojektia kesällä. Kivaa! Tuleeko sulla mieleen jotain vinkkejä rakentamisen suhteen, mitä ei kannata- tai mitä kannattaa tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenterin tausta löytyy linkistä postauksen lopusta. :) Ilmeisesti kuitenkin on jo loppuunmyyty. :/

   Voi kivaa! Minäkin jo haaveilen uudesta taloprojektista, vaikka edellisestäkin on jotain juttuja vielä kesken. ;D

   Itse ainakin huomasin sen, että kivitaloa tehdessä kannattaa tehdä erittäin huolellinen sähkösuunnitelma. Valaisin- ja pistorasioita kun ei enää pysty oikein mitenkään vaihtelemaan myöhemmin (tietysti jos on alaslaskuja katossa niin voi onnistuakin, mutta esim. meillä ei ole). Toinen mikä tuli mieleen on se, että antakaa talon kuivua vähintään sen vuoden verran ennen ulkopintojen rappausta. Hmm... enempää ei nyt äkkiseltään tule mieleeni. Kaikki riippuu tietenkin niin paljon siitä, millainen kivimateriaali taloonne tulee. Meillä talo on Siporexia, niin siinä täytyy ainakin huomioida paremmin esim. sisärappujen kaiteiden kiinnitykset.

   Yleisesti ottaen voisi sanoa, että sähkö-, putki ja ilmastointisuunnitelmat kannattaa tehdä kivitaloon todella huolellisesti, sitä kun on sitten hankala muutella jos meneekin vikaan.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Minustakin idea vaikuttaa erittäin toteuttamisen arvoiselta. :)

   Poista
 7. Ihana päivä teillä, ystävät on parhautta! Ja aivan ihana idea, kiitos. :) Nyt vain etsimään superihkua kalenteria. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli kyllä ihan huippu päivä! :) ollos hyvä vain ideasta, vinkkaa jos löydät superihanan kalenterin, se on minullakin hakusessa.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Olepa hyvä vain! <3 Vielä kun löytäisi sopivan kalenterin tuohon "uhriksi". :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Minäkin haaveilen, että jos vaan löydän sopivan kalenterin voisin sen yrittää laittaa esille näin. Tosin pitäisi etsiä paikkakin ja ensin tosin se kalenteri. :D

   Poista
  2. Minä ostin ihanan Kanelikaupan Aamut, päivät, illat, yöt -kalenterin, joka on ehkä maailman kaunein. Ei toki niin värikäs kuin yllä oleva. Arvaa, missä se on meillä "esillä"? Siivouskomeron ovessa. Sisäpuolella. :)

   Poista