tiistai 12. marraskuuta 2013

Meidän koti on...

Sain kotoisasta Onnen Omenia -blogista kivan haasteen, jossa pitäisi kuvailla omaa kotia kolmella sanalla (ja tuhannella kuvalla). 

Perustietoina uusille ja vanhoille lukijoille voisin valottaa kodistamme sen verran, että se on kolmisen vuotta sitten valmistunut kolmikerroksinen valkoiseksi rapattu kivitalokoti (tuosta muuten tulee blogin nimi, ei niinkään siitä, että sisällä ihannoitaisiin pelkkää valkoista). Neliöitä kodissamme on hieman vajaa 300. Ensimmäinen kerros, jossa pääsisäänkäynti sijaitsee on melkein kokonaan yhtenäistä tilaa, johon sijoittuu keittiö, ruokailutila ja olohuone, tosin toiseen päätyyn on sijoitettu myös wc ja kodinhoitohuone, yläkerrassa meillä on 3 makuuhuonetta, aula ja wc- sekä kylpytila. Kellarissa sijaitsevat takkatila, saunaosasto, suihkutiloineen ja pukuhuoneineen sekä tekninen tila ja yksi makuuhuone, joka toimii tällä hetkellä varastotilana (sitä autotallin viimeistelyä odotellessa, että saataisiin sinne se varastotila ja huone muuhun käyttöön). 

Valoisa


Kodin suunnittelussa lähdimme liikkeelle siitä, että tahdoin kotiin mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Valoisuudesta pitääkin hyvin huolen joka ilmansuuntaan suunnatut suuret ikkunat, sekä olohuoneessa korkeuksiin kohoava katto. Myös vaaleat pintamateriaalit kertaavat valon määrää todella kivasti. Tosin tämä synkkääkin synkempi syksyaika on sellaista, että tähän ei paljon ikkunat auta, kun ulkona on niin pimeää. 


Leikkisä


Pidän siitä, että vaaleaa sisustusta piristetään leikkisillä väreillä ja yksityiskohdilla, en halua sisustuksen olevan kovin vakavaa puuhaa. Tahdonkin kotimme sisustuksesta aina löytyvän jotain, joka saa suun hymyyn. Oli se sitten iloinen räsymatto tai hauska juliste. Pienillä asioilla on isoja vaikutuksia. 


Kotoisa


Joku voisi ajatella, että kotimme ei ole laisinkaan kodikas, mutta onneksi se on sitä meidän asukkaiden mielestä. Kodikkuutta kodissamme ilmentää esimerkiksi, sohvan pehmeät tekstiilit, takassa usein näin syksyisin loimuava tuli ja tuo mummolan vanha kiikku. Pidän siitä, että esineillä on tarinoita. Kaiken ei tarvitse olla uutta ja kiiltelevää, vaan tahdon mukaan vanhaa ja elämää nähnyttäkin, sillä mielestäni kodikkuus muodostuu juuri paljolti siitä sisustuksen kerroksellisuudesta. 

Haaste on jo melko lailla blogeissa kiertänyt, mutta kokeilen onnea kolmen blogin kanssa, jospa kukaan teistä ei olisi tätä vielä tehnyt. Eli olkaa hyvät,

10 kommenttia:

 1. Ohoh, en ole koskaan tajunnut, että teidän talo on noin suuri :) Minusta teillä on kyllä niin kaunis koti ja hyvinkin kodikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onnen Omenia! <3

   Onhan meillä ihan hyvin tilaa kolmelle ihmiselle (ja kolmelle karvakaverille) temmeltää. :) En ole koskaan esitellyt tuota meidän kellarikerrosta blogissa, kuin saunan osalta. Sillä siellä kun on ollut vähän sellainen puolittainen varasto koko ajan. Täytyisi kyllä joskus saada aikaiseksi kuvata sieltäkin pari kuvaa tänne blogiin asti. :)

   Poista
 2. kiitos haasteesta, koitan vastata tällä viikolla :))

  VastaaPoista
 3. Teidän koti on kyllä juurikin sanojen arvoinen. <3

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo väripilkut kodissanne! :) Minulla oli tuo sama haaste ja oli yllättävän vaikeaa keksiä kolme sanaa. Ihania nämä teidän toteutukset, uuden kodin vimma vain kasvaa - haaveilen niiiin kovasti isommasta ja valoisammasta kodista. Teidän koti on niin raikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaati! :) Ei kyllä ollut helppoa kuvailla omaa kotia kolmella sanalla. Toivottavasti osuin kuitenkin edes jotenkuten oikein valinnoissani. :)

   Poista