torstai 21. marraskuuta 2013

Valosarjana vikatikki?

Olen pitkään yrittänyt metsästää sopivaa pallovalosarjaa tuonne meidän ruokailutilaan. Haussa on ollut siis sellainen vähän ronskimman oloinen sarja, ei herkkiä paperinarupalloja tällä kertaa. Granitin valosarja on kaunis, mutta hinta on ollut toistaiseksi vähän liian iso kynnys sitä ostaa ja Kodin1:n Anno-valosarja on aina loppu tavaratalosta. :( Luulinkin jo onneni kääntyneen, kun bongasin ihan mukavannäköisen sarjan muutama viikko sitten Tokmannilta hintaan 9,90. Minä asiaa sen enempää tutkimatta kiikutin valosarjan kassalle ja marssin tyytyväisenä kotiin sitä sovittelemaan. No kuinka ollakaan, tämä valosarja oli ihan mukiinmenevästä ulkonäöstä huolimatta patterikäyttöinen. Tarkoitus kun oli tosiaan ostaa sellainen ihan töpselillinen versio. Tuossa verhotangossa se on kuitenkin nyt nököttänyt ja onpa laitteessa jopa sellainen hienous, että sammuttaa itsensä ja käynnistää itsensä taas kuudeksi tunniksi illan pimentyessä, joten patterit ovat ihan hyvin ainakin vielä toistaiseksi kestäneet. Mutta, todella oivallinen sarja, sellaisiin paikkoihin joihin ei ole sähköä saatavissa ja sopiipa sarja käytettäväksi myös ulkona. 





Hätähousulle vaan välillä sattuu vikatikkejä. Mutta, eipä tämä onneksi nyt ihan niin pieleen mennyt ostos ollut, että tuntuisi, että olen rahani turhaan laittanut. Olkoon tuossa nyt kunnes löydän sen paremman sarjan tai kyllästyn ajatukseen. ;) Käykö teille koskaan näin?

30 kommenttia:

 1. Aika samanlainen, mutta töpseliversio löytyy Ikeasta hintaan 13€ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks ihmeessä mä en oo tuohon Ikealla törmännyt, enkä muuten onnistunut löytämään sitä nettisivuiltakaan. Muistatko sarjan nimeä?

   Poista
 2. Hinta ei ollut kyllä paha ;)
  Clasulla myydään tätä kivannäköistä pallosarjaa: http://www.clasohlson.com/fi/Led-koristevalosarja/Pr364171000
  ja Ikeassa myös (hinta muistaakseni 14,90). Että jos jompikumpi on lähistöllä niin niihin suosittelisin suuntaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta oli ihan oikea, tuote vain vähän erilainen kuin odotin. :D kummatkin liikkeistä löytyy ihan lähistöltä, eli onnistuu. Clasun valosarjaan muistan törmänneeni viime vuonna, mutta tänä vuonna en ole edes muistanut käydä katsomassa heidän valosarjojaan. Ikean versioita en ihme kyllä ole bongannut, enkä löytänyt sitä nettisivuiltakaan. :( Pitää käydä lähipäivinä tutkailemassa. Kiitoa vinkistä! :)

   Poista
  2. Ikean sarja on nimeltään Lerbo ja ainakin Kuopion Ikeassa viime viikonloppuna niitä oli.Verkosta ei löydy.

   Poista
  3. Pitää yrittää viikonlopun aikana käydä tarkastamassa mikä on Tampereen Ikean tilanne. Kiitos! :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Ja sehän on vain monikäyttöinen, kun sen voi virittää vaikka juhlien ajaksi pihapuuhun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin minäkin sen ajattelin, että eiköhän sille käyttöä jatkossa löydy, kun ei tarvi edes töpseliä. :)

   Poista
 4. KÄy ja usein :) Mä oon salamashoppailijoiden kuningatar. Tänään lähden Granittiin ja oikein odotan mitä huteja tulee ostettua. Valosarja näyttää kauniilta ja sopii tuohon valkoiseen seinään mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä poikkesin Granitissa pikaisesti sunnuntaina, sain pidettyä pään kylmänä, kun mitään "ihan pakko saada" -juttua ei vastaan kävellyt. :) Mukava, että hutiostelijoita on muitakin! :D

   Poista
 5. Kivan näköinen. Täällä pohditaan poikien huoneiden valoja ja tuo voisi yksi vaihtoehto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä aika hauskan näköinen ja kiva tosiaan kun voi laittaa paikkaan mihin ei pysty sähköjä edes vetämään. Tosin sen verran pitää sanoa, että eipä tuo kovin tehokkaasti valaise. Ihan kaunis siltikin. :)

   Poista
 6. Ihan samaa sarjaa tai ainakin just samannäköistä löytyy tokmannilta myös töpseli versiona vajaalla 22 eurolla, tosin siinä on 20 lamppua, ostin juuri viime viikonloppuna itselleni ja on ihana <3 nimi on "airam bile" :) löytyy myös k-raudasta ja prismasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun minä tämän löysin niin kyseisessä kaupassa ei ollut muita versioita. Toisaalta mietin, että 20 lamppua saattaisi olla vähän liikaa, ainakin jos aikoo sitä riiputtaa tuosta verhotangosta.

   Kiitos hyvästä vinkistä. :)

   Poista
 7. Minä tilasin meidän oman Anttilan verrkokaupasta, saa ilman toimituskuluja lähimpään liikkeeseen :)
  http://syhina.blogspot.fi/2013/08/annoa.html

  VastaaPoista
 8. Hätähousuille sattuu tosiaan välillä vikatikkejä. Itse mokasin viime joulun alla valosarjan kanssa, kun oli pakko saada äkkiä valosarja pientä tuunausprojektia varten. Luin paketista, että valon värisävy oli "lämpimän valkoinen". No, se lämpimän valkoinen oli kyllä minun silmääni jotain ihan muuta. En tykännyt valon sävystä ollenkaan, mutta pienen tuunauksen jälkeen sai se joulun yli koristaa kirjahyllyn reunaa.

  Mutta hyvältähän tuo sinun "hutiostoksesi" näyttää :) Ja tosiaan tuo paristokäyttöinen ratkaisu voi olla tiettyihin tiloihin aika nappivalinta. Ja paikkaa voi vaihdella tilanteen mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin ärsyttää yleensä nämä määrittelyt "lämpimän valkoinen", sillä yleensä mikään niistä ei ole toisen samanlaisen kanssa saman sävyinen. Meiltäkin löytyy vihertävää ja keltaista, sekä hyvin neutraalin valkoista, jotka kaikki on nimetty samaksi "lämpimän valkoiseksi". :D Olisi siis kiva, jos valon sävy ilmoitettaisiin jollain hieman tarkemmalla asteikolla, tai sitten siitä olisi näytekappale aina nähtävissä.

   Ja kiitos, kyllä minä luulen, että tuolle valosarjalla tulee vielä paljon käyttöä. Mukavaa, kun sen voi siirtää vaikka uloskin, siellä kun niitä pistorasioita ei olekaan ihan niin vain saatavilla.

   Poista
 9. Juuri tämän viikon alusta ostin Clasulta patterilla toimivat jouluvalot. No, nehän olikin johtoineen päivineen mustat, eikä heillä ollut valkoista tai läpinäkyvää ollenkaan, joten palautin ne. Onneksi Tokmannilta löytyi läpinäkyvät, ja sai vieläpä kolmet lähes samaan hintaan kuin yhdet Clasulta. Innostuin vielä lisää, kun niissä oli tuo sama ajastintoiminto. :)
  Nuo rouheat pallovalot olis kyllä kivat pihalla! Eikä tarvi pelätä sähkölaskua. :D Vaikkei ledit nyt juuri mitään vie, mutta silti joulun aikaan sähkölasku huimaa päätä... Lieneekö joku automaattinen joululisä hinnassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet saanut rahoillesi hyvin vastinetta. :) Ajastintoiminto oli tosiaan yllättävä plussa.

   Se on kyllä totta, että sähkölasku kasvaa aina melkoisesti näin talven tullessa. Toki tietysti valojakin pitää jo päivisin pitää päällä kun on niin pimeää, että kai se kaikesta pienestä kertyy. Meillä tosin ei ole kaikki jouluvalot vielä led-käyttöisiä, kun olen vasta sitä mukaa vaihtanut kun edelliset sanovat itsensä irti.

   Poista
 10. Ps. Lähikuvakin ois ollu kiva nähdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä ollut tarpeen sekin, mutta kun näitä kuvasin niin otin muutaman lähikuvankin. Sitten koneelta tarkastellessani ne olivatkin vähän tärähtäneitä, joten eivät päätyneet julkaisuun. Uusille kuville oli jo liian pimeää, joten niitä ei sitten tullut.

   Poista
 11. Voi, minä taas olisin tarvinnut kivan näköisen patterivalosarjan, kun muutama paikka on ilman töpseliä, vaikka niitä muka suunnitteluvaiheessa roiskittiin vähän joka paikkaan!

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Tokmannilta tekee kyllä hyviä löytöjä noiden patterisarjojen suhteen. Olen aikaisempinakin vuosina ostanut sieltä muutaman kivan ja edullisen sarjan. :)

   Miten se muuten onkin, että vaikka niitä pistorasioita suunniteltiin hartaasti ja niitä on paljon, niin kuitenkin on sellaisia paikkoja jossa niitä olisi tarvittu, mutta niitä ei ole. :(

   Poista
 12. Ihanan näköinen ja tosi kivassa paikkaa! Sulla on aina kaikkia niin tosi hyviä ideoita! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Tulinpa hyvälle mielelle kommentistasi! :)

   Poista
 13. Joku taisikin jo huikkailla Clasun pallosarjasta. Niitä oli ainakin vielä ihan äskettäin. Mutta toi paristollinenhan on mainio ja kukkarokin kiittää hintaa. Hyvä löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää käydä kyllä paremmin katsomassa sitä Clasun sarjaa ja myös tuo Ikean vastaava kiinnostaa. Kukkaro kiitti kyllä kivasti tästä valosarjasta ja voin uskoa, että käyttökohteita löytyy vaikka tuosta siirtyisikin toisen tieltä pois. :)

   Poista
 14. Hyvinhän se tosiaan siihen sopii ja epäilemättä keksit sille käyttöä, jos se tarvitsee muualle siirtää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, varmasti sille löytyy käyttöä vaikka tuohon saisinkin sen töpselillisen sarjan. :)

   Poista