perjantai 10. tammikuuta 2014

Rattikelkka ja riemu

Tänä aamuna kun heräiltiin ja kehotin tyttöä kurkkaamaan ikkunasta ulos mitä ulkona on tapahtunut, oli neidin ilme näkemisen arvoinen. "Lunta! Nyt on talvi!", hihkui pieni neito ja heti perään muistettiin mainita, että "Nyt pääsen kokeilemaan lattikelkkaa!". Riemu oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä heti perään muistin, että joululahjaksi saatu rattikelkka taitaa vielä matkata iskän auton perässä ja auto nököttää tällä hetkellä iskän työpaikan pihassa. Aamupalan jälkeen seurasi soitto iskälle. Puhelusta jäivät kaikki esittelyt väliin ja ensimmäinen lause mitä tyttö puhelimeen sanoi, kun iskä vastasi oli, että "Onko minun lattikelkka siellä?" ja siellähän se. Siinä iskä sitten asiaa hetken tuumittuaan sanoi, että hän tulee kotiin syömään hetken kuluttua ja tuo kelkan tullessaan. 

Lähdimme tytön kanssa ulos lunta ihmettelemään ja ehdimme tehdä hienosti pienen lumilyhdyn plus kaikkea muuta lumienkeleistä lähtien. Rattikelkkaa kuitenkin odotettiin kuumeisesti, sillä voitteko kuvitella mikä harmistus joululomalla olikaan, kun uutta hienoa kelkkaa ei yhtään päästy testailemaan lumella. Vihdoin pelastava ritarimme saapui ja kun tyttö pääsi kelkan puikkoihin ei lapsen riemulla ollut rajoja (ja tuntui iskälläkin olevan aika hauskaa ;) ). 

Mikä siinä muuten on, että miehet ja pipot & hanskat eivät oikein tule juttuun? Miten ihmeessä isolle ihmiselle joutuukin muistuttelemaan tuosta asiasta melkein aina ulos lähtiessä? :D Löytyykö teidän muiden kotoa tälläisiä sankareita?

18 kommenttia:

 1. Voih, täälläkin odotellaan lunta kärsimättömästi.. Joulupukin tuomat sukset kuumottaa tuolla eteisessä lapsia, mutta ei lunta vielä tänäänkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurja! Mutta, kyllä se talvi nyt on varmasti tulossa ihan joka kolkkaan Suomea, että kyllä tekin vielä pääsette siitä lumesta nauttimaan! :)

   Poista
 2. Hanskat ja pipo lasketaan somisteiksi, joten uskoisin syyn löytyvän sieltä. Kunnon mies -hanskat, niin alkaa varmasti käyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi siitäkö se johtuukin?! Osaatko sinä yhtään valistaa tietämätöntä, että mitkä olis oikein kunnon "mieshanskat"? Metsurinkintaat? ;D

   Poista
 3. Voi toisen riemua :) Mä oon niin vakuuttunut, että tämä pitkään jatkunut lumettomuus on joku kosminen kosto siitä, etten jaksanut haravoida kunnolla, "kun eihän ne lehdet sieltä hangen alta näy". Joo... No, nyt on onneks lunta täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meilläkin jäi nurmikko viime metreillä ajamatta ja se on myös kiusannut liian pitkällä olemuksellaan kiusannut meidän silmää. Eli ihan varmasti on ollut kosmisesta kostosta kiinni. :D

   Poista
 4. Kyllä löytyy! Siis pipo-hanska-sankari. Allekirjoittanut on jo oppinut varaamaan miehen hanskat ja pipon mukaan iltalenkille lähdettäessä. Muuten jää reippailu kovin lyhyeksi......on niin "kauheen kylmä". Ja ikää siis on jo > 40:)


  -Anna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä kuulla, että näitä sankareita löytyy muistakin talouksista. :D Minä en ole vielä varannut mukaan näitä asusteita, mutta olen kyllä jo pitkän aikaa muistanut muistutella miestä lähtiessä. Ei ne siltikään tahdo aina mukaan tulla. Kuulemma pärjää monesti ilmankin. Itseä vaan viluttaa katsellakin kun ilman hanskoja ja pipoa ulkoillaan. Niin ja meilläkin miehellä on ikää jo myös sama >40. :D

   Poista
 5. Heh, sama juttu miehen suhteen! Hän ei kuulemma ole tarvinnut pipoa, eikä hanskoja (saati kaulaliinaa, on kuulemma ahdistava), mutta silti laitttoi lenkille jotkut kamalat työhanskat! Löysin H&M:ltä ilmeisesti riittävän miehekkäät hanskat (musta-harmaat, pari metallista nappia) ja piponkin on nyt muutaman kerran laittanut päähän. Olemme molemmat ihan avoimesti ihmetelleet, että mitä on tapahtunut, ja hän on todennut tulleensa ehkä vanhaksi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on yleensä se sama virsi, että en minä tarvitse. Mutta, kyllä niistä sitten kuitenkin on aika tyytyväinen, kun pipon ja hanskat päälleen vetää. :D Mutta, unohtuu ne yleensä kotiin ellen minä muistuta. ;)

   Poista
 6. Jee! Meilläkin satoi lunta vihdoinkin! On kai tuollaiset jutut pienille tärkeitä :) ja itsekin sitä samalla innostuu siinä ohessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan tuo lumentulo aika tärkeää pienten maailmassa ja miksei vähän isompienkin. Kyllä naapuruston pulkkamäessä riitti viikonlopun aikana hyörinää. :D

   Poista
 7. Haha! Joo ei pipoa eikä hanskoja, eikä varsinkaan kaulaliinaa! Yritän aina tuputtaa näitä miehelleni, mutta huonolla menestyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin siis! :D Itseäni oikein aina viluttaa katsellakin jos paljain päin ja käsin ulkona ollaan. :D

   Poista
 8. Jep,en minäkään ymmärrä miesten logiiikkaa kulkea ilman käsineitä pakkasella :D löysin blogiisi kun googlettelin marimakon vattenblänk kangasta,onko taulu tehty jo? en löytänyt blogistasi enempää ko. aiheesta :)
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta!

   Ajattelinkin, että koska joku muistaa minua tästä Vattenblänkistä muistuttaa. Kangas on ollut marinoitumassa kaapissa, joten se ei ole vielä päässyt seinälle, kun en osaa oikein päättää tekisinkö siitä verhon vai laittaisinko kehyksiin. :D

   Poista
  2. Ahaa,pitkä marinointihan vaa parantaa lopputulosta :) kangas on kyllä niin nätti,kyllä se vielä pääsee arvoiseensa paikkaan :)
   Ellen

   Poista
 9. Glass doors, if maintained properly can outlast doors made from timber.
  But they are both Ilya, both gentle in their way, and brilliant
  in their context. The sleek, low profile, rugged bars are designed to outlast tough conditions
  and heavy duty handling.

  my web page :: outlast ps4

  VastaaPoista