maanantai 6. elokuuta 2012

Mansikka-briesalaatti

Jatketaan nyt tälläisillä ruokapostauksilla, kun sisustuksen saralla ei kovin paljon ole mitään uutta raportoitavaa. Olemme kulkeneet paikasta toiseen ja kotona on lähinnä käyty vain kääntymässä ja pyykkiä pesemässä. Teimme herkullista mansikka-brie-pähkinäsalaattia pari päivää sitten mummolassa käydessämme.

Innostuin paahtamaan ja sokeroimaan pähkinöitä salaattiin ja niitä tuli vähän turhankin reilulla kädellä laitettua, mutta hyvää oli joka tapauksessa. :)

Salaattia
Brietä
Mansikoita
Salaattipähkinäsekoitusta (toki muutkin pähkinät varmasti sopivat)
Hunajaa
Sokeria
Suolaa

Aloita pähkinöiden paahtamisella. Itse tein tämän pähkinöiden sokeroimisen aivan summassa ja mitään tarkkoja määriä ei ole antaa. Paahdoin pähkinöitä kuumalla pannulla sekoitellen hetken aikaa, että saavat pikkuisen väriä pintaan. Lisäsin joukkoon hunajaa, ripauksen suolaa ja vähän enemmän sokeria. Pyörittelin pähkinöitä pannulla sen aikaa, että sokeri sulaa ja tarttuu pähkinöihin kiinni. Pähkinät voi nyt kaataa kulhoon tai lautaselle jäähtymään.

Pese ja revi salaatti kulhoon pohjalle ja halkaise mansikoita reilusti päälle. Revi tai leikkaa myös haluamasi määrä Briejuustoa salaatin päälle.

Kun pähkinät ovat riittävästi jähtyneet kaada ne vielä päälle.

Salaatinkastike

Tämä oli myös aika extempore, mutta hyväähän siitä tuli. Ei voi mennä pahasti pieleen jos on Balsamicoa ja hunajaa. :D

Balsamicoa
Hunajaa
Suolaa
Öljyä

Sekoita aineet keskenään.


4 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä aivan ihana salaatti! En ole tullut ajatelleeksi että paahdetut pähkinät voisi sokeroida, pitääpä kokeillakin sitä seuraavalla kerralla, kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ole aiemmin salaatissa käyttänyt näitä sokeroituja pähkinöitä, mutta toimivat pelottavan hyvin. ;D

      Poista