keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Couscous-salaatti

Vaihdoin tänään tuon blogin otsikon. Jotenkin kaipasin vähän piristystä ja mennään tällä nyt toistaiseksi.
Sain viikonloppuna ystäviemme luona erityisen hyvää Couscous-salaattia. Olen itsekin aiemmin tehnyt couscousista salaatteja, mutta hieman erilaisella reseptillä (pitää sekin joskus teille jakaa jos teitä kiinnostaa). Sovelsin salaatin tällä kertaa ystäväni ohjetta mukaillen ja tuli kyllä tosi hyvää. Tämä salaatti on ihanan pehmeän makuista ja aivan mainio eväsruoka vaikka töihin mukaan otettavaksi. Ei myöskään ole parin päivän säilytyksestä moksiskaan, maku vaan paranee.


Lempeä Couscous-salaatti

n. 4 annosta

Couscousia 2½ dl
kuumaa vettä 2 ½ dl
loraus oliiviöljyä
n. ½ tl suolaa
loraus etikkaa (oikeastaan mikä tahansa etikka passaa tähän)
fenkolin siemeniä

kanan filesuikaleita (marinoidutkin passaa, minä maustoin suikaleet kuitenkin itse)
pippurisekoitusta
hunajaa
fenkolin siemeniä

isohko paprika
3 tomaattia
fetaa (mulla sattui olemaan sellainen öljyssä oleva feta joka oli maustettu aurinkokuivatuilla tomaateilla)
sipuli


Aloita keittämällä vesi. Mittaa sillä välin kulhoon couscous, jonka maustat suolalla, etikalla, lorauksella oliiviöljyä ja fenkolin siemenillä (nää oli mulle uusi juttu, ihastuin ihan täysin, mutta toimii myös ilman jos ei itselle maistu). Kun vesi on kiehunut kaada se couscousien päälle kulhoon ja sekoita vähän. Laita joku kansi siihen päälle pitämään lämpö sisällä (Itse laitan yleensä ruokalautasen kulhon kanneksi).

Paista seuraavaksi kana ja mausta se miten itse parhaaksi näet. Minä käytin pippurisekoitusta ja hunajaa, sekä lisäsin pannulle vähän fenkolin siemeniä. Kun kana on paistunut jätä se vähän jäähtymään ja siirry kasvisten pariin.

Pilko paprika, sipuli ja tomaatit (poista tomaateista kosteaa keskustaa, ettei salaatti vety liikaa).

Couscous on varmasti tällä välin kypsynyt, sekoita sitä vähän ja lisää joukkoon kanat ja kasvikset, sekä feta. Nauti. Seuraksi sopii oikein hyvin joku raikas valkoviini tai sitten ihan vain vettä.



7 kommenttia:

  1. olipas tyhmä kommentti se eka, poistatko sen :D en tarkottanu sitä siten mille se kuulosti! ihana blogi sulla on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, ku ihan hyvähän se oli, se kommentti. En itse edes tajunnut, kun tästä iPadin näytöltä katselin niin taustaa näkyi vaan niin pikkuinen kaistale. Kiitos sulle! :)

      Poista
    2. Niin näyttää ja melkein ihan itse keksin. ;D

      Poista
  2. Niin hyvää:) meillä laitetaan kasvisten lisäksi pannulla haudutettuja kukkakaalia, parsakaalia, uutta sipulia ja paprikaa. Ja feta tuo sitten sopivaa suolaisuutta. Ja minttukermaviiliä:) pitääkin huomenna tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kukka- ja parsakaali voisikin olla tosi hyvä lisä ja minttukermaviili kuulostaa älyttömän hyvältä. Ihan vaan minttua kermaviiliin?

      Poista
    2. Joo ja sit suolaa, pippuria halutessa valkosipulia ja pikkasen sokeria. :)

      Poista