tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kivipiha

Löysinpä ihanan inspiroivan kodin. Koti oli kaikkinensa erittäin kaunis, mutta juuri tänään inspiroi eniten tuo hauska kivipiha, jätän muun kodin esittelyn tuonnemmaksi.

Onko kukaan toteuttanut kotonaan vastaavaa ja onko ollut hankala pitää puhtaana? Enpä tiedä onko meillä vastaavalle paikkaa, mutta ihastuin kyllä kovasti. Tuon kanssa ei tarvitsisi miettiä niitä voikukkia. ;D


Meille tuli mun ihana siskoni kylään alkuviikoksi ja loppuviikosta tulee äiti, isä ja veli talkoomiehiksi pihakivetyksen laittoon. Mä vähän luulen kyllä, että me tytöt karataan shoppaamaan sillä välin kun miehet ahkeroi. ;) Aika mukava viikko siis tiedossa.

Me aletaan tästä lähteä kaupungille. Ihana kesä ja hyvä fiilis, toivottavasti teilläkin! <3

Kuvat/images: Hus & Hem

25 kommenttia:

 1. Meillä oli aiemman kodin pihalla valkoista soraa ja liuskekiviä ja oli ihan mahdoton pitää puhtaana. Vaikka oli suodatinkangas ja soraa sen päällä 5-10 cm niin voikukat ja koivun alut kasvoivat siinä kankaan päällä. Ja lehtien haravoiminen oli hankalaa. Laitoin keväisin aina uudet sorat niin pysyi nättinä. :) Mutta ihanan näköinen tuolla lailla uutena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan näköinenhän tuo on, mutta voin uskoa, että puhtaanapito on hankalaa, varsinkin valkoisen kiven. Toisaalta tuollainen kivikko on aika helppo sitten myrkyttää rikkakasveista, kun ei tarvitse varoa muita kasveja. Onnistusikohan lehtien poisto lehtipuhaltimella vai puhaltaako se myös kivet mennessään...?

   Poista
  2. No siinähän se ratkaisu olisi ollut! En tajunnut kokeilla. :)

   Poista
 2. Ihanan näköinen, mutta epäilen että on kuitenkin melko vaikea pitää tuollaisena.. Roundupille on varmasti käyttöä ;D Mutta kaunis ja haaveilen tuollaisesta (silti) pienemmässä mittakaavassa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo tosi ihana! Ja voin kyllä kanssa uskoa, että Roundupille on käyttöä, mutta toisaalta, ei myrkyttäessä tarvitsisi mitään kasveja varoa. Lehdet ja muu moska minua ehkä enemmän huolettaa.

   Poista
 3. Meillä just laitetaan pihaan pihakiviä noin 150 neliön alueella, aika kova homma ;) Kannattaa karata shoppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillö on sitten aikalailla samansuuruinen urakka menossa kuin meilläkin. Osoittautuiko homma odotettua isommaksi? Hieman vaan pelottaa, että mitä tuleman pitää. Tänään mies on illalla levitellyt kivituhkaa pohjaan ja huomenna jatkaa sitä hommaa. Jännää puuhaa! :D

   Poista
  2. Meillä oikeastaan ollaan edetty nopeampaa mitä ajateltiin. Meillä pohjat pihaan tehtiin pienellä kaivurilla (täytyi nimittäin nostaa pihaa 20cm).

   Kivituhka on kyllä kamalaa, meillä koira pyöri siinä ja olipas peseminen (koira oli ihan harmaa nenän päätä myöten).

   Tsemppiä urakkaan :)

   Mut kyllä pihasta tulee NIIN HIENO kun nuo kivet on paikallaan!

   Poista
 4. Toi vaalea sora-laatta-yhdistelmä on ihana. Nappaan heti idean talteen omaa pihaa ajatellen. Että kiitosta vain. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa ihmeessä! On tuo niin herkullisen näköinen, että tahtoisin minäkin, mutta enpä tiedä löytyykö sellaiselle paikkaa. Ehkä vähän pienemmässä mittakaavassa voisi miettiä. :)

   Poista
 5. Ihanan näköinen piha, mutta epäilen kyllä sitä helppoutta. Tuntuu että kaikki rikkaruohot, varsinkin voikukat, kasvaa vaikka ja missä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, tuossa ainakin myrkytys on melko helppoa, kun ei tarvitse varoa muita kasveja. Voikukka ja juolavehnä on kyllä ihan pepusta, niitä on meidänkin nurmikko pullollaan. :/ Käyn kyllä kovaa taistoa niitä vastaan, mutta en tiedä kumpu voittaa. :D

   Poista
 6. Voi että, en mitenkään malta odottaa sitä että on joskus oma piha jota sisustaa asunnon lisäksi! Tää 60 neliöö kerrostaloo ei riitä siihen et voisin toteuttaa kaikken mitä on mun päässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinäkin saat pian oman pihan jossa pääset toteuttamaan itseäsi! :) Itsestä tuntuu välillä, että olenkohan haukannut vähän liian ison palasen, sillä pihan laitossa olen kyllä todella noviisi. Yritän silti ahkerasti opiskella uutta ja ammentaa vanhasta. Peukut pystyyn, että meidän pihasta saadaan vielä ihan oikea ja kiva piha. :)

   Poista
 7. On kyllä todella kaunis ja siisti piha! Varmasti melko helppohoitoinenkin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kaunis! Helppohoitoisuudesta sitten voimme olla montaa mieltä, ainakin kommenteissa tunnutaan olevan sitä kieltä, että ei oo niin helppo kun voisi kuvitella. Eiippuu tietysti varmaan paljon siitäkin, mikä tuntuu kustakin helpolta. Jos kiviä olisi tarpeeksi syvästi voisin kuvitella melko helpoksi, ellei lähistöllä ole kovasti roskaavia puita.

   Poista
 8. Näistä kuvista sai kyllä paljon ideoita omallekin pihalle. Ei niinkään noista kivistä vaan erityisesti noista säleiköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin iskin silmäni säleiköihin ne näyttävät TOSI hyviltä! :) meille on ainakin jonkinlaista säleikköä tulossa antamaan näköestettä takapihalle. :)

   Poista
 9. Uskoisin että tuon pitäminen siistinä on yhtä h-vettiä, ei varmaankaan kannata kokeilla... Round uppaaminen on vähimmäisvaatimus jotta saa rikat pois, mutta silti kivien väliin menee aivan varmasti lehtiä, siitepölyä, puun ja kasvien siemeniä... Jotka muodostavat sitten sinne multaa... Ja joka pilaa ulkonäön. Ei lähde haravoimalla eikä mitenkään pois sieltä kivien välistä. Aargh. Jo ajatuskin saa sykkeen nousemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä minustakin alkaa tuntua kommentteja lukiessani, että ei varmasti ole kovin helppo. Tosin Roundup-käsittelyt silloin tällöin ei olisi niin kovin paha, jos ei tarvitse nurmikkoa ajaa. ;) ja totta, paikan tulisi olla sellainen, että lähistöllä ei ole roskaavia puita tai pensaita. Mutta, kyllä se silti kieltämättä näyttää hyvältä! :)

   Poista
 10. Pihaan kannattais ottaa ammattitekijä. Kaadot, pohjat ja muutenkin koko kokonaisuus hoituu ammattilaiselta paremmin kuin maallikolta. Oon nähny pihoja joissa monen vuoden jälkeenkin kiveys on suorassa ja tasainen, mutta valitettavasti niitä joidenkin omiakin tuherruksia on tullu nähtyä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on itseasiasti niin onnekkaasti, että isäni ja veljeni ovat molemmat rakennusalan ammattilaisia ja ovat useat pihat kivenneet uransa aikana. :) En mä kyllä mun ja miehen kykyihin luottaisi tässä asiassa. :D onneksi sentään voidaan olla hanslankareina, tai taitaa sekin urakka langeta tuolle miehelle. ;)

   Poista
 11. Hei! Kauniilta näyttää! Meillä oli vanhassa kodissa tuohon tyyliin toteutettu kiveytystä ja auta armias, miten ärsyttävää on kitkeä rikkaruohoja kivien välistä. Aluskangas haurastui muutamassa vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli vanhassa kodissa pienessä mittakaavassa kivetystä, kyllä sieltä juolavehnä tunki lävitse kiven ja suodatinkankaan. Kauniilta se näyttää kuitenkin, oih... ;D

   Poista
 12. No arvaapa vaan. Meidän 3300 neliön pihasta ainakin 1000 neliötä on kivimurskeen peitossa. Tai siis oli, nyt sieltä puskee jos jonkin sorttista heinää ja kukkaa melkein koko alueen täydeltä. Kaksi kesää taistelin, tänä kesänä luovutin. :D Olisi vaan pitänyt ostaa sitä myrkkyä keväällä... Huoh. :D

  VastaaPoista