maanantai 4. marraskuuta 2013

Jollako sen olla pitää?

Olen yrittänyt tänään etsiä netistä sopivaa lastensänkyä meidän tytölle. Näillä näkymin kun talouteen on tulossa se uusi ihmisenalku, jonka käyttöön tuo tytön pinnasänky luovutetaan. Niin uusi sänky olisi tytölle mukava laittaa jo hieman aiemmin, jotta ei sitten tuntuisi siltä, että uusi vauva vie hänen sänkynsä. Joulu tuntuisi aika hyvältä ajankohdalta ostaa lahjaksi tälläinen vähän isompi ja tarpeellinen kaluste, kun ihan varmasti niitä lelujakin paketeista löytyy.

Etsintä ei osoittautunutkaan niin helpoksi kuin olin alunperin kuvitellut. Sellaisia sänkyjä jotka miellyttäisivät omaa silmääni, ei juurikaan tahtonut löytyä. Ainakaan, kun vaatimuksena on se, että sängyn tulisi olla jatkettava. Sellainen ihan isojen tyttöjen sänky tuntuu niin suurelta harppaukselta pinnasängystä, että sellaisia en ole edes katsellut. Olin tosissani hieman ihmeissäni tuota sänkyvalikoimaa katsoessani, sillä mielestäni sänkyjen muotoilu tai väritys ei ole juuri muuttunut sitten 80-luvun, kun itse nukuin vastaavassa. 

Mutta, löysin minä sentään jotain. Ensin en tätä edes harkinnut, mutta niin siinä kuitenkin kävi, että vähän ihastuin. 

No eihän tämä Muuramen Jolla nyt ihan sieltä uudemmasta muotoilupäästä ole (1982), mutta ehkäpä tämä edustaakin sitten enemmän sellaista klassista linjaa. Sattui vielä niin mukavasti, että tämä olisi Stockmannin tämän kuun kanta-asiakastarjouksena aika hyvällä alennuksella hintaan 393,- (492,-). Joten menee kyllä todella vahvaan harkintaan. 

Löytyykö teiltä Jolla-sänkyjä ja oletteko olleet niihin tyytyväisiä? 


Kuva/image: Stockmann

*sisältää mainoslinkin

32 kommenttia:

  1. Piti hieman skrollailla taaksepäin postauksia, et mitäs mitäs... Mulla oli ihan mennyt ohi sun salaisuus postaus! Voi ihanuutta <3 Onnea ja iiiiso hali <3 <3

    VastaaPoista
  2. Jollasta tykätään ja meille tulossa käytetty sellainen. Niitä on välillä huutonetissä aika paljon myynnissä tai tori.fi:ssä.. toki kuntokin vaihtelee, mutta usein on hyväkuntoisiakin ollut tarjolla. Toki jos kukkaro antaa myöten niin uutta hakemaan vaan, ajaton klassikkohan tuo on. =) Niin ja tosi kiva blogi sulla (en oo tainnu aiemmin kommentoida) ja onnea vauvan odotukseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pami ja sydämellisesti tervetuloa lueskelemaan, sekä kommentoimaan! <3 Minäkin yritin katsella hieman käytettyinä, mutta ihan hirveästihän tuo ei tunnu hintaansa tiputtavan, että siinä mielessä uusikin ajaa paikkaansa ainakin tuon alennuksen jälkeen. :) Klassikkohan se tuntuu tosiaan olevan.

      Poista
  3. Ihmettelin itse ihan samaa, kun etsin Murun huoneeseen sänkyä. Vaihtoehtoina olivat lopulta Ikean Gulliver sekä Minnen, jotka olivat yllättäväkin kivoja hintaansa nähden sekä Veken kalusteen Emma (http://www.vekenkaluste.fi/emma-jatkettava-lasten-sanky-kuultovalkoinen-1). En tiedä tuliko valittua oikein, mutta päädyin lopulta tuohon Minnen-sänkyyn. Ompahan neidillä edes jotain prinsessa-juttua, kun äippä ei yleensä niistä niin välitä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella hassua huomata, että valikoima on vähän mitä on. Tuo Ikean Minnen on kaunis, ystäväni tytöllä on se ja sopii kyllä hänelle erittäin hyvin. Itse vaan jotenkin vierastan niitä korkeita päätyjä, ainakin jos sänky tulisi jossain välissä sijoitettua keskelle seinää. Sitten taas mietityttää se, että jos sänky kiertää nuoremmilla sisaruksilla, niin mahdolliselle pojalle se on ehkä vähän turhan prinsessamainen.

      Poista
  4. mullakin mennyt teidän onnelliset uutiset ohi! onnea!!! en oo lukenu blogeja kahteen viikkoon ja heti tapahtuu ;) <3

    VastaaPoista
  5. Onnea täältäkin!
    meillä löytyy yksi Jolla, tykkään kyllä - kaunishan se, ainoana miinuksena terävät reunat joita olen joutunut vuoraamaan tyynyillä yms piiloon ettei niihin löisi pikkanen päätä. En tiedä olenko ainoa ketä noi reunat hämää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! :)

      Onko teillä miten vanha tuo Jolla? Lueskelin eilen nimittäin jostain keskustelusta, että vanhemman mallisissa Jollissa reunat olisivat jotenkin terävemmät. Tämä kyllä pitää ottaa huomioon ostovaiheessa ja pitää käydä vähän katselemassa tuota lähemmin jossain liikkeessä.

      Poista
  6. Onnea täältäkin, myöhässä!
    Oon jo pitkää seuraillut blogia ja ihastellut kotianne. Saisinko kysyä, että onko tämä joku valmis talopohja vai itse suunniteltu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Eipä tuo nyt yhtään myöhässä tullut, siis onnittelu. :)

      Mukavaa, että olet jäänyt seurailemaan blogiani. Kotimme on suunniteltu yhteistyönä Jämerä Kivitalojen paikallisen suunnittelutoimiston kanssa, mutta olemme saaneet itse vaikuttaa lähes kaikkeen talossa. :) Eli melkein voisi sanoa talon olevan itse suunniteltu.

      Poista
  7. Ei ole kokemuksia Jollasta, mutta on tuo kyllä tyylikäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuo Jolla omaan silmääni niin tyylikäs verrattuna muihin vaihtoehtoihin. :)

      Poista
  8. Onnenhuikkaus täältäkin!!! Meiltä löytyy Jolla. Hankittiin se esikoistytölle ja nyt poika vuorostaan porskuttelee siinä.
    Suosittelen muuten sen laidan hankkimista, jos on kovin levoton nukkuja. Mun mielestä toi on ollut kyllä hintansa väärti. Meille valinta oli helppo, kun kaikki muukin on lastenhuoneessa Muuramea. Omasta lapsuudenkodista saatua. Klassikko, joka kestää aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Joanna! :)

      Sellaista puolipyöreää Norppa-sivulaitaako tarkoitat? Sellaista juuri katselin, että olisikohan se tarpeellinen. Varmasti menee sitten myös ostolistalle.

      Sehän tässä Jollassa juuri kiinnostaisikin, että kun on niin ajaton klassikko, joka pitäisi kestää äidiltä tyttärelle. Sitä haluaisi ostaa juuri sellaisia huonekaluja mitkä tuntuvat ajankohtaisilta vielä vuosikymmenten päästä. Sellaisilta, että lapset kinastelevat kuka saa pitää minkäkin. ;D

      Poista
  9. Meillä oli Jolla esikoisella pinnasängyn jälkeisenä sänkynä. Tykättiin ja oli aluksi mukava kun tuli reunat eteen ettei päässyt putoamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olette tykänneet sängystä. :) Vahvistaa omaa päätöstä mukavasti.

      Poista
  10. meidän esikolla oli jolla ja miusta se ei vaan jotenki toiminut. ihan perke***n painava ja noihin reunoihin ainakin mein juoksujalka hakkas kinttujaan koko ajan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä uskoa, että tuo on painava, joka toisaalta on ihan hyväkin asia, sillä luulisi sen nimittäin kertovan siitä, että on kestävää tekoa. Noista terävistä reunoista olenkin saanut vähän lukea moitteita, joten ne on tosiaan otettava huomioon päätöksessä.

      Mihin sänkyyn te olette muiden kohdalla päätyneet?

      Poista
  11. Meillä myös Jollan terävät laidat aiheutti kolhun jos toisenkin :( Nyt matkannut jo uuteen kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin jostain nettikeskustelusta, että varsinkin vanhemman mallisissa Jollissa nuo reunat olivat terävät. Oliko teidän sänky uudempaa vai vanhempaa tuotantoa?

      Poista
  12. Meillä oli vaihtoehtona silloin, kun ipanalle uutta sänkyä ostettiin, tuo Jolla ja sitten Jatkopuu ja päädyttiin siihen Jatkopuuhun. Mun mielestä se on tosi kiva ja vähän edullisempikin. Jolla meillä taisi silloin jäädä juuri korkean hinnan takia pois laskuista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itseasiassa meilläkin tuo Jatkopuu on sitten juuri se seuraava vaihtoehto. :) Mutta, nyt kun tuo Jolla olisi ihan hyvällä alella, niin toisaalta se houkuttaisi kyllä enemmän. Varsinkin nyt, kun hintaero ei kipua kovin korkeaksi.

      Poista
  13. Jolla on kyllä hieno&tyylikäs, aluksi se oli mullakin ainut vaihtoehto. :) Säästösyistä valittiin kuitenkin Sievä-Sisusteen Jatkopuu-sänky suoraan tehtaamyymälästä, itseasiassa kaksi. Kivan klassinen ulkonäkö ja erittäin toimiva sänky. Ainoastaan turvalaidan kiinnitys on aika terävä. Ihan aluksi meillä olikin sänky vuorattu pinniksen pehmusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota Jatkopuu-sänkyä minäkin katselin ja se olisi tosiaan sitten juuri se vaihtoehto numero kaksi, ellei kukkaron nyörit aukene tuolle Jollalle. Nyt kyllä tosin hintaero tuon alennuksen myötä kapenee, joten houkuttelee entistä enemmän. :D

      Poista
  14. Ihan paras! Pojalle hankittiin jo vuonna -88 ja sitten laajennettiin kulmakerrossängyksi kun toinen syntyi -93. Äläkä unohda...näillä on hyvä jälleenmyyntiarvo kun joskus tulee aika luopua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin tuossa katselin, että jälleenmyyntiarvoa löytyy vielä ihan kivasti kyllä näille sängyille. Ainakin jos on pidetty hyvin. :)

      Poista
  15. Ihan sama "ongelma" on kohta meillä. Juuri tuota jollaa olen ihaillut, enkä ole muita varteenotettavia vaihtoehtoja löytänyt. Näissä kommenteissa tuli hyviä vinkkejä 😊 mielenkiinnolla odotan mihin päädyitte. Sani
    ps. Kurkkaa blogini arvonta (domdom)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä oikein nuo muut enää silmää miellytä samalla tapaa kun tähän on ihastunut. :D

      Minä menen kipinkapin osallistumaan arvontaan. :) Kiitos vinkistä! <3

      Poista
  16. Minäkinpä kommentoin ekaa kertaa, olen täällä silloin tällöin kyllä jo pidempään viihtynyt=). Onnea tulevasta vauvasta! Meillä on tuo Jolla, oli mielestäni ainoa hyvä vaihtoehto, eikä tuo hintakaan ihan mahdoton ole. Käy hyvin sekä pojalle että tytölle. On painava (mutta mitä se haittaa?). Meillä on uudempi malli, ja reunat on kyllä edelleen terävät, meillä tuo ei ole tosin tuottanut mitään ongelmaa. Itsekin tilasin sen lisälaidan, mutta peruin tilaukseni, kun tyttö ehti nukkua öitä uudessa sängyssä ja pysyi siinä hyvin ilmankin. Kerran on sängystä tullut alas reilun vuoden aikana, ja tuo sänkyhän on tosi matala, ettei korkealta tipu. Kun ei osta kauhean korkeaa patjaa (pienille lapsille ei ilmeisesti esim. joustinpatjaa suositellakaan?), niin lapsi jää mukavasti "kuoppaan" tuohon sänkyyn, mikä itsessään toimii turvalaitoina. Ehdottomasti paremman näköinenkin tietysti ilman laitaa=). Voithan tehdä niin kuin mekin, että ostat ensin sängyn ja lisälaidanhan saa tarvittaessa haettua jälkeenpäinkin.
    Ainoana miinuksena ehkä se, että suht helposti ottaa jälkeä, naarmua ym.
    Tulipa pitkä sepustus=).

    VastaaPoista
  17. Meillä on jolla, joka ostettiin tyttärelle n 7 v sitten. Ilman lisälaitoja. Hyvin on toiminut eikä kukaan siitä ole pudonnut. On siis nyt käytössä jo kolmosella. Sittemmin ostimme myös parvisängyn (jungmanni?), joka on mennyt kulmakerrossänkynä yhdessä jollan kanssa. Kakkonen nukkuu parvisängyssä. Esikoinen nukkuu ikean minnen-sängyssä nykyään , kovasti sitä toivoi. Hyvä on ollut sekin. Nelonen nukkuu vielä pinnasängyssään mutta todennäköisesti ostamme vielä jollan hänellekin. Ajaton ja monikäyttöinen yhdessä laitojen ja/tai jungmannin kanssa. Meillä on matkannut huoneesta toiseen, ja tällä hetkellä kakkonen ja kolmonen haljavat nukkua samassa huoneessa vaikka omatkin huoneet kaikille olisi. Niin ja tosiaan, jälleenmyyntiarvo on hyvä vuosienkin jälkeen.

    VastaaPoista