tiistai 14. tammikuuta 2014

Tapenadea ja vauvahuuruja

Täällä on kirpeä pakkaspäivä sujunut tähän mennessä aika mainiosti. Tyttö kerhoili aamusella ja minä käväisin samaan aikaan neuvolassa. Siellä se pikkuinen möyri menemään, liikkui niin vikkelästi ja joka suuntaan, että sykettä oli ensin hankala paikallistaa. Rakenneultrakin on jo takanapäin ja kaikki tuntui olevan kunnossa. Miten huojentunut fiilis tuon ultran jälkeen aina onkaan. Tuntuu kuin raskaus olisi konkeretisoitunut aivan uudelle tasolle, kun se on läpikäyty. 

Sukupuolta emme halunneet tietää (tälläkään kerralla), vaikka tuntuukin, että siihen on melkein jonkinlainen "yleisön paine". Olemmekin saaneet melko monta ihmettelevää kommenttia, että no miksi ette? Ilmeisesti nykyään _kaikki_ tahtovat tietää lapsen sukupuolen ennen syntymää. Ei sillä, että siinä jotain vikaa olisi, mutta me nyt vaan on haluttu pitää jännitystä yllä ihan viime hetkeen asti. Ensisijaisesti kuitenkin odotamme perheeseen uutta vauvaa, sukupuolella ei ole väliä. 

Neidillekin on vihdoin vauva-asiasta kerrottu ja asia on otettu hienosti vastaan. Vauva on neidin jutuissa todella vahvasti mukana ja vauvaa pitää halia ja pusuttaa tasaisin väliajoin (minun vatsani saa erityishellyyttä siis, ei hassumpaa). Vauvaa osataan myös käyttää jo aika hyvin pelinappulana, eli tyttö kertoo, että vauva varmaan tykkäisi kovasti nyt suklaasta ja voisiko vauva syödä suklaata ja heti perään, että minäkin voisin samalla ottaa suklaata. ;D Myöskään neidille vauva ei kysyttäessä ole pikkusisko tai -veli vaan meidän kaikkien vauva ja hänen kaveri. <3

Ilmaan minkäänmaanlaisia aasinsiltoja pompataan vauvahuuruista hetkeksi viime lauantaihin. Päivällä mieleen tupsahti, että jos illalla syötäisiin neidin nukkumaanmenon jälkeen jotain hyvää ihan kahden vain. Sellaista aikuisten herkkuruokaa tv:n ääressä. :D Kun neidin kanssa on tiukka linja, että mitään purtavaa, ei olohuoneeseen tuoda, niin säännöstä voi lipsua vain neidin jo ollessa nukkumassa. Salaatti tuntui hyvältä vaihtoehdolta vähän myöhempään iltaan ja selailin aikani reseptejä, kunnes mieleeni juolahti, kurkata, että löytyykös blogista jotain hyvää minkä olen jo unohtanut. Löytyihän sieltä. Viime kesänä valmistin Espanjalaista tomaattisalaattia, jota vannoin tekeväni pian uudelleen. Pian sanan saa siis hylätä, mutta hyvää se oli edelleen. Salaatin lisukkeeksi paistettiin patonki ja pyöräytin nopean tapenaden. Herkkua!

Tuon tapenaden ohjeen voisinkin jakaa tässä teillekin, jos kiinnostuneita löytyy. 

Helppo tapenade

1 prk vihreitä oliiveja 
2 kynttä valkosipulia
1-2 rkl sitruunamehua
reilu loraus (ehkä noin 2 rkl) oliiviöljyä

Lisää aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi



Kirpeää tiistai-iltaa murut!

13 kommenttia:

  1. Voi ku kivaa, että jotkut vielä tykkäävät pitää yllätyksenä sen sukupuolen! Mekään emme miehen kanssa halunneet tietää lapsemme sukupuolta ultrassa. Hieman taisivat jopa hoitajatkin sitä siellä ihmetellä :D Esikoisen sukupuoltakaan en silloin 7 vuotta sitten kysellyt :) Paljon onnea odotukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kun joku muukin vielä ei halua tietää sukupuolta tärkeintähän on se lapsi ja sen hyvinvointi eikä se sukupuoli! Jontenkin nykyyään osa on niin pettyneitä kun tuleekin "väärä" sukupuoli ja se on todella väärin pitäisi olla aina kiitollinen vauvasta kun ei se aina niin itsestään selvyys ole!! Oiken hyvää odotusaikaa!! :)

      Poista
    2. Marjut: Saman olen huomannut, että jopa hoitajat ovat olleet ihmeissään siitä, ettei olla haluttu tietää sukupuolta. Meistä vain on mukavaa, että ihan kaikkea ei tiedetä ennen aikojaan. :) Ihana tunne sitten synnytyssalissa kun se selviää. Ja kiitos sinulle! <3

      Anonyymi: Sehän siinä onkin, kun välillä tuntuu ihmisillä olevan ihan hirveitä odotuksia sukupuolen suhteen. Välillä jopa tuntuu, että sillä lähipiirillä enemmän kuin itse odottavalla pariskunnalla. Ja todellakin jokainen lapsi on lahja eikä missään nimessä itsestäänselvyys. Kiitos onnitteluista sinulle! <3

      Poista
  2. Ihana että vauvan sukupuoli säilyy salaisuuten!
    Ja kiitos salaatti vinkistä,täytyy testat. Näyttää niin hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meistä on mukavaa säilyttää salaisuus ihan loppuun asti. Ehkä se on vähän vanhanaikaista, mutta sopii meille oikein hyvin.

      Salaatti on kyllä tosi herkullista, ainakin minun makuuni. :)

      Poista
  3. Niin ja unohtui; ONNEA odotukseen!!

    VastaaPoista
  4. Meilläkin esikoinen halailee ja pussailee mahaa koko ajan! Hauskinta on, kun hän mittailee käsin mahaa ja näyttää, sitten, että "se on varmaan suunnilleen joku ton kokoinen ja aika topakka!" :) En tiedä, mistä hän on topakan keksinyt.. Kivat aikuisten eväät, laitankin tapenaden ohjeen mieleen, kun valmiit ovat yleensä aika huonoja.. Hyviä vointeja sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tuo 'topakka'. :D Näiden pienten möläytyksille saa kyllä nauraa kaikista makeimmin.

      Mä en ole noita valmiita tapenadeja edes ostanut, kun yleensä ei noiden valmiiden maku pääse lähellekään alkuperäistä.

      Hyviä vointeja myös sinulle! <3

      Poista
  5. Täällä odotellaan ensimmäistä rv 27+5, ja kaikki on hankittu neutraaleissa väreissä :) Ollaan oltu alusta asti mieltä että halutaan jännittää synnytykseen saakka, ei ole väliä onko hän tyttö vai poika, pääasia että on terve ja nyt suurena huolen aiheena että syntyisi täysi-aikaisena. Meillä ollaan täyslevossa toista päivää kotosalla, kohdunsuu suppiloituu ja supistuksia on ollut todella usein jo pidemmän aikaa, meinasivat jättää osastolle lepäilemään :( Tällähetkellä fiilikset on todella masentuneet ja tuntuu että stressaan varmasti koko loppuajan ettei vauva synny keskosena :( Kaikkea hyvää teidän raskauteen, ihana isosisko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin paljon onnea ensimmäisen odotukseen! :)

      Voin vain kuvitella miten kurjaa on olla täyslepopotilaana. Toisaalta pienen eteen on valmis kyllä tekemään aika mahdottomia. Ymmärrän, että stressi on varmasti melkoinen olisi varmasti itsellänikin vastaavassa tilanteessa. Vaikka helpottaisi varmasti jos osaisi olla liikoja stressaamatta, niin ei siihen vaan pysty. Varsinkin tilanteessa, jossa joutuu lepäilemään ja kaikki ajatukset on helppo keskittää juuri siihen vauvaan.

      Toivon todellakin kaikkea hyvää teille! <3 Toivotaan, että pikkuinen jaksaa pinnistellä täysi-ikäiseksi.

      Poista