keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Lastenhuoneen lelusäilytys

Jokaisessa lastenhuoneessa taitaa olla aina se yksi ja sama ongelma, nimittäin säilytystila. Vaikka kuinka yrittäisi lelumäärän pitää suhteellisen pienenä, kasvaa se joka tapauksessa. Onneksi lelukaaoksen hallintaan löytyy todella kivoja ratkaisuja, kun hieman katselee. Lekmeriltä pyydettiinkin minua kurkkaamaan heidän valikoimaansa, joten kokosin tähän postaukseen omia suosikkejani heidän verkkokaupasta.

Mielestäni lastenhuoneessa osa leluista saa olla ihan reilusti näkösällä, miksi piilottaakaan kaikkia kauniita leluja kaappiin. Pikkutavarat on kuitenkin kiva säilyttää hauskoissa laatikoissa ja koreissa. Jokaisella tavaralla on hyvä olla se oma paikkansa ja sen säilyttämiseen sopiva säilytysastia, näin ne tavarat hakeutuvat paremmin leikin jälkeen niille omille paikoilleen, eivätkä jää lojumaan pitkin lattioita. Löysin tosi kivoja ja värikkäitä pikkutavaroiden säilytykseen sopivia rasioita sekä laatikoita, jotka tuovat juuri sopivasti väriä lastenhuoneen hyllyille ja pöydille.

1. Moln-sarjan pilvikuvioiset kartonkirasiat, 3 kpl, 33 x 28 cm, 26 x 24 cm ja 20 x 18 cm / Nämä rasiat olisivat todella kauniit vaikkapa ihan pienen vauvan huoneessa ja näihin voisi helposti säilöä vaikka ne helistimet, purulelut ja muut vauvan lelut, sekä toisaalta näihin mahtuisi helposti myös sukat/sukkahousut, myssyt ja lapaset.

2.LEGO Mini box  Mitat: 4,6 x 4,6 x 4,3 cm / Tähän rasiaan olisi kiva säilöä niitä pienen prinsessojen aarteita, korvakoruja ja sormuksia. LEGO-boksit ovat myös pinottavia muiden mini-boxien kanssa, joten näitä voi pinota päällekäin vaikka miten ison pinon. Väreissä löytyy myös valinnanvaraa. 

3. LEGO Säilytyspoika Large Mitat: 27 x 24 cm / Tähän hauskaan LEGO-päähän mahtuu yli tuhat LEGO-palikkaa, joten tämä on erittäin oivallinen säilytyspaikka niille pikku-LEGOille, lisäksi tämä näyttää hyllyllä todella hauskalta. Kuviovaihtoehtoja on useita ja myös "tyttö-pää" on saatavilla. :)

4. Ricen peltinen säilytyspurkki, Mitat: 30 x 10,5 cm / Tähän kauniiseen peltipurkkiin voisi säilöä vaikkapa vesivärisiveltimet ja ne olisivat helposti saatavissa, mutta katseilta piilossa.

4. Jabadabado, POP Rasiat 3-pakkaus / Näihin laatikkoihin säilöö mukavasti kaikki tärkeät pikkutavarat tai lelut ja lisäksi ne näyttävät tosi kauniilta hyllyllä tai pöydän päällä. Nämä ovat juuri sellaisia pikkuasioita jotka tuovat huoneeseen sitä väriä vaikka seinät olisivatkin valkoiset.

6. Färg & Form Pilkulliset kartonkirasiat, 3 kpl, 33 x 28 cm, 26 x 24 cm ja 20 x 18 cm. 

7. Färg & Form Moln roikkuva kori, laminoitu pinta, harmaa, 15x15 cm. / Näissä hauskoissa roikkuvissa koreissa on helppo pitää lelut järjestyksessä, mutta silti esillä ja helposti saatavilla. 

8. Waterquest pinottavat säilytyspurkit  Halkaisija: 20 cm Korkeus: 22 cm / Tämä peltinen pinottava säilytyspurkki näyttäisi tosi hauskalta koulupöydällä ja se imee sisäänsä ison määrän pientä "hilpetööriä". Näitä löytyy myös "poikamaisissa" väreissä. 

9. Waterquestin peltinen säilytyslaatikko, Mitat: Pituus 21 cm Leveys 26 cm Korkeus 18 cm / Tässä laatikossa säilyy helposti vaikka se nuoren neidin kynsilakkakokoelma tai yhtä hyvin ne pikkuautot. Värivaihtoehtoja on useita. 


Vähän isompien tavaroiden ja lelujen säilytykseen löysin seuraavanlaisia ratkaisuja.
1. Jabadabado valkoinen säilytyslaatikko, Mitat:  K28 x L32 cm / Tässä laatikossa on hauskasti joka sivulla erilainen kuviointi, joten ilmettä pystyy vaihtamaan todella helposti. Btw, tarkistin mittoja ja tämä laatikko sopii hyvin myös Ikean Expedit hyllyköihin. ;)

2. Skip Hopin Zoo Hamper, Mitat: 32 x 41 cm (avattuna) / Tähän koriin on hauska kerätä kaikki pehmolelut. Kori toimii kivana katseenvangitsijana huoneessa ja lelujen keräys on helppoa. Kun koria ei tarvita sen voi painaa litteäksi ja säilytys on helppoa.

3. Jabadabado puinen lelulaatikko, Mitat: 52 x 36 x 36 cm / Tässä hauskassa pyörällisessä lelukorissa on myös kahva, joten sen voi ottaa vaikkapa leikkeihin mukaan.


4. LEGO-säilytyslaatikko, Mitat: 25 x 50 x 18 cm / Näihin isompiin LEGO-laatikoihin tallettaa pienen armeijallisen leluja, sillä laatikoita voi kasata helposti päällekäin. Värejä ja kokoja löytyy myös oikeastaan jokaiseen makuun.

5. Kids Conceptin vihreä puinen säilytyslaatikko, Mitat: 34 x 30 cm / Tämän laatikon mukana toimitetaan pyörät, joten sitä on helppo liikutella ja lelujen keräys on siis melko helppoa. Ilman pyöriä laatikko mahtuu myös täydelliseti Ikean Expedit -hyllystöön. 

6. Ricen kangaspäällysteinen säilytyskori, Mitat: 25 x 30 x 30 cm / Tämä säilytyskori on ihan supersuloinen tyttöjenhuoneen piriste. 

7.  Skip Hop Zoo Bin, Mitat: 28 x 28 x 27 cm / Tämä on ehkä suloisin koskaan näkemäni lelulaatikko. Laatikko on myös mitoitettu sopivaksi Ikean Expedit -hyllystöön. 

8. Elodie Details StoreMyStuff kori, Mitat: halkaisija 45 cm, korkeus 35 cm / TOSI ihanat isot lattiakorit leluille. 

9. Jabadabado säilytyslaatikko Mitat:  K28 x L32 cm / Myös tässä laatikossa on jokaisella neljälle sivustalle erilainen kuviointi. 

10. Kids Concept puinen arkku, Mitat: Korkeus: 40 cm Pituus: 50 cm Syvyys: 30 cm / Valkoinen kaunis leluarkku sopii kaikkiin lastenhuoneisiin. 

11. Rice Säilytystalo, Mitat: K38 x L27 x P44 cm / Hieman erilaista lelujen säilytystä. Talon katto nousee pois ja talon sisällä voi säilyttää leluja. 


Kokosin tähän alle myös muutaman esimerkkikuvan edellisten kollaasien tuotteista, sillä näin "oikeaan elämään" stailattuna näistä tuotteista saa paljon enemmän irti. Koot ja muodot sekä mahdollisuudet hahmoittaa huomattavasti paremmin.


Minkälaiset säilytysastiat te olette kokeneet lastenhuoneissanne toimivimmiksi? Löytyikö näistä minun kollaaseistani teidän suosikkejanne?


Postaus toteutettu yhteistyössä Lekmer.fi:n kanssa.
Kuvat/images: Lekmer.fi

15 kommenttia:

 1. Enpä ole aiemmin tajunnut käydä Lekmerin sivuilla katsomassa säilytysratkaisuja lastenhuoneeseen, joten tästä postauksesta oli hyötyä ainakin meille :) Tuon toisen kollaasin 1 & 8 ovat kyllä aivan ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että sait hyvän vinkin. :) Minä olen meidän tytölle Lekmeriltä tilannut aikoinaan nuo Färg & Formin Moln -kuvioiset rullaverhot. Hirveästi houkuttaisi tilata myös lakanat samalla kuviolla.

   Minäkin pidin paljon tuosta toisen kollaasin ensimmäisestä laatikosta. :)

   Poista
 2. Meillä on lattialla Luhdan iso pyöreä punoskori, joka ei valitettavasti taida enää olla Luhdan valikoimissa. Siihen saa helposti nakattua _kaikki_ lapsen nykyiset lelut (okei, puupalikat ovat omassa vesihyasinttikorissaan kirjahyllyn virkaa toimittavalla hoitopöydälla). Tähän mennessä on pärjätty näillä, ja armottomalla lelujen ja tavaroiden karsimisella. Jatkossa täytynee ottaa käyttöön meidän toinen Luhdan kori, joka on tällä hetkellä vanhempien makuuhuoneessa.

  Olen hieman allerginen lastenhuoneen kalusteille, siis nimenomaan lastenhuoneeseen suunnitelluille kalusteille. Ne ovat helposti aika riemunkirjavia, ja lopputuloksesta tulee herkästi kaoottinen - siis minun mielestäni, joku toinen on eri mieltä. Näistä sinun valitsemistasi kelpuuttaisin meille oikeastaan vain Elodie Detailsin valkoisen korin :) Toki Färg & Formin tuotteet ovat hillittyjä myös, ja ne on helppo mukauttaa huoneen vallitsevaan värimaailmaan. Legopalikat yksivärisenä toimivat samaan tapaan, ne eivät vain muuten ole minun makuuni. Skip Hopin tuotteet ovat suloisia, mutta niitä meillä on vain muutaman lelun muodossa.

  Lekmer on muuten yksi vakiostospaikoistani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän aika hyvin ajatuksiasi, sillä minäkin henkilökohtaisesti hieman vierastan ajatusta riemunkirjavista säilyttimistä. Toisaalta sitten taas lastenhuone saa minusta vähän ollakin sellainen värien sekamelska, jossa sisustamista ei oteta niin vakavasti, ainakin tiettyyn rajaan asti.

   Minä itse pidän paljon noista legon säilytyskalusteista ja näkisin niitä mieluusti meilläkin. Sopisivat hyvin vaikka olohuoneessa olevien lelujen säilyttämiseen, mutta toistaiseksi niille ei ole vielä ollut tarvetta.

   Myös Färg & Formin Moln -kuvioiset säilyttimet houkuttelisi, mutta olen yrittänyt hillitä pilvi-innostusta, jotta ei menisi kovin överiksi. ;)

   Poista
  2. Inspiroiduin tästä aiheesta niin, että tein oman jutun, johon kokosin hieman hillitympiä lelukoreja:

   http://kolmekyynaraa.blogspot.fi/2013/05/12-x-lelukori-lastenhuoneeseen.html

   Toivottavasti et pahastu!

   Poista
  3. En tietystikään pahastu! Kiva saada erilaista näkökulmaa aiheesta! <3

   Poista
 3. Nyt oli niin monta kivaa vaihtoehtoa, että yhtä suosikkia en osaa edes sanoa! Mutta nuo pilvikuvioiset ainakin on aivan ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että löysit kollaaseista kivoja vaihtoehtoja. :) Minäkin pidän ihan HIRMUISESTI noista pilvikuvioisista Färg & Formin Moln -tuotteista. Tytöltä löytyy vaaleanpunaisena pilvikuvioiset rullaverhot, samaan sarjaan olisi kiva saada joku pieni lisä huoneeseen. :)

   Poista
 4. Tässä oli jo monta meillä olevaa juttua, mutta myös monta kivaa mitä voisi hankkia. Itse olen ollut supertyytyväinen Lego-säilytysrasiohin, hieman kalliimpia mutta niin hintansa väärti! Ne kehtaa jättää olkkariinkin lojumaan, ja ne tuntuu sopivan sisustukseenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen jo pidempään katsellut noita Lego-rasioita, mutta ihan vielä ei ole tuntunut olevan niille tarvetta, sillä lelut ovat olleet vähän isompaa mallia. Ja tosiaan sopisivat mainiosti olohuoneeseenkin. Ehkä niissä voisi itsekin säilyttää jotain omaa säläänsä. Eli äidin "leikkilaatikot". :D

   Poista
  2. Ou nou, tuo viimeinen lause kuulosti paljon pahemmalta kuin sen oli tarkoitus. XD

   Poista
 5. Meillä on noita legolaatikoita tosi paljon, mutta musta ne on vähän liian pieniä, tai meillä on liikaa roinaa. Eri koossa ja löytyy vielä 2 eri kokoista legopäätä, mitä ylemmässä kuvassa on.
  Me saatiin meille mun isän aikoinaan tekemä lelulaatikko, jonne mahtuu vaikka lapsi hyvin istumaan. Helppo homma. kaikki lattialla olevat lelut sinne ja lattia on alle minuutissa.

  Mä en ole pahemmin nähnyt niitä Suomessa, mutta lego teki myös penkkejä, en osaa yhtään ajatella minkä kokoisia, 80 x 80 ? Niissä on pehmuste päällä eli pienelle pojalle hyvä.
  Niitä on 2 ja niihin laitetaan aina kaikki legot illan päätteeksi.

  Tosiasia todellakin on ettei säilytysratkaisuja ole ikinä liikaa. Vaikka ei mitään ostetakaan, aina roinamäärät vaan kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että noihin legon säilytyslaatikoihin ei ihan hirveästi mahdu tavaraa. Mutta, sellaista pienempää sälää ne kyllä syövät ihan hyvin. :)

   Lelulaatikko on kyllä tosi kätevä. Varsinkin jos on sellainen mitä voi käyttää juuri vaikkapa penkkinä. Meilläkin löytyy tälläinen tytön huoneesta, tosin se voisi olla hieman isompikin.

   Säilytysratkaisuja ei tosiaankaan voi olla yhtään liikaa. Se on nimittäin hassua miten niitä leluja yhtäkkiä alkaakin kertyä, vaikka tuntuu, että eihän me mitään olla edes ostettu. Silloin tällöin kuitenkin kauppareissuilta jotain tarttuu matkaan. Ainakin näin ensimmäiselle lapselle, kun ei niitä leluja ole perittävänä vanhemmilta sisaruksilta.

   Poista
 6. Kiva blogi sinulla, kiitos, ja ihania säilytysratkaisuja! Olen yhden pipotilauksen perusteella tyytyväinen Lekmerin asiakas, joten miksipäs ei sisustusjuttujakin sieltä kurkkimaan. Meillä ainakin pojat tykkäisivät varmasti noista hauskoista Legopäistä :) Itse tykkään eniten Legopalikoista ja Moln-kuvioisesta roikkuvasta korista. Tällä hetkellä meillä on Ikean läpinäkyviä pyörällisiä laatikoita ja HM:n mustia konepestäviä kangaskoreja pienemmille tavaroille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kivi kauniista sanoista! Mukavaa, että olet löytänyt tiesi minun blogiini! <3

   Minä en ole Lekmerin lastenvaatevalikoimaa vielä hyödyntänyt, vaikka tuntuu sekin olevan melkoisen laaja. :)

   Meillä on myös liukuovikaapissa piilossa noita ikean vaaleanpunaisia läpinäkyviä pyörälaatikoita. Sopivat näppärästi lattiatasolle tuohon meidän kaappiin. Tosin ovat vielä tyhjinä, kun suurin osa leluista majailee tuolla olohuoneessa, kun tyttö vielä päivisin leikkii siellä, koska oma huone yläkerrassa.

   Poista