maanantai 3. maaliskuuta 2014

DIY sängynpääty vihdoin valmis

Eilen vihjasin, että meneillään oli makuuhuoneessa erään projektin viimeistyvaihe. Se projekti onkin antanut hieman odottaa itseään, sillä niitä viimeistelyyn tarvittavia osasia on odotettu kuin kuuta nousevaa. Kyseessähän on tämä meidän DIY-sängynpääty, joka laitettiin alulle jo viime syksynä. Sain idean kiinnittää sängynpäätyyn Ikean Förhöja laatikot yöpöydiksi ja niitä laatikoitahan ei meidän lähi-Ikeaan tullut sitten oikean värisinä kuin vasta viikko sitten. Yritin kyllä varastosaldoa tarkistella tiuhaan tahtiin, mutta kerran kun laatikkoja oli tullut muutamia kappaleita, olivat ne kuitenkin loppu kun minä pääsin niitä hakemaan. Noh, loppu hyvin kaikki hyvin ja nyt on laatikot paikoillaan. 

Tykkäsin paljon tuosta sängynpäädystä ihan sellaisenaankin ja ehdin jo vähän ajatella, että meneekö se nyt sitten piloille kun lyödään siihen lamput ja yöpöydät paikoilleen, mutta mitä vielä. Nyt se näyttää juuri oikealta omaan makuuni. Mies kehaisi heti, että tuli vähän kuin hotellifiilistä makuuhuoneeseen, mutta vähän modernilla twistillä. Ja mikä parasta, nyt ei tarvitse enää sängyn vierustoilla pitää väliaikaista yöpöytähökötystä ja valaisinta, joka tuonne huoneeseen ei ole sopinut parhaalla tahdollakaan. Eli odotus ja vaivannäkö palkittiin tällä kertaa. 

Vielä sellainen pieni juttu pitäisi tehdä, että ostetaan sellaiset kaukosäätimellä ohjattavat sähköpistokkeet tuonne sängynpäädyn sisään (siellä siis seinärasiat), näin saadaan nuo yövalot säädettyä niin, että niitä koskettimia ei tarvitse pitää näkyvillä. Jotta tuo todellisuus makuuhuoneen tilasta ei kuitenkaan ihan pääsisi unohtumaan, otetaanpa kuva vielä tuolta sängyn sivustalta. Neitonen on remonttievakossa omasta huoneestaan ja sänky onkin nyt raahattu meidän makuuhuoneeseen. Lisäksi tuo kukkaraasu tarvitsisi pientä huolenpitoa ja ne uudet verhot on edelleen kankaana pussissa. No, yksi asia kerrallaan, mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa.  


Itsellä on niin hyvä mieli tuon sängynpäädyn johdosta, sillä silloin kun lähdin sitä luonnostelemaan ruutupaperille, en voinut uskoa, että se onnistuisi näin helposti ja hyvin (vaikkakin vähän aikaa vieden). Lopputulos on paljon parempi kuin omat odotukseni ja se on aika paljon se. :) Pesänrakentajaminä hyrisee hetken tyytyväisenä.

Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Onpas kaunis sängynpääty!!! Ja muutenkin tuo sänky ja tyynyt ja kaikki, miellyttävät silmääni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Ruut! :) kyllä täällä päässä on nyt hyvä mieli, kun kaikki näyttää suhteellisen viimeistellyltä.

   Poista
 2. On kyllä aivan mahtava sängynpääty, niin kaunis!! Olisi ihana saada meillekin pääty, tuo kivasti kyllä ryhtiä makkarin ilmeeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sängynpääty tosiaan antaa ihan mielettömästi ryhtiä makuuhuoneeseen. Petauksetkin näyttävät sitä vasten tehtyinä heti paljon paremmilta. Nyt sitten vain aivoriihi käyntiin ja sitä omaa sängynpäätyä suunnittelemaan. :)

   Poista
 3. Siitä tuli tosi hieno!! Kannatti odottaa noita laatikoita :)
  Kunhan yo-kirjotukset on ohi, alkaa täälläkin päädyn rakentaminen! :) Uhonnut olen tätä jo monta vuotta mutta nyt OIKEASTI tartutaan hommiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos littleB! <3 Kannatti tosiaan odottaa laatikoita, ovat melkoisen näppärät yöpöydät. :)

   Mielenkiinnolla jään odottamaan millainen pääty sinulle valmistuu. :)

   Poista
 4. Tosi kiva pääty! Voisitko laittaa tietoa mitoista ja materiaaleista ja menikö teillä paljon aikaa kokoamiseen? Itselläni on ollut vähän samantapainen projekti suunnitteilla, lähinnä siis haluaisin päädyn, joka olisi sen verta syvä, että päälle mahtuisi lamput ja pari taulua tms. -Johkis-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johkis! :)

   Meillä sängynpäädyn muodostaa 120x240 cm kokoinen koivuvaneri, jonka taakse on liimattu rivat joihin sitten on kiinnitetty 10 cm leveä lauta kiertämään päätyä. Sängynpääty on siis syvyydeltään se 10 cm lauta + vanerin paksuus. Jotta sängyn päälle mahtuisi lamppu pitäisi tuon laudan olla jonkinverran leveämpi, ehkäpä esim. liimapuulevyjä löytyisi sopivan mittaisina. Samallahan myös päädyn taakse jääviin sivuihin voisi toteuttaa pienet piiloon jäävät hyllyt yöpöydän virkaa toimittamaan. Tsemppiä rakennuspuuhiin! :)

   Poista
 5. Hyvälle näyttää! Huomasin että teillä on makkarissa ikkunat samalla lailla kuin meillä eli iso ja pieni ikkuna. Miten olet suunnitellut laittaa verhot? Tuleeko pieneen ikkunaan? Verhontankoa en huomannut... meillä nyt isossa ikkunassa pitkät valmisverhot ja mietinnässä mitä laitan pikkuikkunaan, vai laitanko mitään. Ison ikkunan verhoja ei ole enää saatavilla eli pieneen ikkunaan pitäisi laittaa jotain erilaista. Nyt siinä roikkuu lyhty ja olen ollut ihan tyytyväinen näin mutta ajattelin, että uudet vinkitkin ovat tervetulleita :) t. TaiKa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tuossa pienemmässä ikkunassa ole ollenkaan verhoja. Isojen ikkunoiden (itseasiassa kaksi ovea ranskalaiselle parvekkeelle) edessä meillä on koko seinän mitalta katonrajassa verhokisko ja sivussa vetonarut joilla verhot saa helposti kiskottua ovien eteen antamaan näkösuojaa ja blokkaamaan valoa öisin. Joissain vanhemmissa makuuhuonepostauksissa verhot näkyvät niinkuin ne on tarkoitettu, sillä tällä hetkellä se uusi kangas tosiaan odottaa pääsyä ikkunaan ja vanhoista verhoista on ikkunassa pesun jäljiltä enää toiset (seinän ja ovien peittämiseen on siis tarvittu 4 verhoa).

   Meillä on lastenhuoneissa samaan tapaan ikkunat, mutta siellä ikkunoilla ei nurkassa ole väliä kuin ohut karmi. Siellä olen käyttänyt ikkunoissa rullaverhon tapaisia verhoja. Mutta, esim laskosverhot tai valelaskosverhot toimisivat varmasti erittäin mainiosti. :)

   Poista