perjantai 7. maaliskuuta 2014

Poikavauvan huoneessa

Aiemmin perehdyin hieman tulevan vauvanhuoneen sisutukseen siltä osin jos meille syntyvä lapsonen on tyttö. Nyt onkin sitten vuorossa lastenkammarin suunnitelma pienelle poikavauvalle. Kun en osaa olla suunnittelemattakaan, niin antaa mennä sitten vaan vaikka ei vielä tarvitsisikaan. Mammahormonit hyrrää ja pesänrakennusvietti on päällä niin minkäs mahtaa.

Huoneessa tällä hetkellä seinillä oleva Boråstapeterin Linné -tapetti (vilahtaa mm. täällä) ei mielestäni käy pojan huoneeseen, ei sitten oikein parhaimmalla tahdollakaan, sillä se on kyllä melkoisen ultrahempeä. Itse kun pojan huonetta ajattelen, niin mieleeni tulee heti raikkaat ja kirkkaat perusvärit valkoisella pohjalla. Sellaista selkeästi reippaampaa otetta siis kuin tyttövauvalle. Toki pojalle sopivat ihan kaikki värisävyt ja jokainen tekee ihan oman mielensä mukaan, mutta oma ajatukseni pojan huoneen värimaailmasta on ainakin juuri tällä hetkellä tuollainen. Voisin myös kuvitella, että reippaat värit eivät tunnu lapsen hieman kasvaessakaan liian lällyiltä, vaan menevät hyvin aika pitkään.

Jos siis tähän perheeseen syntyy poika, saavat kyllä nuo herkät kukkatapetit lähtöpassit sukkelaan. Tilalle voisin esimerkiksi kuvitella tuota Marimekon autokuvallista, valkopohjaista Boo Boo tapettia. Se on reipas ja konstailematon. Toki myös se vaihtoehto otetaan huomioon, että jos seinät maalataankin vain valkoisella ja laitetaan yhdelle seinälle jokin reipas seinätarra, esim. tuon Ferm Livingin Whale -tarran tyyliin. Tällöin tapetin voisi lisäillä sitten myöhemminkin.

Keräilin eri verkkokaupoista silmää miellyttäviä juttuja, jotka toimisivat hyvin tälläisessä vähän reippaammassa vauvanhuoneessa. Huomionarvoisena juttuna nostaisin tästä kollaasista mm. tuon mellipoun pilvisoittorasian, jonka soittoääniksi voi valita mm. jonkun seuraavista: I just called to say I love you, Fly me to the moon, Thriller. Melkoisen päheä peli sanoisin. :D 


Elephant Party mobile *
Raitatyynyt
Finlayson Fantti pussilakanasetti
Muuto Unfold valaisin*
Brio klovni pinoamislelu*
Ferm Living Whale seinätarra*
Mellipou pilvisoittorasia
Marimekko Boo Boo tapetti*
Geggamoja vauvan huopa*
Färg & Form vauvan pussilakanasetti*

Saa nähdä mihin suunnitelmat elävät sitten kun pikkuinen päättää astua päivänvaloon. Tosin mitään kiirettähän sillä vauvanhuoneella ei sinänsä ole, kun kuitenkin hän tulee nukkumaan ne ensimmäiset kuukaudet tiiviisti meidän sängyn vierustalla. Minkä ikäisinä teillä pienokaiset ovat saaneet oman tai jaetun huoneen? Vai onko vauva kenties nukkunut heti alusta alkaen omassa huoneessaan?


Kuvat/images: Finnish Design Shop, H&M, Finlayson, Lekmer, Bebes, Taloon.com ja Ellos

*-merkillä varustetut linkit mainoslinkkejä

8 kommenttia:

 1. Kivan kollaasit oot koonnut. Reippaat perusvärit toimii aina. Meidän tyttö sai oman huoneen muistaakseni n.1½ vuotiaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna! <3 Reippaat perusvärit toimii tosiaan aina ja ihan kummallakin sukupuolella. :)

   Poista
 2. Tosi ihania, raikkaita vauvanhuonesuunnitelmia:)! Rakastan tuota Bo Boo -kuosia! Meilläkin pikkupojan huone on väritykseltään aika reipas ja värejä on paljon, kun taas tytön huone on hempeä (isoimman pojan huone taas on mustavalkoinen) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Boo Boo on kyllä todella ihanan reipas kuosi. Olisi niin sopiva pikkuisen miehen huoneeseen! :)

   Poista
 3. Ihanan pirtsakat perusvärit. TOImii aina ja mielestäni molemmilla. Kevään tullessa sitä kaipaa värjejä, vaikka sitten toisena päivänä ei kaipaakaan :l Sellaisia juttuja on kiva laittaa, jotka saa nopeesti pois ja sit taas tarpeen vaatiessa takaisin paikoilleen. Kollaasi on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ride! <3 Olen ihan samaa mieltä, että nuo perusvärit on ihanat ja toimivat niin tytöllä kuin pojallakin. Meillä vain yritetään päästä vähän helpommalla alkuun jos tyttö on tulossa, sillä silloin ei tuota nykyistä tapettia tarvitse ihan heti vaihtaa. Mutta, pojan huoneeseen en tuota hempeää tapettia kyllä missään nimessä halua.

   Poista
 4. Kiitos kivasta blogista, löysin sen vasta nyt ja selasin innolla läpi! Meillä on kaksi poikaa hieman alle kahden vuoden ikäerolla ja poikien huone on sisustettu juuri näillä väreillä ja moni kollaasisi tuotteistakin meiltä löytyy :) Pienten poikien lelut sopivat usein myös hyvin tähän värimaailmaan, siellä lattiallahan ne kuitenkin suuren osan ajasta lojuvat... Vanhempi muutti omaan huoneeseen jo 6 kk ikäisenä, nuorempi nyt sinne kaveriksi 7 kk iässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla, että olet löytänyt blogiini ja innolla selannut kaiken läpi. Siinä oli varmasti hommaa! :)

   Pienten poikien ja lasten yleensäkin lelut ovat kyllä juuri niitä melkoisen värikkäitä ja sopivat varmasti mukavasti tuomaan väriä, vaikka seinät olisivat melko valkoiset. Ja niin totta, lattiallahan ne lelut yleensä lojuvat. :D

   Poista