tiistai 25. maaliskuuta 2014

Vain elämää...

Luultavasti jokainen lapsiperheen äiti tietää sen käsittämättömän tilanteen kuinka ihan siisti koti saadaan totaalisen erilaiseksi hyvin nopeasti. Yleensä tähän menee aikaa vähemmän kuin se viisi minuuttia. Välillä riittää se, että käyt vessassa ja pois tullessasi et ole ihan varma mistä portaalista astuit, sillä kaikki on tyystin toisin. Välillä tämä sotku saa kaikessa epätodellisuudessaan hymyn huulille, mutta aika usein se hymy on kuitenkin melko kaukana. Huoh. Taas kävi näin. 









Normaalisti jaksan siivota leikkien jäljet muutamaan kertaan päivässä, mutta tällä hetkellä tuo kumartelu ja kyykkiminen kun ei oikein tunnu itsestä hyvältä niin äh, siinäpä ovat. Tosin olen kyllä oman kortenikin kantanut kekoon sillä näyttääpä tuo lehtipino pöydällä kasvaneen sairasteluviikolla melkoiseksi ja on tainnut rouvan kenkäparejakin jäädä tuohon keskelle eteistä tönöttämään.

Mutta, tälläistä se varmasti kaikilla on välillä. Joskus täytyy antaa itselleen lupa mennä siitä mistä aita on matalin, vaikka omatunto kolkuttelisikin hoitamaan kotia paremmin. 

Kamalaa vai lohdullista?

19 kommenttia:

  1. Hih, siellähän näyttää vain asutulta ja kodikkaalta! No worries! =)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, elämä saa näkyä :)
    Hämärästi muistan kotiäitivuosiltani juuri tuollaisen näyn meilläkin. Päiväsaikaan en loppujen lopuksi ottanut stressiä siivoamisesta. Vasta illalla siivosin lelut pois.
    Aurinkoisia kevätpäiviä sinne ja ihanaa masunkasvattelua (musta tuli kertaheitolla ihan vauvakuumeinen, kun veljen pikkuinen syntyi viikko sitten...on ne vaan niin ihania <3)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! <3

      Näky on varmasti tuttu osapuilleen kaikille äideille, jossain vaihetta elämää. :) Se on melko jännää, miten tuo lelujen levittely käy niin nopeasti ja kätevästi näiltä äidin pikku-apulaisilta.

      Masu on venähtänyt jo melko hyviin mittoihin, pitäisi varmaan ottaa blogiinkin pientä todistusaineistoa siitä. :) Pienet vauvat (ja vähän isommatkin) on huumaavia, en yhtään ihmettele vauvakuumettasi. Niin ja isot onnittelut tädille! <3

      Poista
    2. Juujuu, todistuaineisto masusta blogiin vaan :) Kiitos <3

      Poista
  3. Hah, aina kun mä yritän laittaa tämmöisiä "koti on sekaisin" -kuvia niin tutut vittuilee, että heidän koti ei ole koskaan noin siisti :D Ja sit anonyymit nillittää, että ei kodin tarvitse näyttää aina sisustuslehdeltä ja elämän olla niin pinnallista, että leluja ja tavaroita ei sais olla missään levällään... Tai ei nillitä enää kun eivät voi kommentoida :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D no nyt ei pääse mullakaan anonyymit enää valittamaan liian sliipatusta kodista, kun tarjolla on sitä realityä.

      Poista
  4. Meillä kahden aikuisen taloudessa totaalinen räjäytys viidessä minuutissa onnistuu myös yhtä hienosti :D Se on vain elämää. Huomasin muuten katselevani kuvista vain ihanaa kotia ja kaunista sisustusta, en huomannut edes leluja lattialla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Syhi! <3 Elämäähän tämä on, mutta välillä olisi kiva ottaa niitä siistejä yleiskuviakin kodista, mutta juuri nyt tuntuu, että en millään ehdi olla niin nopea, että ehtisin kuvaamaan sen pienen hetken aikana kun on siistiä. ;)

      Poista
  5. Vain elämää onneksi, meilläkin kyseinen näky on ihan jokapäiväistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija myötäelämisestä! <3 Tuo totaalinen paikkojen räjäytys leikkien varjolla on kyllä aika erinomainen taito noilla pikkuisilla. Miten sitä tarvitaankin niin montaa eri lelua ja tavaraa niin pienen ajan sisällä. :D

      Poista
  6. Voi niin tuttua. Erona vaan että meillä näyttää pahemmalta.. kun on kaksi säpäkkää tyttöä sotkemassa ;) Yleensä päivällä sotkut saa tosiaan olla, illalla sitten. Mutta tuo kumartelu tässä vaiheessa on kyllä tosiaan niin kamalaa. Heti saa närästyksen :/ ja tuntuu muutenkin hirveältä.

    Ja hei, meillä on keksitty uusi leikki lapsille: kuinka nopeasti onnistuu kaikkien lattialla lojuvien lelujen kerääminen yhteen laatikkoon..! Ja siitä sitten yhdessä lajitellaan lelut oikeille paikoilleen. Säästää äidiltä kumartelun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin uskoa, että kahdelta näppärältä apurilta tuo sekoituspuoli onnistuu silmänräpäyksessä. :D

      Tuo keräysleikki kuulostaa hyvältä. Mahtaisikohan jo toimia meilläkin. Kun tuo kumartelu tosiaan on aikalailla epämiellyttävää ja ahdistavaa.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! <3 joskus on vapauttavaa kuvata kotia juuri tälläisenä sekamelskaisena.

      Poista
  8. Niin tutun näköistä, elämän väripilkkuja ripoteltuna :D Meillä poju innostunut leikkimään pikkulegoilla, ja valloittaa yleensä sohvan näillä pikkuihanuuksilla, niitä löytyykin sitten joka kolosta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just niin, niitä väripilkkuja nämä kyllä on! :D Meilläkin pikkulegot kiinnostaisi jo kovasti, mutta vielä niitä ei ole meille tullut, sillä jo tällä hetkellä nuo kaikki barbin kengät ja kaikki muu pieni tilpehööri saa riittää. Voin uskoa, että niitä pikkulegoja löytyy varmasti ihan joka paikasta ja imuri vaan napsaa kun imuroi. :D

      Poista
  9. ihanan näköinen koti <3 ihana blogi <3 tämänpäivän löytö! ;)

    <3 kaisa anonyymi

    VastaaPoista
  10. Löytyipäs täältä ihana blogi ja niin kaunis koti! Viihdyinkin kuvia katsellessa näillä sivuilla pitkän aikaa :)

    VastaaPoista