keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kokkausta ja karvakavereita

Eilen kokattiin miehen kanssa taas pitkästä aikaa jotain uutta. Ollaan pitkään mietitty, että pitäisi kokeilla tehdä jotain hyvää risottoa. Nettiä selatessa eilen eteen sattui Italialaisen tattirisoton resepti Maku.fi -sivustolta. Muokkasimme reseptistä enemmän omanlaisen ja siitä tuli kyllä todella hyvää. Valmistuskin oli suhteellisen helppoa ja nopeaa.

Sitruunainen Tattirisotto


2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
200 g Arborio riisiä
2 sipulia
3 dl kuivaa valkoviiniä
200 g tatteja tai 25 g kuivattuja
1 valkosipulin kynsi
2 dl kasvislientä
n. 2 dl vettä
1 sitruunan mehu
n. ½ sitruunan kuori raastettuna
1 dl persiljasilppua
suolaa ja pippuri maun mukaan

Kuumenna oliiviöljy pannulla, laita mukaan voi ja riisit. Kuullota riisejä pannulla miedolla lämmöllä kunnes ovat läpikuultavia. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja tatit. Pyörittele kunnes sipuli hieman läpikuultavaa. Lisää joukkoon valkoviini ja valkosipuli. Anna viinin imeytyä riiseihin ja lisää sitten kasvislientä ja lopuksi vettä aina vähän kerrallaan. Kun riisi alkaa olla melko kypsää lisää joukkoon sitruunanmehu ja kuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja lisää viimeisenä persiljasilppu. Riisin oikea kypsyysaste on se, kun se tuntuu suussa pehmeältä, mutta siinä on kuitenkin vielä purutuntumaa.

Kaksi karvakavereista sattui paikalle myös sopivasti kun oli kamera kädessä. Joten olkaapa hyvät tässä meidän äijä ja neiti. Voitte sitten arvailla kumpi on kumpi... ;)


2 kommenttia:

  1. Rakastan risottoja ja sieniä, joten resepti lähtee ensitilassa toteutukseen! =)

    VastaaPoista
  2. Niin sulosen söpöt kisut teillä <3 ja koiruli myös sulonen <3

    VastaaPoista