torstai 16. helmikuuta 2012

Ranskalainen kalakeitto

Eilen kokkasimme jälleen kerran jotain vähän erilaista. Teki mieli pakkaspäivän iltaan jotain hyvää ja lämmittävää keittoa. Olen syönyt joskus Ravintola 4 vuodenajassa, todella hyvää Ranskalaista kalakeittoa ja tätä mukaillen kehitettiin omaa versiota tuosta herkusta. Tämä on jälleen tosi hyvää ja erittäin helppoa ruuanlaittoa. Taitaa olla vähän mun juttu tehdä vaan kaikkea helppoa. Oon laiska kokki vaikkakin pidän ruuanlaitosta.Ranskalainen kalakeitto

2 pienehköä fenkolia
2 sipulia
1 litra vettä
200 g vaaleaa kalaa
100 g katkarapuja
2 dl tomaattimurskaa
½ sitruunan mehu
tilliä, suolaa, valkopippuria

smetanaa

Suikaloi fenkoli ja palastele sipuli. Meillä mies hoiti pilkkomispuolen ja ohjeistin ehkä vähän huononlaisesti ja fenkoli tuli aika isoiksi paloiksi. Eipä se tosin oikeastaan juurikaan haitannut. Kuullota fenkoleita ja sipuleita pannulla öljyssä hetki. Laita samalla vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kuullotetut fenkolit ja sipulit mukaan, kun vesi kiehuu. Lisää suolaa maun mukaan. Itse käytin Herbamare-yrittisuolaa. Joka korvaa muuten mukavasti kasvisliemikuutiot.

Palastele kala sopiviksi kuutioiksi ja lisää kattilaan tomaattimurskan kera. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 min.

Lisää keittoon katkaravut ja sitruunamehu. Mausta haluamillasi mausteilla. Itse suosin valkopippuria ja tilliä, myös timjami sopii tähän keittoon, mutta sitä minulla ei ollut.

Kauho lautaselle ja laita keiton päälle hieman smetanaa. Tuoreen patongin kanssa tämä on erityisen hyvää, mutta menee kyllä ilmankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti