perjantai 5. joulukuuta 2014

Pimeä viitonen ja lapsiystävällinen IKEA

Että, osaakin olla pimeä päivä! Miten kurjalta se tuntuu parin hieman aurinkoisemman päivän jälkeen! Kuvistakin tuli ihan yhtä puuroa, vaikka kuinka yritti "päivännäöllä" ehtiä ne ottamaan. 

Eilinen Ikeakeikka olisi ehkä voinut mennä paremminkin, mutta sain suurinpiirtein kaiken mitä läksin hakemaan. Tapahtui silti jotain mainitsemisen arvoista jonka haluan teillekin kertoa. Kiertelin tyttösten kanssa alakerrassa, pienempi tyttö vaunuissa kitisten, kun tahtoisi seurata nykyään ihan kaikkea, isompi tyttö nätisti (ihme kyllä) kävellen ja minulla toisessa kädessä sellainen perässä vedettävä kärry jossa ostoskassi. Noh, minulla oli muille hoidettavia asioita, joita varten kaivelin puhelimen esiin ja piti palata edelliselle osastolle hakemaan tavaraa. Tässä vaiheessa kädet eivät enää riittäneet tuon perässävedettävän ostoskärryn vetämiseen, vaunujen työntämiseen ja puhelimessa puhumiseen samalla kun pidin silmällä tuota vanhempaa tyttöstä. Joten ajattelin, että jätän ostoskärryn tähän sivuun hetkeksi ja siirrytään edelliselle osastolle etsimään sitä mitä pitikin. Toiselle osastolle päästyämme vanhempi neiti päräytti ihan hirmuiset itkut ilmoille. Syynä oli se odottamaan jäänyt ostoskärry. Neiti kun pelästyi, että joku vie meidän kärryt! Yhtäkkiä kuin tyhjästä viereemme ilmestyi mies Ikean uniformussa ja ojensi tytölle pienen pehmoisen keijun ja kysyi, että haluaisitko sinä tälläisen. Itku loppui kuin seinään!

 Jos on viimeaikoina paljon kirjoiteltu melko pikkulapsivastaisista kaupoista niin nyt kyllä täytyy antaa täydet pisteet ja papukaija merkki Ikealle heidän työntekijänsä tilannetajusta! Ette voi uskoa miten hyvältä tämä tuntui jo hieman kireästä äidistä, joka yrittää epätoivoisesti pitää kaikkia lankoja käsissään. Pieni juttu kaupalle, mutta iso juttu minulle ja tytölle! 

Olisipa mukava kuulla onko teille sattunut vastaavia postiivisia yllätyksiä lasten kanssa liikkuessa?Positiivisia ajatuksia! 

8 kommenttia:

 1. No vau, olipa tosiaan hieno ele. Tuli varmasti hyvä mieli ja kaikki hyötyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin tuli oikein hyvä mieli tuosta! Miten pieni ele saakin niin paljon aikaan. :)

   Poista
 2. Kiva pieni ele Ikean työntekijältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan! Kyllä sisällä läikähti lämmintä tämän eleen jälkeen!

   Poista
 3. Ihanaa! Täytyy kyllä sanoa, että lasten osastolla vaatekaupassa työskennelleenä en siltikään kovin vanhempien reviireille lähtenyt tunkemaan. Saatoin käydä lapsille sanomassa nätisti että rekkien alla ei ole hyvä piilosta leikkiä ja toki pidin silmällä muksuja, jotka meinasivat haahuilla itsekseen. Olen kerran ihan asiakkaana Ikeassa tosin tehnyt niin, että bongasin pikkutytön jolta alkoi puoli-itkuisesti tulemaan "äiti...?" suusta, nappasin tyllerön syliin ja jäin seisomaan siihen, jolloin Ikean henkilökunta oli avuksi ja jo avuliaasti kuuluttamassa vanhempia, mutta osuivatkin kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin! :) Voin uskoa, että kynnys astua "vanhempien reviirille" on varmasti melkoinen, mutta tälläinen pikkuinen ele merkitsi kyllä todella paljon. Ihanaa, että myös sinä olet näyttänyt välittämisesi pikkuisten asiakkaiden kanssa, niin moni muu kun ei noin tekisi ja se on sääli!

   Poista
 4. Minusta sellaiset pienet eleet kauppojen työntekijöiltä, kuten oven auki pitäminen (jos on liikkeillä vaunujen kanssa), tekee hyvän mielen. :)

  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Hanna! Ne pienet eleet merkitsevät todella paljon ja saavat kyllä ainakin minut palaamaan uudelleen samaan liikkeeseen missä sain sitä hyvää palvelua! Välillä sitä pääsee oikein hämmästymään kun joku oikeasti ajattelee sinua sen verran, että viitsii avata oven tai kahvilassa kantaa tarjottimen pöytään (vaunuja työntäen sekin aika hankalaa).

   Poista