tiistai 2. joulukuuta 2014

Tonttukalenteri päivä 2

Tänään Tonttu Tonttu, niinkuin isompi neideistämme sen osuvasti nimesi piilotteli tälläisessä paikassa. Löydätkö sinä tontun heti kuvasta?


No siellähän se nökötti, halkopinon päällä. Mukanaan tontulla oli paketti, josta paljastui Pikku Myy -piparimuotti.  Pipareita siis pitäisi leipoa, mutta meillä isompi neiti on tällä hetkellä vatsataudin kourissa ja juuri nyt ei taida olla oikea aika pipareille. Yritetään loppuviikosta uudelleen.


Kukkuluuruu!


6 kommenttia:

 1. Poltetaanko teidän takassa halkoja? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näitä, nää on vaan näön vuoksi! :D Meillä poltellaan rakennusjätettä, jota vielä löytyy melko reippaasti!

   Poista
 2. Toivottavasti vain käsittelemätöntä puuta, ei mitään muuta (runollista), muuten takka kärsii (päästöistä puhumattakaan).
  Ja noista puista meinasin vaan sitä, että halot ovat metrin mittaisia, klapit, joita tavataan yleensä polttaa, n. 30 cm pitkiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittelemätöntä puuta tottakai! Sitä kun riittää, kun kaikki lavat ja muu tavara laitettiin pieneksi polttoa varten. :)

   No itseasiassa meidän takkaan kyllä mahtuis palamaan ne halotkin, vaikka klapejahan nuo. :D

   Poista
  2. Meillä kans vielä raksajätettä, mutta sen lämpöarvo on niin paljon huonompi, että huomas kyllä eron kun ekaa kertaa poltti "oikeita" puita. Pesällisellä tuli ihan eri lämpö ku sillä lämpöarvoltaan huonommalla raksapuulla :) Käsiteltyä ois vielä jäljellä, mutta luulen, että se menee paljuun... Tai siis sen lämmitykseen :D

   Poista
  3. Varmasti on noin Laura! Meillä tosin ei ihan hirveästi tuota lämmitystä hoideta takan avulla, lähinnä sitä poltellaan tunnelman vuoksi. Saunan pesässä enemmän tulee poltettua tulta, mutta sinne nuo raksalta jääneet puut kyllä kelpaavat mainiosti. Oih, palju! <3 Ollapa pihassa enemmän tilaa niin meille tahtoisin myös paljun!

   Poista