tiistai 6. tammikuuta 2015

Bye bye kuusi

Joululoma tuli otettua melkoisesti loman kannalta. Oltiin lähes kaksi viikkoa mummolassa ja palattiin vasta nyt viime viikonlopuksi takaisin kotiin. Tänään on vihdoin riisuttu joulua pois. Koti ja olo on vähän kumman tyhjä tällä hetkellä. Joulunjälkeinen aika on vähän sellaista väliinputoavaa aikaa, jolloin ainakin minä olen vähän hukassa tuon kodin sisustuksen kanssa. Jouluiset jutut eivät enää natsaa, mutta keväisten kansssa ollaan ihan liian aikaisessa. Kaivaako jotain talvisia tyynyjä sohvalle ja mitä laitetaan ikkunaan jouluverhojen jälkeen...? Kevät on liian kaukana, mutta toisaalta talviset tyynyt muistuttavat liikaa joulusta. Millaisia ratkaisuja teidän kodissa on sisustuksen suhteen joulunjälkeisessä ajassa?

Kuusi oli tänä vuonna koristettu punaisella ja kuparin sävyillä. Kaunishan se oli, mutta aikansa kutakin. Ensivuonna varmaan jotain uutta, ehkäpä tällä kertaa jopa ihan aito kuusi. Tosin me kun vietämme joulun aina maalla niin olisihan se ehkä vähän turhaa ostaa kuusi kotiin varistamaan neulasensa, tai sitten se ainakin pitäisi hankkia jo hyvissä ajoin ennen joulua.


Itselläni on tässä hieman jännät ajat, sillä se odotettu ja pelätty sappirakon poistoleikkaus on edessä ylihuomenna! Hui! Itse leikkaus ei sinänsä ihan hirmuisesti jännitä, vaikka minut onkin viimeksi nukutettu ala-asteella ollessani. Mutta, tuo leikkauksen jälkeinen aika pienen vauvan äitinä hieman pakkaa mietityttämään. Ehdoton nostokielto ei ole kyllä onneksi kuin viikon mittainen, mutta varovainen pitää olla senkin jälkeen. Meidän neitonen kun on vielä melkoinen tisuvaavi, jolle tuntuu tuo rinnalla olo ja elo melko tärkeältä. Vuorokauden ehdoton imetyskielto ja sen jälkeen vatsassa olevien haavojen kanssa imettäminen vähän tuppaa jännittämään. Toisaalta, odotan innolla aikaa jolloin ei tarvitsisi murehtia sappikipukohtausten kanssa... Eli ehkäpä plussat kumoaa miinukset. 


4 kommenttia:

 1. Tsemppiä tulevaan koitokseen. Itse postasinkin tänään tyynyistä...

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuusi <3
  Sama juttu oli meillä, että joulukoristeiden raivaamisen jäljiltä koti tuntui vähän tyhjältä ja jotain uudistusta oli keksittävä. Meillä ei juuri ole erikseen sisustusjuttuja vuodenaikojen mukaan, mutta jostain syystä mieli kyllä kaipaisi jo jotakin kepeää ja valoisaa kotiin. Kai sitä voi pikkuhiljaa alkaa sitä kevään odotustakin herätellä, jos se sieltä vaikka tulisi sitten nopeammin :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä paranemiseen! Pyydät vaan apua aina kun tarvitset, toivottavasti sinulla on joku sen viikon siinä auttamassa lasten kanssa? Sektion jälkeen aikoinaan oli myös itselläni tuo tilanne, että nostella ei oikein voinut ja imettääkin piti. Onneksi sain silloin mieheltä apua alkuun, ja sen jälkeenkin anoppi tuli päivisin auttelemaan kun oli monta pientä lasta ja muutama vielä vaipoissakin. Onneksi aika menee yllättävän nopeasti :-)

  VastaaPoista
 4. Huiui, tsemppiä! <3 Teidän kuusi oli kyllä ihana :)

  VastaaPoista