torstai 9. huhtikuuta 2015

Siistiä ruokailua?

Meillä neiti 10kk alkaa olla sellaisessa ikävaiheessa, että ruokailupuuhissa tulee melko tavalla sotkua. Lusikan käyttöä harjoitellaan jo jonkinverran ja sormiruokailu on pop. Itse kun pitäisi saada syödä hinnalla millä hyvänsä ja äiti lusikkansa kanssa on ihan mälsä juttu. Tätä sotkua selvittämässä meillä on muutamia hyväksi havaittuja apuvälineitä. 


Kullanarvoiseksi on osoittautunut neidin joululahjaksi saama syöttötuoliin kiinnitettävä tarjotinalusta Playtray. Tämä alusta melko korkeine reunoineen on kyllä ollut jokaisen pennin arvoinen. Kaatuvat juomat, lentelevät ruuanpalat ja viihdykkeinä toimivat lelut ovat pysyneet oikein hyvin paikoillaan sen ansiosta. Neiti on myöskin päässyt ruokailemaan siskon vieressä ilman sitä pelkoa, että isosiskon ruokalautanen päätyisi vääriin käsiin ja lattialle. 

Tarjottimelta lattialle päätyvät herkkupalat meillä onneksi korjaa parempaan talteen tuo karvainen imurikoira, mutta niitä ei niin herkullisia ruuanmurusia vastaan aseeksi on hankittu hyvin perinteinen rikkalapio ja harja -setti. Tämä Annon rikkasetti on oikein katseenkestävä ja sopii hyvin niin moderniin kuin perinteisempäänkin kotiin. Annon rikkasetin vieressä lisänä salainen ase; robotti-imuri. Tämä näppärä pieni pyöryläinen on varsinkin näin lemmikikodissa erittäin hyvä apulainen. Tosin mä en uskalla jättää tätä roboa yksin tänne pyörimään, kun sen verran monta kertaa olen saanut käydä sen pelastamassa milloin jouluvalojen johdoista, milloin keinutuolin jalaksen alta.

Kuvista voinette myös bongata keittiösuihkepullon, tämän avulla sitten hinkataan rystyset verillä ne jämähtäneet raejuustonmurut pöydältä. ;D Kuvat tältä aamulta ja todistettavasti sitä puuroa meni suuhun myös äidin lusikalla. Vesi tosin pitää nauttia itse. Apulaiseksi voitaneen laskea myös tuo ruokalappu ja annan kyllä pisteet näille Marimekon ruokalapuille erittäin hyvästä istuvuudesta vähän hoikempaankin kaulaan. Sottaavammissa ruokailutapahtumissa hyväksi havaituiksi on todettu Ikean paitamaisesti päälle puettavat hihalliset essut. 


 Miten teillä hallitaan ruokasotkuja?

3 kommenttia:

 1. Voi, kun hän on iso ja reipas tyttö jo!

  Syömisen opetteluun kannattaa kyllä panostaa, sillä se maksaa itsensä takaisin myöhemmin. Toi vaihe menee aika nopeasti ohi, kun vaan sinnikkäästi antaa toisen opetella - ja istuu syömässä itsekin! Esimerkin voima on nimittäin todella tärkeä ;D

  Ihania ruokailuhetkiä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sally! <3 On neiti kyllä kasvanut hujahtanut jo melko isoksi tytöksi! Mihin ihmeeseen se pieni sylivaavi on kadonnut?!

  Toden totta, esimerkin voima on ERITTÄIN toimiva apuväline! Meillä onneksi on vähintään tuo isosisko samaan aikaan ruokailemassa ja kyllä sen huomaa, että ruoka maistuu paljon paremmin kun saa seurata siskon ruokailua. :)

  VastaaPoista
 3. Hetken se kestää, kun sotkee. Kannattaa sotkunkin varjolla antaa opetella itse. Meillä sotkut hoiti perinteinen muovinen ruokalappu kaukalolla, ja koira sitten alemmalla tasolla :)

  VastaaPoista