keskiviikko 4. marraskuuta 2015

DIY paperitimantit

Täällä on toivuttu viikonlopun blogihipoista oikein monen päivän voimin. Miten sitä voikin niin väsähtää, vaikka nukkuu hyvin, syö hyvin ja saa jutellakin kerrankin ihan rauhassa ilman keskeytyksiä. Toisaalta tuntuu, että reissu teki erittäin hyvää, monessakin mielessä, tytöt saivat iskätimea ihan eri tavalla kuin normaalisti, minä omaa aikaa ja aikaa ystävän kanssa. Olen minä muutakin silti ehtinyt alkuviikkoon tehdä, kuin toipua, sillä olen innostunut askartelemaan.

Teistä ehkä joku muukin saattoi jäädä nuolemaan näppejään noiden Ikean tämän vuoden ihanien timanttikoristeiden kanssa, sillä ainakin Tampereelta ne ovat olleet loppu jo pitkän aikaa. Ystäväni patistelemana minä sitten ryhdyin tuumasta toimeen ja ajattelin, että kyllähän tuollaiset timantit nyt askartelee koristeeksi ihan itsekin. Ja askarteleehan ne, mutta ei ehkä ihan niin helposti kuin ennalta ajattelin, sillä juuri sen oikeanlaisen kaavan etsimisessä ja testailemisessa meni rutosti aikaa. Mutta, nyt rakkaat ystävät, säästän teidän siltä vaivalta ja jaan tuon kaavan teillekin. Saatte kaupan päälle vielä muutaman vinkinkin, sekä pari luokatonta kuvaa muuten oikein kivoista timangeista.


Oikeanlaisen kaavan löysin Tanskalaiselta blogisivustolta nimeltään Bog&ide, ilmeisesti kyseinen sivusto on paikallisen "tiimarin" ylläpitämä, jos nyt mitään osasin erittäin rajallisella tanskankielen taidollani tulkita tuolta. Tulosta itsellesi muutama "pohjakuva" täältä ja talleta tuo pohjakuva itsellesi myöhempää käyttöä varten. 

Leikkaa tuo pohjakuva irti ja käytä sitä mallina haluamallesi kartongille. Timanttiin sopii melko jämäkkäkin kartonki, mutta ehkä on helpompi aloitella hieman notkeammalla kartongilla, sillä ainakin itse huomasin, että jämäkän kartongin taitokset on hieman hankalampia saada kauniiksi. Taitoksia tehdessä kannattaa käyttää vaikka viivotinta, itse totesin silti paremmaksi apuvälineeksi kirjastokortin, sillä tuo on sen verran pienempi ja näppärämpi käytettävä pienissä taitoksissa kuin viivotin. Toki varmaan muutkin vastaavat kortit käyvät tähän oikein hyvin. ;) 

Pidä myös tuota mallia lähettyvillä taitoksia tehdessä, sillä ainakin parilla ensimmäisellä kerralla en muistanut ollenkaan mistä piti taittaa, kun kartonkijäljennöksessä ei näkynyt taittoviivoja. Minä halusin näistä timanteista myös ripustettavia, joten tein niihin ripustusnarun puuvillanarusta parsinneulan avustuksella. Ja jos olet fiksumpi kuin minä niin teet kaikista naruista valmiiksi saman mittaisia, minä kun tein siitä vain ja nyt nuo roikkuvat kaikki vähän eri tasossa...

Liimaa ensin tuo timantin alaosa kiinni. Liimaa siis siihen pieneen "ylimääräiseen" lärpäkkeeseen ja se kiinni toiselle puolelle. Itse totesin parhaimmaksi liimaksi sellaisen puikkomallisen melko kuivan liiman, sillä se kiinnittää nopeasti, eikä saa kartonkia kupruilemaan. Pääliosaa liimatessa kannattaa lähteä liimaamaan toisesta reunasta ja edetä siitä sitten loppuun asti, Vinkkinä tähän, että kannattaa odottaa hieman, että edellinen lirpake on tarttunut hyvin kiinni, ennenkuin siirtyy seuraavaan. Lirpakkeiden väleihin jää pieniä koloja vähän väkisinkin, mutta niitä ei juuri huomaa kun kokonaisuus on valmis. Liiman kanssa puuhaamiseen vinkkinä myös se, että mustassa kartongissa nuo liimarippeet näkyvät todella hyvin, joten kannattaa sitä liimaillessa olla melko varovainen, ettei sormistaan tahraa timanttia.


 


Tälläisiä niistä sitten tuli.
Asensin nuo timantit nyt toistaiseksi tuohon koristetelineeseen ja katson vähän mihin päätyvät. Nyt heräsi vain innostus hakea kauniita kartonkeja testiin. Kulta- ja hopeakartonki näyttäisi varmaan erittäin hyvältä näissä. 

8 kommenttia:

 1. Loistava idea, kiitos! Nyt tiedän mitä hyypiölässä tullaan askartelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! :) Nää oli kyllä aika kivoja tehdä, joten suunnittelen täällä jo joulukuusen koristusta näillä tänä vuonna! :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Yllättävän kivoja näistä kyllä tulikin, vaikka luotto omiin kykyihin ei ollut hirveän korkealla.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Suosittelen testaamaan! Näiden askarteluun jää vähän koukkuun ja mä suunnittelen jo koristavani näillä tänä vuonna joulukuusen, joten muutama lisää pitäisi vielä tehdä. :D

   Poista
 4. Juuri viimeviikolla kaipailin tämän mallisen timantin ohjetta enkä muka löytänyt! Täytyy tehdä kyllä näitäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin sain aikani etsiä ja testata, ennenkuin löytyi sellainen malli jonka kelpuutin, joten ymmärrän kyllä ongelmasi oikein hyvin! :) Suosittelen kokeilemaan!

   Poista