lauantai 14. toukokuuta 2016

Nyt ulkoillaan - puutarhaprojekti etenee

Puutarhan kasvatusprojekti on edennyt täällä seuraavaan vaiheeseen ja kasveja on päästy jo ulkoiluttamaan. Projektin aiemmista vaiheista voit lukea enemmän täältä ja täältä.

On ollut valtavan antoisaa päästä lasten kanssa oikeasti konkreettisesti näkemään mistä se ruoka kasvaa ja miten siitä pienestä pussista voikaan tulla näin paljon tavaraa. :D Ja voitte uskoa, että täällä odotetaan melkoisen kieli pitkällään niitä punaisia kirsikkatomaatteja, joita toivottavasti saadaan reilusti ensi kesänä. Ovat nimittäin lasten yksi suurin herkku, siinä jää karkit ja jätskit kyllä kakkossijalle jos kirsikkatomaatteja latoo pöytään ja täytyy myöntää, että olen itsekin vähän samalla kannalla. Mikäs sen parempaa kuin makeat pienet tomaatit. Myös chilit ovat venyneet vartta jo oikein kivasti ja nekin ovat päässeet jo omiin yksiöihinsä ryhmäkommuuneistaan. Basilikat vielä odottelevat pienen hetken lisää kasvua, ennenkuin alan niitä koulimaan, myös ruohosipulit saavat hieman vankistua ennen isompaan astiaan tai avomaalle siirtoa. Nyt on kuitenkin päästy jo kivaan vaiheeseen, sillä kasveja saadaan jo ulkoiluttaa päivittäin ja näin ne sitten pikkuhiljaa vankistuvat ja tottuvat tuohon ulkoilmaan ennen virallista ulos siirtoa.








Yllätyksiä mahtui kasvutaipaleeseen, sillä krassit kokivat hieman kovia kun kissa pääsi niihin käsiksi ja mutusteli niistä melkein kaikki lehdet! Voitte arvata, että harmitti, itseni ja tyttöjenkin puolesta. Kissa sen sijaan näytti oikein tyytyväiseltä, olivat ilmeisen hyviä. Sen jälkeen krassit siirtyivätkin kissavapaalle alueelle takan päälle ja nyt nekin on koulittu jo omiin yksiöihinsä. Toivotaan, että siitä vielä virkistyvät, vaikka kovan koulutuksen saivatkin. Taimien määrä pääsi myös yllättämään. Kaikki istutukset tuntuivat itävän oikein erittäin hyvin ja pieniä taimipurkkeja on koti aivan täynnä. Olenkin valjastanut muutamia ystäviäni ottamaan osaa taimitalkoisiin ja sopinut lahjoittavani heidän hellään hoivaansa muutamia taimia. Saa nähdä kuinka taimet jaksavat kasvaa isoiksi ja mikä on prosentti siinä mikä kuinka moni selviää isoksi asti. Tällähetkellä tuntuu kuitenkin, että emme tarvitse noin neljääkymmentä kirsikkatomaatin tainta ja saman vertaa basilikaa. :D



Onneksi hankittiin tuo SALLADSKÅL -istutustarjotin, johon mahtuu melkoinen määrä taimia ulkoilemaan, ilman sitä en tiedä mihin oikein olisin nämä taimet sijoittanut, sillä ihan pelkästään pöydällä niitä ei voi pitää. Nuo SOCKER -kasvihuoneet ovat olleet myös oivallinen apu kasvien ulkoilussa ja muutenkin pitämään kissa poissa taimien kimpusta. Harmi vain, että ne krassit eivät mahtuneet enää näihin kasvihuoneisiin ja joutuivat kokemaan kovia.

Meillä on vihdoin myös terassilla hylly, sillä tuo HYLLIS -hylly sopii kuin nakutettu tuohon paikalleen ja säilöö myös kivan määrän tavaraa. Tuohon paikkaan on hyvä kesälläkin asettaa kasveja nauttimaan vähän varjoisemmasta kohdasta, sillä muuten kesäisin meidän terassi on melkoisen kuuma paikka. 














Mutta, jotta tämä postaus ei menisi ihan löpinäksi meidän jutuista, niin tähän loppuun haluaisin lisätä ihan oikeata asiaa teille. Ensinnäkin minä olen nyt joutunut nöyrtymään ja blogille on luotu oma Instagram-tili. Ja voi, että kun tunnen itseni niiiiiiin noviisiksi. Odotukset ovat korkealla, jotta tätä myöten saisin jaettua teille palasia elämästäni vähän helpommin kuin tämän blogin kautta. Ihan jo sillä, että välillä aika ei tahdo riittää postausten kirjoitukseen, mutta kuvia tulee otettua aina, koska kännykkä tuntuu kasvaneen kiinni käteen. Blogin instagramfeedin löydät nimellä valkoisenkodinkatriina. Yritän saada sivupalkkiin myös oman nappulan instagramille, mutta malttakaa hetki, kun noviisi opettelee.

Nyt kuitenkin seuraa pieni tärppi teille kaikille; kuvakisa, jonka palkintona arvotaan 5kpl 100e IKEA-lahjakortteja. Eli kuvaa millainen on sinun oma kaupunkipuutarhasi ja jaa kuva tunnisteilla #IKEAomasato ja #IKEAkaupunkipuutarha.


Lisätietoja kilpailusta löydän TÄÄLTÄ.


Yhteistyössä IKEA, osa kuvissa näkyvistä tuotteista on saatu blogikamppanjaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti