tiistai 7. helmikuuta 2012

Keittiöstä kajahtaa

Jospa taas vaihteeksi jakaisin tuon meidän keittiön tuotoksia teidän kanssanne. Eilen sieltä valmistui ihan omaa alkuperää olevalla resptillä erittäin herkullista Tuna-munakoisovuokaa. Hurjan helppoa ja herkullista, suosittelen kokeilemaan! :)


Tuna-munakoisovuoka

Yksi isohko munakoiso tai kaksi pientä
1 prk tonnikalaa
1 prk ruokakermaa
500 g tomaattimurskaa (myös maustetut sopii)
200 g juustoraastetta
Suolaa ja pippuria maun mukaan (suolaa ei tarvitse kovin paljoa, sillä tonnikalassa on suolaa)


Viipaloi munakoiso n. sentin paksuisiksi kiekoiksi, ripota kiekkojen päälle vähän suolaa, jotta munakoiso "itkee" kitkeryytensä pois. Anna suolan vaikuttaa n. 20 min ja pyyhi "kyyneleet" pois.

Laita uuni lämpiämään n. 200 asteeseen.

Sekoita erillisessä kulhossa tonnikala ja tomaattimurska, mausta tämä seos oman maun mukaan.

Laita liedelle pieneen kasariin ruokakerma ja lämmitä sitä miedolla lämmöllä sekoitellen, ettei pala pohjaan. Lisää kerman joukkoon noin puolet juustoraasteesta, kun juusto on sulanut kerman joukkoon, ota kasari pois liedeltä.

Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita, tonnikalatomaattiseosta ja juustokastiketta. Jätä päällimmäiseksi vähän juustokastiketta. Lopun juustoraasteen voit ripotella pintaan jo tässä vaiheessa jos pidät hyvin rapeasta pinnasta tai sitten voit odotella paiston loppuvaiheeseen ja kuorruttaa vuuan vasta silloin.

Paista uunissa n. 30-40 min.

2 kommenttia: