perjantai 14. syyskuuta 2012

Valaisimet makuuhuoneeseen

Vaikkakin olemme saaneet makuuhuonettamme paljon omaa silmää miellyttävempään kuosiin siitä mistä lähdettiin, niin jonkinverran olisi vielä tehtävää ennenkuin huone on "valmis", jos se sitä on koskaan. Suurin miinus tällä hetkellä on lukulamppujen puuttuminen. Tosin ei niitä yöpöytiäkään ole vielä, paitsi miehen puolella on vanha tuoli hoitamassa yöpöydän virkaa. Pitkään kuitenkin näitä valaisimia olen jo harkinnut, mutta tuntuu etten pääse puusta pitkälle. Olisi paljon hyviä ideoita, mutta mikään ei tunnu olevan kuitenkaan tarpeeksi hyvä. Hyväksi havaittuna keinona ajattelin taasen kysäistä teidän mielipiteitänne. :)

Ongelma nro 1. En tiedä haluaisinko sängyn vierelle pöytävalaisimen, seinävalaisimet vaiko jalkavalaisimen. Kaikki tuntuis niin kivoilta vaihtoehdoilta.

Ongelma nro 2. Laittaako molemmille puolille samanlaiset valaisimet vaiko erilaiset?

Ongelma nro 3. Tää on se isoin ongelma. Tässä muutamia mun mielestä kivoja vaihtoehtoja, mutta osaatteko auttaa siinä, mikä teistä parhaiten sopisi meille. Katsotaan saanko yhtään omille ajatuksilleni vahvistusta. Jos et satu muistamaan millainen meidän makkari on niin täältä löytyy jotain kuvia.


1. Louis Poulsen AJ n. 600 e 
2. Ikea Tisdag 59 e
3. Diesel Foscarini Pet 214 e
4. Design House Stockholm Cord Lamp n. 170 e
5. Jielde Signal SI333 319 e


1. Louis Poulsen OJ 665 e
2. Ikea Stockholm 119 e
3. Louis Poulsen AJ 750 e


1. Ikea PS 2012 49,95 e
2. Ikea Tisdag 39,95 e
3. Droog Sticky Lamp n. 35 e
4. Lighyears Radon Alba n. 260 e
5. Tom Dixon Pipe Light n. 350 e


Tässähän näitä. Osa tosin on "hieman" tuon kipurajan yläpuolella, mutta otin mukaan nekin koska, näistä ainakin näkee millainen muotokieli kiinnostaa. Liian paljon liian hyviä vaihtoehtoja.

Valaisimista puheenollen Länna Möblerillä näyttäisivät olevan kaikki valikoiman valaisimet -10%.


Kuvat: LännaMöbler, Ikea, Designverkkokauppa, Tom Dixon, FinnairPlusShop

10 kommenttia:

 1. Mielestäni sopisi: 2,1,2

  -k-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Tykkään tuosta Ikean Tisdag valaisimesta. Ainoa, että siinä on aika pitkälle ulottuva tuo varsi, että olen miettinyt, että onko se sitten liian iso yöpöydälle. Tuo Oj jalkavalaisin on myös ihana, mutta hintaa ehkä hitusen liikaa, muistuttaa muuten aika paljon tuota Tisdag-valaisinta. :)

   Poista
 2. Minä näkisin makuuhuoneessanne valkoisen Jielden seinävalaisimen. Ei ollut listalla, ja ensin aioinkin ehdottaa listaamaasi Jielden jalkalamppua, mutta seinälle se mielestäni sopii paremmin. Jielden seinävalaisinta ei Länna Möblerin alennuksesta löydy, mutta ainakin Sisustuksen koodista sitä voi tilata (hinta alkaen 230 euroa). Näin googlasin :)

  Jielde siksi, että se sopii jo huoneessa oleviin pehmeisiin muotoihin, ja hienoon Icarus-valaisimeen. Seinälle siksi, että se vapauttaa tilaa lattialta (mielestäni huone ei tarvitse yhtään uutta huonekalua). Yöpöydätkin jättäisin hankkimatta, ja jos säilytystilaa tarvitaan, koittaisin löytää sitä esim. sängynpäädystä. Tai sängyn päätyyn seinälle laitettavasta hyllystä.

  Nämä tietysti vain minun mielipiteitäni, voi olla ettei osu yhtään yksiin sun mieltymysten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tullutkaan ajatelleeksi tuota jielden seinävalaisinta. Hyvä vinkki siis! :) Oon vaan ollut noiden seinään kiinnitettävien juttujen kanssa vähän varovainen, kun ne tuntuu niin lopullisilta ratkaisuilta...

   Meidän makuuhuoneessa tosiaan nyt vielä tuo neidin sänky, joka kohta siirtyy omaan huoneeseen, eli sänky tulee siirtymään hieman oikeallepäin ja tällöin tulee vähän tilavemman tuntuiseksi. Ollaan mietitty yöpöytiä ja ehkä ollaan päätymässä siihen, että sängyn päädyssä olisi hieman säilytystilaa esim. Ikean Malm -sängyn tapaan (se ei kuitenkaan käy sillä pääty on liian syvä meille). Tai sitten yritetään löytää sänky jossa yöpöydät ovat kiinteänä. Toisaalta tuonne ikkunan alle missä pinnasänky on nyt niin sopisi kivasti joku pieni lipastokin.... Mä oon tämmöinen jahkailija. ;D

   Poista
 3. Meillä on lukuvalaisimina yöpöydällä miniblockit ja toimivat tarkoituksessaan hyvin! Ennen meillä oli seinävalaisimet, mutta ne piti vaihtaa pois, kun minä tykkään lukea ennen nukahtamista, mutta seinälamppu paistoi samalla myös nukkumista yrittävän miehen kasvoihin. Miniblockit valaisee hyvin, mutta eivät ole liian kirkkaat, eivätkä myöskään häikäise toista sängyssä olijaa, sillä ovat niin matalat.

  Toi Dixonin lamppu on niiiin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Enpä tullut ajatelleeksikaan, että siitä riittäisi tarpeeksi valoa. Hyvä tietää, sillä ne on myös tosi kivan näköiset ja löytäis paikkansa varmaan muualtakin talosta.

   Tuo Dixonin valaisin on kyllä aivan ihana. Pöytävalaisimena ei minusta yhtä kaunis kuin seinä- tai riippuvalaisimena.

   Poista
 4. yläkuvasta nelonen tai vitonen mut miellän kyl jielden työpöydän valaisimeksi. ja ehdottomasti erilaiset lamput! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä mieltä minäkin ole, erilaiset niiden olla pitää. :)

   Poista
 5. mites work lamp kuten meillä, vaikka hopeisena? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pällistelin sitä tänään ja ei näytä ollenkaan hassummalta. Hopeinen varmaan kävisi meille ihan kivasti. :)

   Poista