keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kasvimaakuulumisia

On pitänyt teille käydä kuvaamassa tuota kasvimaatakin, joka on jo alkanut mukavasti vähän näyttää siltä, että kasvun vauhtiin ollaan päästy. Kaikki istutetut siemenkasvit itivät, peruna on jo noussut aika mukavasti pintaan ja pieninä taimina ostetut yrtit ovat aika hyvin rehevöityneet, sekä mansikkamaalla on jonkin verran raakileita. Paljon ei ole tarvinnut kastella maata sillä siitä on luonto pitänyt tänä kesänä hyvin huolta. 

Mitä teidän kasvimaille kuuluu? Joko olette päässeet satoa nauttimaan?
Sappikipukohtaukset uusivat taas tällä viikolla ja lähdettiin tyttöjen kera mummolaan kun mies on jo palannut töihin. Ajatus kipukohtauksesta kun mies on poissa kotoa ja olen yksin lasten kanssa kotona ei tunnu kovin houkuttelevalta. Pääsin kuitenkin jo lääkäriin tästä vaivasta ja sain lähetteen leikkaukseen, eli jotain positiivistakin siis. Jospa vaivasta pääsisi siis vielä tämän vuoden syksynä kokonaan eroon.

6 kommenttia:

 1. Oi, minulla on mennyt kokonaan ohi, ilmeisesti teille on toinen tyttö syntynyt! Onneksi olkoon!! (Täytyykin selata muutama postaus taaksepäin..) Meillä salaatit eivät ole kasvaneet ollenkaan. :( Sen sijaan porkkanat, punajuuret ja palsternakat ovat hyvin naatilla, yrttejä on lava myös täynnä, mutta ne ostinkin valmiina taimina.. Ihanalta näyttää teidän plantaasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! <3 Näin on tosiaan päässyt käymään ja siksi blogin puolella onkin ollut nyt superhiljaista, kun olen ollut takamus liimattuna sohvalla imettämässä. ;)

   Voihan harmi sinun salaattejasi. Minullakin on rucolan lehtiin päässyt joku tuholainen iskemään, sillä ovat kovin reikäisiä. Retiisejä päästiin jo eilen nautiskelemaan, sillä olivat ehtineet jo kasvaa aika kivoihin mittoihin.

   Poista
 2. Kasvimaani, eli tomaattiamppeli on suojassa kylppärissä kylmyydeltä josta pienin on napsinut muutaman raakileen. Mansikkamaa voi hyvin, persiljaa ja ruohosipulia on jo syöty. Mä olen niin huono näissä jutuissa... mutta jospa sitä vuosi vuodelta innostuu enemmän ja enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voin tunnustaa, että olen näissä asioissa myös todella huono, mutta pikkuhiljaa kai sitä jotain oppii ja innostus ainakin kasvaa. :) Kelit ovat olleet vaan melko kurjat, tosin kastelusta ei ole tarvinnut ihan hirmuisesti stressata tänä kesänä.

   Poista
 3. Teillähän on hyvällä mallilla, koska meillä näyttää vielä tältä http://nauravanappi.blogspot.fi/2014/06/pihapuuhia.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältähän tuo näyttää ja vastahan se kesä taitaa olla alkamassa, ainakin säiden puolesta. :)

   Poista