torstai 22. joulukuuta 2011

Hyvää Joulua!

Koska oloni on jo vähän parempi, olemme tänään lähdössä joulunviettoon maalle vanhempieni luokse. Vietämme joulun yhdessä sisarusteni ja heidän perheidensä kera. En usko, että ehdin enää ennen joulua päivittelemään blogiani, mutta lupaan, että välipäivinä on tulossa aika iso postaus meidän talosta.

Joten, minä ja pikkutonttumme toivotamme teille kaikille:


Tässä myös hyvä viimehetken lahjavinkki. Helppoja ja superherkullisia joulutryffeleitä, jos siis vain pitää Baileysin mausta.

Baileys-tryffelit

150 g suklaata (itse olen käyttänyt taloussuklaata)
0,5 dl Baileysia
0,5 dl kuohukermaa

100 g valkosuklaata (voi käyttää myös tummempaa suklaata)


Mittaa Baileys ja kerma kattilaan, anna kiehahtaa. Lisää 150 g suklaata rouheena joukkoon ja nosta kattila saman tien levyltä. Sekoita tasaiseksi massaksi ja anna jähmettyä viileässä muutamia tunteja. 

Pyöritä massa palloiksi, jos haluat kastaa pallot valkosuklaassa niin pallojen pitää antaa jähmettyä jälleen viileässä jonkin aikaa, mutta itse olen tehnyt niin, että pyöritän pallot suoraan konvehtivuokiin ja pursotan päälle valkosuklaata. Tällöin myös valkosuklaata ei kulu noin paljoa kuin ohjeessa sanotaan ja kokille jää siis enemmän herkuteltavaa... ;) 

Mutta, siis jos haluat kastaa pallot valkosuklaassa niin sulata valkosuklaa esim. vesihauteessa ja kasta pallot vaikkapa hammastikkua apuna käyttäen suklaaseen ja anna niiden taas jähmettyä viileässä. Jos haluat pursottaa päälle suklaata niin sulatat valkosuklaan ja laitat sen pieneen pussiin ja kulmasta ihan pikkiriikkinen pala pois ja pursottamaan. Harmittaa, etten huomannut ottaa minun tekeleistäni kuvia. Ne päätyivät vanhempieni luokse ja suurin osa joutunut jo varmaan parempiin suihin. :)

3 kommenttia:

  1. Oikein hyvää Joulua teille!
    P.S: onko mahdollista saada kuvaa tryffeleistä?

    VastaaPoista
  2. Ei ole kuvia tryffeleistä, enkä saa niitä otettua, kun ovat vanhempieni luona ja luultavasti jo isommilta osilta syötykin...

    VastaaPoista